Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана

Заради присъда може да бъде отказана работа, жилище или образование
7 окт 2022 08:22, Елка Василева
84
Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън предприе изпълнителни действия за промяна в политиката на САЩ по отношение на марихуаната, като отменя всички действащи федерални присъди за обикновено притежание на марихуана, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Хиляди хора имат федерални присъди за притежание на марихуана и в резултат на това може да им бъде отказана работа, жилище или възможности за образование. Моите действия ще помогнат за облекчаване на косвените последици, произтичащи от тези присъди", посочи в изявление президентът.

"Да не говорим за расовото неравенство, свързано с това кой понася последствията. Макар белите, чернокожите и другите цветнокожи хора да употребяват марихуана в еднаква степен, чернокожите и другите цветнокожи хора са арестувани, преследвани и осъждани в непропорционална степен", допълни той, цитиран от ДПА.

Действията на Байдън изпълняват обещание от предизборната му кампания и вероятно ще зарадват членовете на неговата лявоориентирана политическа база преди междинните избори през ноември, на които съпартийците на демократа Байдън ще се борят да запазят контрола си върху Камарата на представителите и Сената.

Байдън каза, че е наредил на главния прокурор Мерик Гарланд да разработи административна процедура за издаване на удостоверения за помилване на онези, които отговарят на условията.

Президентът призова губернаторите на щатите да последват примера му.

"Точно както никой не трябва да попада във федерален затвор само защото притежава марихуана, никой не трябва да бъде в местен или щатски затвор по такава причина", каза той.

Байдън заяви, че е поискал от федералните служби да започнат процедура за преразглеждане на начина, по който марихуаната е класифицирана във федералното законодателство. Понастоящем тя е в една и съща група с хероина и Ел Ес Ди (LSD), и в по-висока група от фентанила и метамфетамините, каза той.

"И все пак, дори федералните и щатските регулации за марихуаната да се променят, значителните ограничения върху трафика, маркетинга и продажбите на непълнолетни трябва да останат в сила", каза Байдън.

"Животът на твърде много хора беше прекършен заради неправилния ни подход към марихуаната. Време е да поправим тези грешки", подчерта той.
(БТА)
 


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Зайцев преди 1 месец
Алкохола също се отразява на всеки различно.Едни стават весели и харабий ,а други зли и агресивни.Но аз ако не дръпна един ден пъти ,излезна ли навън ,*** под път и над път ,дето уж не пушат ама натряскан до козирката и се качил на колата и гази наред.браво на Байдън .Да е още 50 г жив и здрав.
78
0
 
1
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 месец
Поредно доказателство, че светът върви на зле
77
1
 
4
 
! Отговори
Калош преди 1 месец
Браво на Байдън.Баба ми садеше 3 дка коноп.Никой не я преследваше.От семето слагаше в хляба.От стеблата се правеха въжета и черги.Падналата целулоза беше храна за животните.С Отварата от цветовете си лекуваше ставите
76
1
 
2
 
! Отговори
Много правилно преди 1 месец
Сега за награда да даде на всички които я употребяват по една торба от нея и по един патлак с много патрони и всичко ще е 6.
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилен ход, много нужен. Не може пиянството да е нещо нормално и "домашно", а една цигара марихуана да събужда такова недоволство. Това са абсурдни разсъждения и е време да се променят. Това е нещо положително за Байдън. А за нас - ако се въведе, полицията ще остане без една сигурна дейност , приятна за тях - да паркира полицейската кола до парка, който и да е, и да чака с настървение и удоволствие две, три хлапета да запалят една цигарка марихуана.
74
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
99% от случаите, хора, които са ми обяснявали че тревата е много страшна дрога са били с по-ниско образование от мен и по-ниски доходи от мен, най-често прекаляващи с алкохол и цигари.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тревата си е екстра стига да е силна не тая плява дето продават местните дилари, искам от силната ганджа като тая дето пушеше бившия министър на култирата "просто Наско".
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
71 а да пиеш ракия не е? Напълно съм съгласен че "има време и място за всичко и това "време и място" се нарича университет", но не виждам нищо лошо да си пафкаш, стига да допринасяш за обществото и си активен, и адекватен член на това общество - плащаш сметки, плащаш осигуровки, помагаш когато можеш, все такива неща....простичко човечни.
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо няма да пушиш докато си ученик или студент(както мен) ама да пушиш до края на живота ти си е наркомания кой каквото ще да казва.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 64правилно. Като цяло трева не трябва да се пуши преди 17-18 годишна възраст, когато завършва образуването на невралните връзки в мозъка. Тревата като всеки друг опиат малко или много пречи на това и може да има трайни последици ако се започне от ранна възраст.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До О хо хо Само да те светна. При бай ти путин до 6гр. трева се наказва с глоба. И да пискате и тук ще се декриминализира. Соц. старците сте минало
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 66 бегай е, всичко което пишеш е 100% граматически правилно? Еле особено в някаква насрана секция за коментари в днес.бг? Намерил за какво да се хване, байовото. Ние и ракия пием, няма проблеми. Само дет не ни е модус операндито в живота.
67
2
 
