Задържаха афганистанец след гонка с полицията, превозвал 28 мигранти

Две бременни жени и дете са в болница
23 авг 2023 19:09, Йоана Цонева
12
Задържаха афганистанец след гонка с полицията, превозвал 28 мигранти
Снимка: Архив, БГНЕС

28-годишен афганистански гражданин е бил задържан след гонка с полицията в Бургас, докато превозвал 28 нелегални мигранти, сред които беременни жени и деца, в автомобил "Мерцедес Вито".

В 16.01 ч. в Областната дирекция на МВР в Бургас постъпил сигнал от Регионалната дирекция на "Гранична полиция" за това, че автомобил със софийска регистрация не е спрял на сигнал със стоп-палка на контролно-пропускателния пункт "Пода". Вместо това продължил в посока Бургас и започнало преследване.

"Мерцедесът" бил засечен в района на пътен възел "Трапезица", като след като навлязъл в глуха улица в комплекс "Братя Миладинови" до бл. 47. Водачът и пътниците са задържани, като е констатирано, че автомобилът е управляван от 28-годишен афганистански гражданин.

В "Мерцедес"-а имало общо 28 нелегални мигранти, от които 12 мъже, седем жени (две от които бременни) и девет деца на различна възраст.

Бременните жени са били прегледани от екип на Центъра на спешна медицинска помощ и са откарани в болницата в Бургас, където са настанени в отделение "Патология". Заедно с тях е настанено и дете - дъщерята на една от бременните жени.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
като знам капацитета на родните фуражки ми е чудно какъв е процента на тези които успяват да преминат, сигурно на пет преминали хващат един:))
5
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Нямало ограда, която да не може да се премине пише един колега отдолу, абе да ти кажа честно има една приказка страх лозе пази,ако знаеш, че ще те застрелят от другата страна, няма да посмееш да минеш!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Принципно няма ограда на света,която човек да не намери начин да премине. Даже на границата между Севрна и Южна Корея има преминаващи нелегално. НО може да се вземе решение да се депортират
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тиквун да вземе решение. Или да се депортират или да не ги пипат докато не преминат границата със Сърбия. Сега какво ще ги правим и тези
2
1
 
8
 
! Отговори
ало гервавите преди 8 месеца
преизбератели питайте божеството си защо е платил прескъпо този кокошкарски плет да префърчат като пилци и защо на толкова много от тях получиха автоматично престой и сега прекарват барчедите си
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Границата да не е паднала, бре? Какви са тези орди от мигранти? И как необезпокоявани от никого се озовават в централна България, а често и до Орлов мост? Как мислите да влезе България в Шенген и да не се проверяват документите нс излизащите от България? Пълен абсурд.