"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
60
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
САЩ няма партьори...САЩ иска да има само слуги. Това е една държава кръвопиец!
173
1
 
25
 
! Отговори
на крив уй преди 4 години
А защо всички маски, предпазни облекла, мед. консумативи, огромна част от лекарствата се правят в Китай? Кой допусна това? Нали искахте доходност на инвестиции, да е по-евтино, да има повече печалба? Ето ви сега - печалба. Евтиното ВИНАГИ излиза скъпо, даже великият китайски философ го е казал. Като скъпо сега означава с цената на десетки а може би и стотици хиляди човешки животи и разбити съдби.
172
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не става дума за егоизъм става дума за колониализъмслед втора световна в цяла европа си подредиха вярна колониална администрацияи измъкването ще е много труднокакто при нас всичики с възпитаниците на соро-фондацийките и университетии някоя и друга мутра оцапани до ушите дето ако стъпят на криво затвора ще им се види курорт като известния президент на панама дето се опита да е патриота се оказа че бил наркодилърне случайно орбан им отпра страхотен шут на соропитеците - просто патриот
171
0
 
24
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Мексико има развит именно шивашки сектор. Както и Южните Щати. Ама алчността няма граници.
170
1
 
33
 
! Отговори
Анти-кравар преди 4 години
дефиниция за евро-атлантическа солидарност-когато ФАЩ каже на "съюзниците" си да скочат в река от лава за да може да стъпи върху тях и да я прекоси :)
169
1
 
37
 
! Отговори
2 преди 4 години
Според канадците Вируса дойде от военна биологична лаборатория разположена във форт Детрик, щата Мериленд, САЩ. Или иначе казано Covid 19 back Home вируса е у дома си.
168
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не разбирам какво не е яснопо данни на самите американци смляните индианци на територията са 90 милиона- със заразяване със шарка и класическо оръжие сабя и пистолетсмляха най-красивия град в европа - дрезден през втора световнаизпариха два града в япония с атомни бомбивлачат богатства от цял свят без да се съобразяват с никой-обама обяви нацията за изключителна- не виждам разлика с хитлер-няма приятели има интереси- основен девизе и от нас гуушнаха 3 милиарда-сега ще ни дадът и кредит
167
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До д-р Ох БолиМогат. Просто в повечето случаи е по-евтино това да става в Китай. След тези събития вероятно това бързо ще се промени. Не става дума за това дали "могат".
166
0
 
19
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
А Великите индустриални държави Германия и Франция защо не могат сами да си произвеждат такива прости изделия каро маски? Това не са микропроцесори. Маски са, дори да са N95 или каквито и да е други.
165
16
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Патриот"Дружбата" с блатная няма да я бъде. Приятен ден. :)
164
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали има корона, или няма. Не знам кога ще достигнем пика на заразата, но знам, че сме достигнали върха на човешкия цинизъм и егоизъм. В световен мащаб! Какво ще ни сервират след тази година елитите, не е много ясно, но задължително ще бъде катастрофа! Масови безредици, войни - глобално разрушение. По всичко изглежда, че възстановяването няма да започне от догодина...
163
1
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
O Боже патологичния русофоб да каже "Кой има нужда от враг ,когато има ФАЩ за прияте",не вярвам на очите си просветна ли ви какво представлява краварника най-накрая полски ***!Аре и един цитат и от Хенри Кисиджър 'ФАЩ нямат приятели ,само интереси" !Приятен ден на козяшките *** цъкайте минусчета сега с ви пи енчетата мощно :)
162
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 176Правилно. Германците са едни от тия наивници, които разчитат на "договори", и заради това им взеха където каквото можаха (маските за които става въпрос, преди това им изчезна една пратка с 6 милиона маски на път за Германия минавайки през Африка). Най-накрая възложиха на частни компании да им намерят каквото е нужно, защото държавата се оказа неспособна да свърши работата. Където не помага диплмомацията .... помагат връзките и многото пари. И така, но те вече си учат урока. :)
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 175 СкарлетДа не си на двойна доза ? Сложи ли си потника в прашките или отгоре го носиш ?
160
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 172 TotenkopfГермански политици официално казаха , че маски предназначени за Германия са били взети от САЩ в Тайван. Май не четеш международната преса
159
22
 
1
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
Кремълското джудже да натиска КОПЧЕТО, эащото вече не се иэдържа!!! Пуснаха китайската чума, а сега вече не са в състояние да я контролират!!!
158
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правото на по-силния и по-нахалния! Платили по-висока цена на търговеца, и ги взели! -------Вината е на този, който им ги е продал.Ако китайците са обещали на Франция, а са се полакомили и са ги дали на САЩ, тогава кой е виновен?
157
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 169Да, ще има преосмисляне на общата Европейска политика по отношение на приоритетите. Да се надяваме, че това най-накрая ще доведе и до обща отбранителна доктрина.
156
20
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
И как точно им задържат маските от Китай за Германия и Франция, през щатите ли минава транспорта? Не сме чак толкова големи будали, аре холан с измислените ви фейкове! И то точно CNN, където са на последните места по гледаемост( 27 в щатите), защото отдавна са жълта, пулна с фейкове агенция!
155
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 168Това е вярно. Затова казах, че всички страни правят същото, включително Европейските и Китай.