Стан е The Man – седна на трона на US Open

Вавринка обърна Джокович след 7:6, 4:6, 5:7, 3:6
12 сеп 2016 07:44,
9
Стан е The Man – седна на трона на US Open

Стан Вавринка накара Новак Джокович отново да изживее кошмара от финала на Ролан Гарос 2015-а, само че този път го лиши от титлата на US Open след 7:6, 4:6, 5:7, 3:6.

Както и в Париж, швейцарецът загуби откриващия сет, но бавно и методично наложи волята си в мача и напълно заслужено детронира световния №1 в Ню Йорк, за да вдигне третия си трофей от Големия шлем.

"Дойдох тук без очаквания и без конкретни цели, но се старах да печеля във всеки мач. Изтощен съм, играх много тенис през изминалите две седмици. Досега не съм изпитвал подобно чувство. Невероятна нощ, благодаря на отбора, семейството и приятелите ми", добави шампионът.

Швейцарецът обясни, че целта му е просто да бъде възможно най-добър, а не да печели турнири от Шлема, както и че е щастлив от начина, по който е играл.

Новак Джокович поздрави победителя и призна, че в по-важните моменти Вавринка е бил по-добър: "Заслужава тази титла".

"В решаващите моменти Стан беше по-добър и знаеше какво да прави. В някои случаи нямах и късмет. Седмици преди турнира се чудех дали да участвам, защото имах физически проблеми. Нямах и представа, че ще играя финал", каза световният №1 на корта, по време на церемонията по награждаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак намесихте Григор. Е, не разбраха ли чиновниците от спортното министерството, че мина времето, когато те живееха, а спортистите осигуряваха с много труд безметежното им съществуване?
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей колко много капацитети тук.Новак е на 29 г и е спечелил от турнирите до сега над 100 милиона ,а Вавринка е на 30 г и е спечелил около 20 милиона.Така ,че кой какъв е е личи от кинтите и точките в ронглистата ,а не от един мач
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо сравнявате Джокович с Григор?! Повечето негативно мнение за Григор идва не от факта, че пада....а че не се бори, че няма амбиици, че се държи като "кифла"! Джокович, провежда ли се турнир в Белград е там. Е как може номер 1, да включи в порграмта си такъв турнир, а нашето момче ми ходи в Истанбул, а в София (където не съм си представял, че ще има турнир) не можел. Игра в Рио..падна и след 2 часа..оп снимка на някаква яхта..Фед, Джоко, Надал, Мъри...такива изпълнения да са правили?!
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно дали сега в Сърбия има такива, които сега го коментират, както тук някои коментираха Гришо? Примерно:" Джоку отново размазан като кафява еднородна смес движеща се с 200 км/ч в гранит! Казах! "или" Нищо не става от тоя, не ни занимавайте. "или" Новак доказа,че не става за титли. Какъв е смисъла да участваш и да си номер 1 в ранглистата, а да не спечелиш титлата? "и т.н. и т.н.
3
3
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Е те това е мъж,който се бори до край и заслужава победата.Получил е схващане в средата на играта но се е държал мъжки,не се е...огънал.Ето от такива спортисти да вземат пример...нашите.Не соча...имена,те се знаят.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки може да падне. Но НОЛЕ си остава класи над Вавринка!
1
19
 
11
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Честито на Стан!Сърбинът отново направи клоунадата с медицински тайм-аут и се направи на умряла лисица щом усети, че отива към загубата. Ама Стан не се върза на балканската хитрост и го одумка.