Байдън за абортите: Върховният съд направи трагична грешка

Два щата вече ги забраниха
24 юни 2022 20:47, Александър Попов
54
Байдън за абортите: Върховният съд направи трагична грешка
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува Върховния съд на САЩ по отношение на прекратяването на правото на аборт, обвинявайки го, че излага на риск живота на жените в името на една "крайна идеология".

"Съдът направи нещо, което никога досега не е правил - изрично отнемане на конституционно право, което е толкова фундаментално за толкова много американци", заяви Байдън. "Според мен това е реализация на една крайна идеология и трагична грешка на Върховния съд".

Още по темата
Мисури и Тексас вече забраниха абортите, докато Калифорния, Орегон и Вашингтон се обявиха в защита на правото на аборт.

Върховният съд на САЩ постанови решение, с което отмени федералните гаранции за абортите. Отделните щати вече могат да определят правила за абортите, включително да ги забраняват изцяло.

Съдът, доминиран от консерваторите, отмени знаковото решение "Роу срещу Уейд" от 1973 г., което запазваше правото на жената на аборт, и заяви, че отделните щати могат сами да разрешават или забраняват процедурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: абортиСАЩДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
12
 
! Отговори
Лицемерието преди 1 година
На републиканците е без гранично. Подкрепят и печелят от производството на контрацептиви , но са против абортите. Жалки парвенюта ,но най жалкото е ,ча не осъзнават противоречията на този фарс.
32
8
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
вие сте грешка на природата на еволюцията спрете воината в украина няма световенред бея русия китаи и индия спрете това оръжие избиха се млади хора зачернихасе хиляди семеиства
31
9
 
3
 
! Отговори
Не бе бай Дън преди 1 година
Трагична грешка направиха всички, които те избраха на този пост !
30
9
 
5
 
! Отговори
Майката на Байдън преди 1 година
Сине сине, по-добре да те бях абортирала!
29
10
 
7
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Нещата са по-сложни но журналистите карат с баданарката статиите си. Става въпрос не за пълна забрана на абортите, а не всички данъкоплатци да ги плащат. Повечето щати ще се ограничат до аборти на изнасилени или такива с застрашен живот при раждането. Освен това едни ще ги ограничат до третия месец, други като Калифорния до 9тия месец, а може и да задушават децата веднага след раждането както някои "демократи" предлагат. А Байдън е зеленчук. Какво бил казал той или Зеленски, не ни вълнува вече?
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дядо джо е ку-ку, Зад него обаче стоят корпоративните интереси и кукловоди, а те живеят за пари. Прикритие за тях и много лошо за останалия свят. Спорен остава въпросът кой от тях е по-вреден за света.
27
12
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
Смърт на Путин, смърт на русия!
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената трябва да има право на личен избор.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kpeтeн.
24
10
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Еха, супер! Байдънците ясно схванаха, че този прецедент слага началото на края на федералният съюз (САЩ ). След време законите в различните щати ще се различават коренно не само спрямо федералните, но и спрямо един с друг. Което реално ще ги направи отделни държави. Байдън започва да ми става много симпатичен. С такъв замах изпрати САЩ към небитието, че просто нямам думи ! Дерзай Джо, стискам ти палци !
23
9
 
5
 
! Отговори
преди 1 година
Жената просто е един инкубатор, който снася яйца които се държат около месец и привлича оплодители с външността и поведението си. Всичко това е автоматичен процес и няма нищо чудно че животните го правят автоматично и изпълняват роботизирано това за което са били селектирани в продължение на милионите години еволюция. След което Да полира яйцата колкото може до блясък да ги поотгледа и да падне възнак мъртва за да освободи място. Но това значи ли че това безyмие трябва да продължи отново, ами не
22
5
 
2
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Във Франция кой спечели преди два дни?
21
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма право да убива беззащитни деца в утробите на техните майки, дори и самите им майки! Дори и вълчиците износват своите бебета и после ги кърмят и се грижат за тях. Колко повече ние хората трябва да превъзхождаме зверовете!
20
3
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
Зависи, жената изневерява и се опитва да прикрие. Или е бременна по невнимание или по принуда. Много се спекулира с темата. Най-важното се пропуска, плодът никой не го пита дали иска да бъде роден. Неговото мнение понеже още не е изградено се пренебрегва и винаги е по принуда, по принуда е роден и по принуда ще му изпадат зъбите и ще плаща за това прескъпо и скъпо, ще се разболее от рак, ще му правят байпаси и ще седи на инвалидна количка.
19
5
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Ямболски ZV цър-вул/ МАЙ- КА ТИ СПЕЧЕЛИ В НАДПРЕВАРА ПО НАДСИРАНЕ! ТЯ ИЗССРА 20 КИЛА ГОВ-НА ОТ КОИТО ЕДНО БЕШЕ ПО ЕДРО И ГО КРЪСТИ НОВОТО БРАДЧЕ НА ЯМБОЛСКИЯ ГАЛ-ОШ
18
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
САЩ яко ги тресе фарисейския юдаизъм, пропит в протестантските им църкви...
17
5
 
7
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Глобалистчетата нещо май започват да ядът шамари....а скоро и реални юмруци и ритници в ареста .
16
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ФАЩ ПО КОНСТИТУЦИЯ НЯМА КАК ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ В БЛИЗКИТЕ 10 ГОДИНИ! НО ПРОГНИЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ ДО КРАЯ НА 2023-ТА МОЖЕ ДА СЕ Е РАЗПАДНАЛА!
15
5
 
5
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Я напишете оният ден във Франция какво стана!Кой спечели.
14
3
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
Как ще се разделят? Те са от едното крайбрежие, чак до другото. На къде да се делят?