5
 
! Отговори
О хо хо преди 1 месец
Да забраниш абортите, след което да разрешиш марихуаната...ето това е Политика! Какъв Срам за Човечеството!!! Свидетел съм на последствия от марихуана. Всичко това ще ме накара да избера Путин пред Байдън!!! По- нормален е!
66
2
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 1 месец
С 2 МАГИСТРАТУРИ УЖ, А НЕ ЗНАЕШ КАК СЕ ПИШЕ " ЧЕС.НИ"!!! БОЖЕ ОПАЗИ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ!!!
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СВОБОДА за ганджата. Трева за всички ♡
64
0
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 1 месец
МАРИХУАНАТА СЕ ОТРАЗЯВА РАЗЛИЧНО НА РАЗЛИЧНИ ХОРА. Аз съм бил свидетел как от съвсем малко човекът изтрещя напълно и сякаш живееше в друга реалност. Не направи нищо лошо, но въобще не беше адекватен на реалността. Също от значение са и килограмите. На жени и на деца се отразява по- зле отколкото на мъже с повече телесно тегло. От значение е и нивото на мозъчните трансмитери, което е генетично заложено.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 61Хахахах и аз съм имал такива периоди, но последно време съм точно от тия с буркана. Седи си там чака си да ми дойде музата. Всичко омръзва с годините особено ако си прекалявал на моменти а и егн-то вече си казва думата. Хубав ден, братле и приятен уикенд. Ей ся ще дрънна един за твое здраве с кафето.
62
1
 
3
 
! Отговори
Продължение от 61 преди 1 месец
До 60 - а и между другото не го хули. Наистина зависи колко и какво пушиш и колко ти е мотивацията. Аз например съм пристрастен към тревата и като си взема трева пуша нон-стоп докато не свърши. Не мога да съм като онези дето имат буркан с 10г и ги смучат по 20 дни . Имал съм периоди/години/, в които си купувам по 50г на седмица и играя дота докато не заспя на стола. Хора всякви, ти взимаш 5цифрена сума, аз бачкам 4 месеца в някой кол център за по 2-3 бона и после 8 месеца пуша, спя и цъкам игри.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 60 - и аз почнах да чета на 3 и пропуших на 14 хахаха. Познавам над 1000 тревомана и мога да кажа, че всички са различни. Има и ботове има и добре образовани и реализирани. Същото като тия дето не пушат. Не рядко съм бил мениджър на екипи от по 10-20 човека и напушен и наяден на картони и гъби съм управлявал бизнеси за милиарди. Имах една колежка сърдита ми обясняваше "не мога да повярвам, че са ми сложили наркоман за шеф", а аз я бъзиках: "Смятай къде щях да съм, ако не бях наркоман."
60
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 47Прави те дръндрън, приятел. Пуша трева от 16 години, с две магистратури съм и работя за 5цифрена сума на месец. Ако ти се чете ще четеш и напушен, и ще ти е кеф. Майка ми и баба ми ми дадоха 1вата ми книга като бях на 3 и от тогава не съм спрял да се образовам. Това че днешната младеж мисли, че интернета се изчерпва с фейсбук и издигат порока в култ е отделен въпрос, и ако сме 100% чесни не наркотиците са в ядрото на проблема. Живи и здрави, и приятен петък.