Какво следва сега за Новак Джокович?

Той може да обжалва, но появата му на Australia Open е под съмнение
14 яну 2022 11:45, Нели Христова
132
Какво следва сега за Новак Джокович?
Снимка: БГНЕС

Австралия за втори път отмени визата на Новак Джокович за влизане в страната. Това постави под въпрос участието му на Australian Open и потенциално предизвика ново съдебно противопоставяне.

Ето какво означава това и какво може да се случи след това според правни експерти.

Може ли Джокович да обжалва отново? Да - тенис звездата може да поиска временна забрана от съдията, обяснява Джъстин Куил, партньор на австралийска адвокатска кантора в Мелбърн, пред CNN. През това допълнително време той може да остане в страната и да обжалва решението.

Още по темата
Но "не можете просто да обжалвате, защото искате да обжалвате", добавя Куил – Джокович ще трябва да покаже на съдията, че има сериозни основания да протестира срещу решението.

Може ли Джокович да играе в турнира по време на съдебно производство? Все още не е ясно. Откритото първенство на Австралия започва в понеделник, като Джокович ще трябва да се изправи срещу колегата си сърбин Миомир Кечманович в мач от първи кръг. Засега е под съмнение дали мачът ще се проведе.

Какви опции има Джокович? Мария Джокел, специалист по имиграционно право в BDO Australia, казва, че адвокатите на Джокович сега имат 28 дни, за да изпратят жалби до министъра на имиграцията, който след това може да избере да възстанови визата.

През това време Джокович може да бъде отново задържан - освен ако министърът не му предостави преходна виза, която може да му позволи да играе на Australia Open, докато чака решението или се урежда да напусне Австралия, обяснява Джокел.

Адвокатите на Джокович също биха могли да отидат в съда, но ще бъдат изправени пред трудна съдебна битка, особено като се има предвид признанието му по-рано тази седмица, че в декларацията му за пътуване е включена невярна информация, казва Йокел.

В декларацията се посочва, че той не е пътувал през 14-те дни преди пристигането си в Мелбърн, но снимки, направени през този период, показват, че той е бил както в Испания, така и в Сърбия.

В изявление в сряда Джокович нарече това "човешка грешка".


132
Още от Тенис
Джокович призна, че е попълнил невярна декларация при влизане в Австралия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Следва преди 3 дни
да плати съдебните разноски...
127
0
 
0
 
! Отговори
Сещай се Боре преди 5 дни
Ползите са две. Едната за цяла Австралия защото ако Джоко е признат за лъжец или грешник, отсега всеки член отранга наАвстралийската администрация бъде уличен в грешка или лъжа биследвало и бе да знае какво е тениси, даго подкарат п същия улей по който Джоко бе прекаран.Второто е че Джоко,като опозиционер на една Държавна администрация,който сам е заработил слава и пари,отднес Навални и другианални ще плачат да останат взатвора защото навън техните последователи разбирайки лъжата му щего утрепат
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вече не смея да пусна чешмата, че може да изкочи тоя сърбин от нея. Страх ме, че докато се източи сметката ми може да набъбне яко.
125
0
 
1
 
! Отговори
Дали? преди 5 дни
До АнонименГаранция - Франция. Може да гушнеш ковид букетчето още утре, а аз ше чакам да ме се случи това, дето си го предрекъл.
124
0
 
13
 
! Отговори
Не знам преди 5 дни
Кое е по-добре за него. Да не участва и все пак да запази някакво лице като жертва на бюрокрацията и "медицинския фашизъм" или да се яви на турнира за да бъде освиркван и замерян с бутилки. Австралия не е Сърбия и австралийците не са сърби (в огромната си част. Но и при двата варианта проблемите със спонсорите изглеждат сериозни.
123
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Е кво да следва - чалгара се връща в Сърбия.
122
9
 
5
 
! Отговори
джандарин преди 5 дни
До партизанин Законна ли е принудителната ваксинация? ---------- това на някой пленум на БКП ли го чу бе каскет смачкан?
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Следва, че требе да бъде въдворен в лагер за *** дошли от Папуа Нова Гвинея.
120
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Следва сръбска скара в Белград
119
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пак ше му наджокат тиквата...
118
6
 
3
 
! Отговори
Сърбигуззз преди 5 дни
Жоко е исус, кълна се в алах.!.
117
8
 
11
 
! Отговори
Неваксиниран преди 5 дни
Така е при съвременната "култура на отмяната" - аха си кривнал от пътя, начертан от глобалистите, аха си бил изяден с парцалите от оскотялото общество...
116
6
 
20
 
! Отговори
Новак преди 5 дни
Джокович, наистина е най добрия тенисист неоспорим факт той е идол на много хора по света обичащи тениса, но и той трябва да спазва правилата като останалите участници.Сега е най добре да се прибере и да забрави за Австралия опен. И нека да се извини на всички за глупавите си постъпки
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Честно КАФА вече от тоя Джокович...
114
3
 
18
 
! Отговори
aa1830 преди 5 дни
За Джокович следва полет за Белград през Москва. И глупостите на баща му следващите няколко дни!
113
3
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 5 дни
До109 Ваксинацията е все още препоръчителна заради пандемия в световен мащаб, всяка организация може сама да вземе решение как да организира и какви условия да постави на участниците си, в случая Австралия опен е дала указания на желаещите да вземат участие във турнира едното условие е че трябва да са вксинирани.
112
2
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 5 дни
Всичко е законно ако някоя държава го гласува в съответния и законодателен орган
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен"Кое гарантира, че тези 50 човека няма да получат рак, алцхаймер или инфаркт след седмица, две, месец, година..?!?" ............ То годината кажи-речи мина. Налага се да продължиш нататък изречението...
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ваксините не са толкова нови колкото ги изкарват. Началото на разработването е още в началото на 2004 някъде за sars covid1. По РНК ваксините се работи от 80те. Ама фактите нямат значение в крайна сметка. Така, че всеки да си решава. Живи и здрави.
109
6
 
5
 
! Отговори
партизанин преди 5 дни
Понеже виждам че има много експерти в сайта, та ми отговорете само на един основен въпрос: Законна ли е принудителната ваксинация?