САЩ представят национална стратегия за борба с антисемитизма

Наблюдава се тревожно нарастване на антисемитските инциденти
26 май 2023 07:40, Анисия Иванова
25
САЩ представят национална стратегия за борба с антисемитизма
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви първата в историята национална стратегия за борба с антисемитизма, се казва в изявление на Белия дом.

"Тази стратегия включва над 100 нови действия, които администрацията ще предприеме, за да повиши осведомеността за антисемитизма и неговата заплаха за американската демокрация, да защити еврейските общности, да обърне нормализирането на антисемитизма и да изгради солидарност между общностите", се казва в изявлението.

В САЩ се наблюдава тревожно нарастване на броя на антисемитските инциденти заедно с други форми на престъпления, мотивирани от омраза.

Американските евреи са жертви на 63% от религиозно мотивираните престъпления от омраза, а антисемитизмът подхранва всички други форми на омраза, дискриминация и предразсъдъци, се посочва в изявлението.

Байдън създаде Междуведомствен комитет за политика по въпросите на антисемитизма, ислямофобията и свързаните с тях форми на предразсъдъци и дискриминация, ръководен от Съвета за вътрешна политика на Белия дом и Съвета за национална сигурност.

Като първа задача Байдън възложи на групата да изготви първата в историята на САЩ национална стратегия за борба с антисемитизма в САЩ.

Националната стратегия предлага план "за цялото общество", който едновременно отговаря на настоящата ескалация на омразата и полага основите за намаляване на антисемитизма с течение на времето.

Стратегията също така призовава за подобряване на безопасността и сигурността на еврейските общности, за противодействие на нормализирането на антисемитизма и антисемитската дискриминация. /БГНЕС


25
Още от САЩ
Губернаторът на Флорида Рон Десантис влезе в надпреварата за Белия дом
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Избиването на палестинци не е ли антисемитизъм?
21
0
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 5 дни
По добре програма за борба с Деменцията!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Интересно ... BLM се провали (буквално ще обявяват фалит) и сега им трябва нещо "ново", само дето има един проблем - за разлика от много от черните, повечето евреи са по-добре образовани, имат по-висок социално-икономически статув в обществото, има много от тях, които са консерватвини и много трудно, ще се хване някой на тая въдица.
19
1
 
12
 
! Отговори
а такачкаа преди 5 дни
А защо хората мразят евреите,ако може да попитам,и отговор не искам!!!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Само като стигнах до "американската демокрация" и ми стана ясно, че чета нефелни съчинения на недорасъл ***, вероятно ваксиниран и бустеризиран многократно
17
1
 
13
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 5 дни
Очевидно не Израел, а Краваристан е държавата на този народ, който е една историческа грешка, която няма оправяне.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бихте ли престанали да публикувате снимки на лицето Байдън? Злепоставяте САЩ. Мисля,че има по-млади хора в правителството на USA.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ами какво очаквате от ч-тската колония сащ?
14
1
 
20
 
! Отговори
Гмурко преди 5 дни
Ти му викаш плати си дълга, то вика Що *** мразиш?
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
криминализиране на антисемитизма значи криминализиране на нежеланието да се умре за украйна
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До българина - В същото време спретват на Нетаняху цветна революция, натискат ги, да си раздават оръжията на Украйна, забравяйки, че за разлика от САЩ, потенциалните врагове на Израел са буквално на 2 часа път с кола ...
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
'антисемитизмът подхранва всички други форми на омраза' -- това значи че евреите са коренът на всяко зло, защото са коренът на всяко зло
10
4
 
2
 
! Отговори
9 преди 5 дни
До Анонимен 5 - Като чета тези коментари, малко и се променя позицията ... Май ИМА НУЖДА!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да обединят казуата с борбата срещу расизма! Да извика Коние Уест за говорител ... а чакай ...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
САЩ изобретява ПОРЕДНАТА измислена криза. Байдън прекара 1 час преди месец, да говори за проблемите на "транс хората" и за "трансдецата". Преди това 2 години говориха за "бели супермасисти" демек изкарах, че имало големи групи от бели терористи, дето са подготвени и ахаааа - чакт да скочат и да избият черни, латиноси, азиатци и други ... Сега се хвана с евреите.
7
0
 
11
 
! Отговори
Да не преди 5 дни
1. Първа Зееления ще го пазим вечно щото най добре се справя с урките от Уркоина
6
0
 
8
 
! Отговори
И още нещо преди 5 дни
И проблемът при тях е, че на огромна част от населението там не му пука и продължава да робува и да си губи времето в кой знае какви дейности. Същото е и в България
5
1
 
9
 
! Отговори
Цццц преди 5 дни
И оръжия ще продължават да продават в денонощните магазини, и черните ще си стоят по гетата без образование, и филмите ще продължават едни и същи да ги преиздават като бози, и те така... антисемитизма да им е проблемът.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Юдеохазарския Хаганат на юдейчето Айзък Азимов................Предците му в съюз с ислямските джихадисти на Саладин обезглавявали и изтребвали западноевропейски кръстоносци и рицари в близкия изток..............Какво се чудиш на 11.09.2001 ***
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Направо да напише в конституцията им,че тези са богове и всеки трябва да им се покланя където ги види и да се свършва. То има дискриминация и към бели и към черни,но на този му пука само за еерейте