Радев поиска от Байдън нов импулс за безвизовите пътувания до САЩ

Държавният глава поздрави президента на САЩ по случай 4 юли
4 юли 2022 09:45, Анисия Иванова
27
Радев поиска от Байдън нов импулс за безвизовите пътувания до САЩ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли. „Като стратегически съюзници нашите две страни си сътрудничат ефективно в усилията за справяне с регионалните и световни предизвикателства“, посочва президентът Румен Радев в своето поздравление до американския си колега, в което му пожелава крепко здраве и успешна работа за благоденствието на американския народ.

Румен Радев подчертава съдържателния двустранен дневен ред в сфери от взаимен интерес като сигурност и отбрана, правоприлагане, борба с тероризма, икономика и търговия, култура и контакти между народите на двете страни. В писмото си българският президент приветства подкрепата на САЩ за повишаване на енергийната сигурност и за модернизиране на българските въоръжени сили. Значението на стратегическото партньорство между България и САЩ в редица области, особено на фона на срива на международната система за сигурност, вследствие на войната на Русия срещу Украйна, също е откроено в писмото на държавния глава.

„България и САЩ могат да направят още много за разгръщане на пълния потенциал в отношенията помежду си“, посочва Румен Радев и отбелязва ускоряването на икономическите отношения между България и САЩ през последните години. Президентът подчертава още, че сред непосредствените приоритети е внасянето на нов импулс в стратегическия диалог между двете страни, включително и чрез присъединяването на България към Програмата за безвизови пътувания на САЩ и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Позорно да се молим за визи, при нереципрочни за техния башибозук.
18
1
 
1
 
! Отговори
Колт 45 преди 1 година
Дано по-скоро да махнат визите че да могат сороските тролчета и други третополови изчадия да могат да отидат ЛИЧНО до така мечтаните САЩ и с очите си да видят за каква ккоччина става въпрос . Стига с това идеализиране на Краваристан, където от години синчетата на руски олигарски дори не искат да стъпват, където *** и афро активисти управляват и където *** психари могат свободно да си купят оръжие и да си пострелят за кеф в някое училище или магазин.... Велком то Съединените Афро Щати.
17
1
 
4
 
! Отговори
Пенчо Питанката преди 1 година
Да поздравим с Националният им празник нашите господари - САЩ
16
0
 
2
 
! Отговори
Хахахахаха преди 1 година
Нямам думи. Късно е за нещо. Даже и от такива плонжове. Те го знаят, той знае. Ние знаем.
15
2
 
5
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
Обичаш, мразиш САЩ, РусияЗа бога, всички сме хора управлявани от политици, които често не зачитат волята на народа си. Виновни ли са обикновените американци за войнствените си политици трепети хора по света? Виновни ли са руснаците за Войната на Путин? За бога
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля че хората мразят Америка, по скоро американските политици които искат да държат целия свят под своя контрол и най вече българските политици които изпълняват тези техни цели.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
16 САЩ я мразят простаци като тебе
12
2
 
6
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Дреме ми за визите. Който иска да отиде в кравария ще отиде в посолството и ще си изкара. Инфлацията ни е... мама..та, а те седнали да ми говорят за визи и за простотии.
11
6
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Русофилът Радев, който брани със зъби и нотки братска Русия, иска визи за хора, които мразят САЩ, но искат да отидат там да живеят. Малко ме съмнява, че това ще стане, никой не иска вражешски елементи на своя теротория.
10
0
 
3
 
! Отговори
бай дън преди 1 година
това писмо ще го прочета със сигурност.. само да не изпадне в някое кошче покрай бюрото ми, но дори и така да стане няма да е фатално предполагам, ш се чуйме по-натам
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сега, чичо Джо в момента е зает, решава една кръстословица и не може да се сети как беше думата.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баче Кире що нищо не прави по тоя въпрос? До кога унижения?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Радо Шишарката византийски император на царство Чалгария! Чичо Джо ще му даде Византийски визи за пътуване до Византия и Истанбул!
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А самолетите дето платихме? А газ? Не, руският шпионин Радев иска да ходим на туризъм в САЩ. Евала.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, нема нужда!
4
0
 
8
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Ам' зорлем ли ше ни пращат там, бре?
3
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не. Никакво падане на визите. Всеки нормален българин, който е ходил в САЩ, си има 10-годишна бизнес виза, която подновява редовно. Ако не можеш да си извадиш такава, нямаш място в САЩ.
2
2
 
13
 
! Отговори
По-големи преди 1 година
?вроатлантици се оказахме от тях...А хамериканЦки шпиони ще гоним ли от посолството или не ни разрешават господарите?!?
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън, не му вярвай на този. Той е руски шпионин.