САЩ с намерения да създаде алтернатива на СЗО

Настъпи разрив между администрацията на Тръмп и организацията
7 май 2020 12:21, Ния Христова
23
САЩ с намерения да създаде алтернатива на СЗО
Снимка: БГНЕС
Не се изключва възможноста Вашингтон да предложи създаването на някаква алтернатива на Световната здравна организация (СЗО). Предложението идва след разрива, който настъпи между администрацията на президента Доналд Тръмп и организацията заради пандемията от коронавриуса, заяви пред Fox Business държавният секретар на САЩ Майк Помпео.
 
На въпроса дали Вашингтон планира да се застъпи за създаването на нова организация, която да поеме функциите, които СЗО изпълнява сега, държавният секретар на САЩ отговори, че американската администрация се "опитва да прецени какви по-нататъшни действия са най-добри". 
 
"Президентът на САЩ Доналд Тръмп си е поставил ясна цел за нас: не трябва да позволяваме на СЗО да се провали отново. Недопустимо е тя да получава стотици милиони щатски долари, ако не изпълнява задачите си", добави още той.
 
"Така че работим върху задачата. Как ще изглежда? Направихме това и като част от спешния план на президента за борба с ХИВ/СПИН", поясни Помпео. Тази инициатива е лансирана още през 2003 г. от 43-я президент на САЩ Джордж Буш. 
 
Помпео изтъкна, че Щатите знаят "как да работят в международното здравеопазване".  По думите му американската страна има намерения да "намери начин", чрез който САЩ, "акто винаги биха били лидер в разработването на мерки в областта на международното здраве".
 
"Според президента на [САЩ], ако международна организация работи, тогава това е добре. Ако не, тогава просто няма да сме нейни членове", добави още държавният секретар на САЩ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
ToMakeTrumpRichAgain преди 3 години
А някой спомня ли си как Тръмп унищожи програмата Affordable Care Act /Obamacare/ предназначена да осигури адекватна медицинска помощ за бедните и възрастни хора в САЩ ? Същите тези хора които днес умират с хиляди от коронавирус само защото са бедни и нямат пари да си платят за лечението си в болница.Тръмп отказа да наложи изолация както направиха в Китай и в много европейски държави .... За разлика от целия свят в САЩ хората СИ ПЛАЩАТ за да ги излекуват от коронавирус ...Търсят се виновни..
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не взеха мерки навреме, сега целия свят им е виновен че имат толкова жертви!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им трябва нова организация. Имат си Корпуса на мира. Просто трябва леко да го реорганизират.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре забранете частни фармацефтични компании и Бил Гейтс да финансират СЗО,и сменете вътре роководството.
17
3
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
То даже и при Желязната завеса СЗО беше общопризната. САЩ май ще духатд супата. И ние покрай тях.
16
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Бау 1 Трамп(не Тръмп) не се хвали,а използва всеки момент да каже истината.В България не знаете(по очевидни причини), че в САЩ 95% от пресата е подчинена и платена от дем.партия.Всичко това като CNN, New York Times,Washington Post и много,много други са т.нар FAKE NEWS-пълни с измислици и пълни лъжи.Зад тях стоят хора като Дж.Сорос,шефът на Амазон,Комкаст почти целият Холивууд и мн.др.
15
4
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Анонимен 13 По-добри сме отколкото твоят дребен мозък може да разбере.Не сме доволни от СЗО, защото заради тяхното *** на .... на Китай ние загубихме 70 000 хил души.И разбериедно нещо(знам,че ти е трудно да мислиш,но опитай-не боли) никой и никога не е бърсал *** на САЩ-както ти се изразяваш.Обикновено е точно обратното-оправяме бакиите на много кравари(като тебе) по целия свят.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави!Стига синекурници на големи заплати СЗО,ООН,ЮНЕСКО....и десетки хелзински организации!Време е за равносметка!!!
13
6
 
12
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Шефът на СЗО е бивш председател на Етиопската комунистическа партия. Даже не е и лекар. Наложен от китайците и ***. Затова и цял месец прикриваше китайските поразии. Прави са американите. Да се разформирова това червено котило!
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само че шефа на СЗО наскоро е слязъл от клоните на дърветата, ами е и комунист и в червата, а и е първия " шеф" на организацията, който НЕ Е с медицинско образование изобщо! Срам и Позор за СЗО, която повтаря единствено китайската комунистическа пропаганда и е съучастник на пекин в разпространението на тази чума!
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новото американско СЗО ще бъдат следните вирусосъздатели : Бил Гейтс, Джордж Сорос, посмъртно ще бъде назначен о сенатор Маккейн. Собственик на СЗОто ще е Родшилд
10
5
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Тука САЩ са прави.Какво направи този некадърник,който е начело на СЗО ,в началото на пандемията.Няма страшно.Това не е епидемия.Това е локална криза,която бързо ще отмине.Маските са вредни и ред други глупости.Прав е бай Дончо-никакви пари за тези хрантутници.Щом в този момент са неадекватни-за какво ни са.Само да богатеят.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начело на СЗО стои черна мамуна на име Тодор Еврейков.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Помпео изтъкна, че Щатите знаят "как да работят в международното здравеопазване". По думите му американската страна има намерения да "намери начин", чрез който САЩ, "акто винаги биха били лидер в разработването на мерки в областта на международното здраве"."Знаят разбира се. Сума ти вируси пуснаха по света, за да печелят милиарди от продадените ваксини. Като разкарат СЗО от картинката, няма да се налага да финтират никого вече.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на СЗО е фашист, обвиняван многократно в геноцид(дори срещу собственият си народ). На поста е сложен за да свърши една *** работа.
6
2
 
7
 
! Отговори
Tt преди 3 години
Похвално СЗО трябва да се състои само от световни учени и специалисти с общ световен клъстер за обмен на информация
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО е мафията на Гейтс, няма да е трудно да се създаде нещо по-добро, но времето ще покаже.
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ се изживяват като Римска империя!И ще свършат като тях!
3
2
 
4
 
! Отговори
Dr.WHO преди 3 години
Новата структура ще се нарича универсална здравна организация.
2
8
 
6
 
! Отговори
akud преди 3 години
сащ и кремъл правят всичко възможно да разрушат ЕС. защото ЕС обединен е много силен