Доналд Тръмп е платил повече данъци в Китай, отколкото у дома в САЩ

А според предизборната му кампания, той продължава да е "твърд към врага"
21 окт 2020 22:00, Нели Христова
131
Доналд Тръмп е платил повече данъци в Китай, отколкото у дома в САЩ
Снимка: БГНЕС

От нови разкрития на New York Times стана ясно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай, чрез която сключва лицензионни сделки в продължение на години. Това е твърдение, което може да подкопае твърдението на предизборната му кампания, според което Тръмп е твърд към Пекин.

Данъчните регистри, прегледани от NYT, показват неотчетена по-рано банкова сметка в Китай, контролирана от Trump International Hotels Management. Сметката е платила 188 561 долара данъци в Китай между 2013 и 2015 г. във връзка с потенциални лицензионни сделки.

Преди седмици New York Times разкриха, че Доналд Тръмп е платил само $ 750 данъци в САЩ през 2016 и 2017 г.

Неотдавнашните данъчни регистри също показаха, че Тръмп е инвестирал поне 192 000 долара в пет компании, които се занимават със сключване на бизнес сделки в Китай. Тези компании претендират за 97 400 долара бизнес разходи, включително плащания през 2018 г., съобщава New York Times.

Едно от главните твърдения на кампанията на Тръмп е способността му да се противопостави на Китай по различни въпроси - от търговия до нарушаване на правата на човека в Синдзян и политически репресии в Хонконг, както и търсенето на отговорност за разпространението на COVID-19. При Тръмп връзките между Китай и САЩ достигнаха най-ниската си точка от десетилетия.

Разкритията идват и след като Тръмп обвини опонента си Джо Байдън, че е "слаб към Китай" и заяви, че сем. Байдън "разпродава страната" на Китай. Кампанията на Тръмп също така пусна реклами с нападки срещу сина на Байдън, защото е "сключил сделка за милиард долара" с държавната китайска Банка, твърдения, които не са обосновани.

Но самият Тръмп е продължил проект за офис кула в Гуанджоу в южната част на Китай, който не е реализиран. AFP съобщи през 2016 г., че Trump Hotel Collection е преговарял с държавната електрическа компания, China Grid Corporation of China, за управление на голям бизнес в Пекин, което е довело до сделка на стойност до 150 милиона долара за 15 години. Преговорите бяха задържани, след като държавното предприятие се превърна във фокус на разследване за корупция.

Адвокатът на организацията Trump, Алън Гартен каза пред Times, че компанията е "открила сметка в китайска банка, имаща офиси в САЩ, за да плаща местните данъци".

„Никакви сделки или други бизнес дейности никога не са се материализирали и от 2015 г. офисът остава неактивен", заяви той.


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, Тръмп е мошенник! САЩ са за смях пред цял свят с този човек.
Най-неадекватния световен лидер в историята.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да четете и вярвате на NYT е все едно да четете Комсомолска Правда или Работническо Дело. Истината е някъде по средата...!!
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимeн преди 1 месец
Демократите контролират оръжейните заводи, няма война, нама печалби. Днес се изказвал бившия президент Обама, това че е цветнокож да не Ви заблуждава изобщо, добре е инвестирал милиони, нищо общо с обикновен преподавател в университет, какъвто образ му градят с години. Съгласен съм, че демократите мразят Тръмп защото им показа, че икономиката им може да следва и друг модел, без непрекъснати конфликти и войни.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много го мразят тоя Тръмп. Но преди коронавируса икономиката на САЩ процъфтяваше под неговото управление и безработицата намаля много, особено сред малцинствата. Разбира се, че има кусури, като човек не е особено за харесване. Но ако Байдън дойде на власт, нещата ще са плачевни. Байдън не знае къде е, забравя за какво говори.
98
0
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 1 месец
По-добре Тръмп.
97
5
 
3
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Другарят Тръмп трябва да се отчита пред шефовете си Владимир Владимирович и Шин Пин.
96
2
 
4
 
! Отговори
Пумпи преди 1 месец
Toй затова ги мрази толкова китайците...
95
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който вярва, че Тръмп е платил $750 данъци е умствено изостанал и се гордее с това.
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кaмилa Хaрис

нещо кaто Кaмилa Пaркър Боулс дето вероятно с ЧAРЛЗ могaт дa сa нaчело нa Ю Кей

Бaйдън ще спечели кaзвaйки бaй бaй нa светa и ще премaхне 4 юли възобновявaйки им монaрхиятa нa куку Гешев и сие


Зa туй се трудят от деситилетия


Ние пък нищо не пичелим
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неомарксистките лайнюве начело с Байдъдън Дименциев ще го оближат за пореден път!
92
3
 
5
 
! Отговори
ТРЪМП 2020 преди 1 месец
ВСИЧКИ ЖИВОТИ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ
91
7
 
11
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Тръмо събира десетки хиляди на речите си.Байдън рисува кръгчета за 12 души.
От това по-голям тест кой обичат хората,здраве му кажи!
На 3 ноември пак ще има писъци на либерали.Както 2016 година.
90
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мога да ви кажа, че всички мразят Тръмп! Хората обичат, честните, достойните, моралните, а не проституткии и лъжи на кило!
Това е, чао до 3-ти.
89
1
 
4
 
! Отговори
KAG2020 преди 1 месец
Сектант, виждам че си забравил да си изпиеш хапчетата днес. Дано си ги вел с теб
88
3
 
6
 
! Отговори
KAG2020 преди 1 месец
The Biden Crime Family
87
4
 
4
 
! Отговори
KAG2020 преди 1 месец
89, ХА, скоро ще те цвнзурират, че ever loving, peacful i tolerant либерасти хич не обичат неудобни въпроси
86
2
 
8
 
! Отговори
KAG2020 преди 1 месец
Синьото демоНкратско магаре е пропито с корупция, скандали, педофилия и престъпност. Този път Тръмп и е прът в колелата и спря унищожаването на американското общество и икономика от т.нар. демкрати (комунисти). Квиченето ще продължи още 4 години, след което ще бъде заменено с ново 4-годишно квичене.
85
4
 
7
 
! Отговори
Сектант преди 1 месец
От коя секта си KAG2020.......казват, че маточина помага?
84
2
 
4
 
! Отговори
Прокурор преди 1 месец
Имам готов костюм за резидента.
83
1
 
4
 
! Отговори
KAG2020 преди 1 месец
81, Русофилистичен трол, каква статия ве мин..дил? Тея либерастични пропаганди, статии ли им казваш? В САЩ отдавна няма журналистика, почти всички комунистически т.нар. "медии" са слуги на демоНкратските педофилски сатани. Треа да имаш пилешко мозъче за да вярваш на CNN, ABC, msDNC, NBC и подобните им кло..аки.