Половин милион американци останаха без ток заради снежната буря

Лошите метеорологични условия доведоха до смъртта на 12 души
13 фев 2014 15:29, Елена Кирилова
5
Половин милион американци останаха без ток заради снежната буря
Снимка: архив Ройтерс

Половин милион души в САЩ останаха без ток заради обилните снеговалежи, обхванали южните и североизточните части на страната.

Америка продължава да е в плен на лошото време, ето защо властите са предприели спешни мерки за обезопасяване на пътищата.

Повече от 3300 полета бяха отменени заради влошените метеорологични условия, а в Тенеси и Ню Джърси е обявено извънредно положение. Синоптиците обаче не предвиждат силните ветрове и обилните снеговалежи да спрат, а да засегнат 16 щата, в които живеят над 90 млн. души.

В щата Джорджия ситуацията е изключително тежка, тъй като 175 хил. души са без електричество. Снежната покривка в южния щат успя да достигне 30 см само за едно денонощие.

Местните жители и властите са мобилизирали всичките си сили, за да могат да се справят с природното бедствие. Дори опитните шофьори са принудени да се подготвят за придвижване в най-сурови зимни условия.

Подобни валежи в щата не е имало от повече от десетилетие, сочат данните на Националната метеорологична служба.

От началото на зимните бури в САЩ са загинали 12 души. Арктическият студ скова голяма част от територията на страната и нанесе щети в размер на минимум 5 млрд. долара.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откак започнаха да пръскат от самолетите със следите-кемтрейл тотално се побърка климата ,вчера в нашия град валя градушка ,въпреки ,че сме в средата на февруари.За този проблем със самолетите със следите явно има пълно медийно затъмнение и никой от държавните мъже и големи медии не смее да повдигне въпроса за това,а щом така се мълчи ,значи е някоя голяма гадост която се извършва с тази дейност.
4
7
 
2
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1нещо май плещиш глупости, но защо за 1 час се намериха 5 *** да ти пернат плюсчета?
3
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 10 години
Това е така, но е механично сравнение, защото половин милион си е половин милион! Но говорейки за фонове: отчитайки населеността, може и да е колкото територията на една България.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На фона на населението им,това е все едно при нас едно село да остане без ток !!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо май настройват HAARP.