Байдън: Финансовата помощ за Украйна не може да чака

Ако Путин успее да завладее Украйна, той няма да се спре
119
Байдън: Финансовата помощ за Украйна не може да чака
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви на американския Конгрес, че финансовата помощ за Украйна не може да чака, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Предупреждението на Байдън дойде в момент, в който демократите и републиканците в Конгреса не успяват да постигнат съгласие по деблокиране на нова финансова помощ в подкрепа на Киев, отбелязва Франс прес.

Провал на вота в Конгреса за отпускане на допълнителни средства за Киев "ще бъде най-добрият подарък, предложен на Путин", подчерта Байдън и заяви, че ако руският президент успее да завладее Украйна, той няма да се спре. "Не можем да допуснем Путин да победи", заяви Байдън, цитиран от Ройтерс.

Относно блокираната в Конгреса помощ за Украйна Байдън заяви, че е готов на важни компромиси по въпроса с миграцията по границата на САЩ с Мексико, предаде Франс прес.

Въпросът за границата не случайно изниква тук. Членовете на Конгреса не успяват да се разберат относно помощта за Киев, защото консервативните конгресмени поставят като условие за тяхното одобрение за отпускането на тази помощ затягане на миграционната политика на границата с Мексико - нещо, което демократите отказват да приемат.

Байдън спомена за хипотезата за руска атака срещу страна членка на НАТО, което би предизвикало влизане във война на САЩ и следователно би довело до сражения между американски и руски военни.

Ако двете камари на Конгреса не подкрепят продължаването на американската финансова помощ за Украйна и тя пресъхне, това ще бъде катастрофален сценарий за Киев, отбелязва Франс прес.

И докато се чака решението на Конгреса относно продължаването на финансовата помощ за Украйна, Вашингтон обяви днес нова военна помощ за Киев в размер на 175 милиона долара, които ще бъдат взети от резервите на изпълнителната власт. Тази помощ включва оборудване за противовъздушната отбрана, ракети и артилерийски боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: САЩпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 64. Неразбитам какво искаш да кажеш с това. Руснаците подготвяли Майдан 3, американците пък направиха Майдан 2. С Майдан 3 нещата ще се върнат на естествените им места. Но не съм сигурен че руснаците подготвят премахването на Зеленски. Тези които искат да го сменят и те са с прозападна ориентация. И дори вече се убиват тези украински политици с пропуска .
88
0
 
3
 
! Отговори
Хелоу преди 5 месеца
Нали ги излъгахте да спрат преговорите, да прецакат Минск, вие ще победите ние ще помагаме, напред...и сега какво става? За какво умряха стотици хиляди? САЩ направиха огромна грешка и супер грозно нещо.
87
0
 
2
 
! Отговори
Buba преди 5 месеца
Ох дано този утре, като се събудя вече да е отлетял в отвъдното и да взима и доведения му син зеления и да свършва тази война, където за лудо умират невинни и млади хора.
86
0
 
1
 
! Отговори
Do преди 5 месеца
He looks like the Red Skull from captain america
85
1
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 месеца
Вижте какъв рептил е начело на Великите Краварски Щати!!!И тези същите кравари ,управлявани от дъртия рептил ,се подиграват с целия нормален Свят!!!Цели 75 години краварите си позволяват да правят войни ,да убиват милиони и само те да определят кой е терорист ,агресор и диктатор!!!Е ,дошло е време краварите и техните долни и подли евреи да бъдат наврени обратно в Краварника!!!Облужващия ЕС просто си заминава заедно тях!!!
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На снимката виждаме един неадекватен човек с детско поведение меко казано. Ако снимката е на обикновен човек ще има да му се подиграват и присмиват на неадекватността и алогичното гротескно поведение сори.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Байден да не получи инфаркт нещо от напрежение.
82
0
 
12
 
! Отговори
Хм.... преди 5 месеца
Дъъртия Джо и компания прибират ПРОЦЕНТ от всяка "помощ" изпращана към Украйна . Затова толкова се е разтревожил, не че щото му дреме за някакви си украинци. А Зеленски прибира още по-голям процент отделят си своя дял и неговите министри ... за украинския народ , там каквото остане . Ако изобщо нещо остане за тях. А вие после се чудите как след толкова получени милиарди , Украйна няма напредък на фронта . Как да има . Много са пиявиците .
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този дядо отдавна е неадекватен и точно за това е избран. От него нищо не зависи, а от скрите зад стола му. Но и техния ред дойде.МИР И ЖИВОТ за Украйна!
80
1
 
12
 
! Отговори
киро преди 5 месеца
Приятелю Джо, що не си гледаш старините и да оставиш политиката на хора, които са по в час.......
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много се е напънал дано не се начурка.
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Малиии страх,жив рептил
77
1
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Зомбиииииии
76
3
 
17
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 5 месеца
Най накрая тая *** Америка ще бъде унищожена .Братята руснаци ще освободят и България .
75
2
 
20
 
! Отговори
Отец Иван преди 5 месеца
И Бог те очаква душегубецо ,не може да чака и да гледа как хитро разпалваш войни по света!
74
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сатана е тоя! В Украйна свършват младите хора. Воюват най-вече 55+, измъчени, уморени, умислени. Вчера гледах как стоят в една зала-докарали на културно мероприятие с местна чалга певачка. Никой не ръкопляска и я поглежда. Тъжна картинка.
73
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
тоя съсел хептен се изкривил от яд и злоба, ами има заложени в океана ядрени оръжия срещу ню йорк и вашингтон - затуй по-ниско от тревата!
72
2
 
13
 
! Отговори
Dabe преди 5 месеца
Мисирката смукала от пръстите ,за да не каже че няма вече пари за Украйна и Чи.Израел.
71
23
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Русия,и велика са антоними! Велика е Америка
70
5
 
21
 
! Отговори
ало ало преди 5 месеца
Бай Пънчо, намери си майстора, нали? защото ВЕЛИКА РУСИЯ не е афганистан, нито виетнам!