Съдът в Охрид отложи делото за побоя над Пендиков

Побойникът Спасески и адвокатът му напуснаха залата
31 май 2023 20:27, Стела Стоянова
5
Съдът в Охрид отложи делото за побоя над Пендиков
Снимка БГНЕС

Съдът в Охрид отложи за 12 юли делото на пребития шеф на българския културен център там "Цар Борис Трети" Христиан Пендиков. Това стана, след като един от нападателите му Илия Спасески и адвокатът му напуснаха съдебната зала.

Парадоксът е, че повод за напускането им стана отказът на съдията да отложи делото, съобщи БГНЕС.

Пендиков бе пребит на 19 януари в родния си град Охрид и днес бе първото заседание по делото, на което той присъства. След инцидента от местната прокуратура съобщиха, че престъплението е извършено поради българската етническа принадлежност на Пендиков.

По време на последното съдебно заседание Илия Спасески с гордост обяви, че "разбира обвинението, но не се чувства виновен". При побоя случаен минувач извикал да спрат, а обвиняемият Спасески отговорил: "Не си заслужава за българин да викаш полиция".

Още по темата

Пендиков бе секретар на местното българско сдружение, което заедно с всички останали в страната вече е закрито от властите в Скопие. Преди това на няколко пъти срещу клуба имаше стрелба и вандалски посегателства.

"Вече съм по-добре. Има още медицински изследвания, които трябва да направя. Имам два спукани прешлена. Лично не се страхувам. Но няма как да се чувстваш добре, след като си получил десетки смъртни заплахи на личния си профил", коментира Христиан Пендиков на излизане от съдебната зала днес.

Той се лекува в България, неотдавна получи и българско гражданство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: охридсъдПендиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
предполагам преди 10 месеца
че обвинението е под натиск защото делото се следи а ако не беше така макетата това изродче щяха да го наградят че е набил един българин .
2
1
 
2
 
! Отговори
И преди 10 месеца
За сеене на омраза в соцоалните мрежи да ги уволняват и затварят
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това дело ще е фарс. Спасески ще каже че Пиндиков е фашис и го заплащвал и ще го пуснат условно. Цар Борисв беше закрит че е е фашиски. Пиндиков остава сакат за цял живот ако оживее.