—енатът на —јў блокира помощ за ”крайна и за »зраел

–епубликанците искат по-строги мерки по границата с ћексико
7 дек 2023 08:03, ≈лка ¬асилева
93
—енатът на —јў блокира помощ за ”крайна и за »зраел
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

«аконодателство, предвиждащо милиарди долари помощ за ”крайна и »зраел, бе блокирано в —ената на американски€  онгрес, предаде –ойтерс.

«аконодателството бе блокирано, тъй като републиканците в —ената упражн€ват натиск, с който цел€т да прокарат по-строги мерки за контрол на имиграци€та на границата на —јў с ћексико.

ќще по темата
„етиридесет и девет сенатори гласуваха "за", а 51 - "против", при което стана €сно, че законодателството на стойност 110,5 милиарда долара н€ма как да събере необходимите 60 гласа "за" в —ената, който е общо със сто места.

—енаторите гласуваха според партийната си принадлежност, като всички републиканци гласуваха "против".

¬ законопроекта са предвидени 50 милиарда долара помощ за ”крайна в сферата на сигурността, хуманитарна и икономическа помощ за правителството в  иев, както и 14 милиарда долара за »зраел, който се сражава с палестинското исл€мистко движение "’амас" в »вицата √аза.

–епубликанците за€виха, че е било от изключително значение да покажат колко са важни за по-строгата имиграционна политика и контролът на границата с ћексико.

ƒори и да бъде одобрен в —ената, законопроектът ще тр€бва да получи одобрението и на  амарата на представителите, ко€то е под контрола на републиканците, отбел€зва –ойтерс.
(Ѕ“ј, Ѕожидар «ахариев)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


93
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
75
0
 
1
 
! ќтговори
ѕравда преди 2 месеца
ƒо 54: или умишлено лъжеш и клеветиш невинни или си заблуден от фалшивата исл€мска и комунистическа антисемитска антихристи€нска пропаганда ко€то исл€мски араби-терористи лъжливо наричани ѕалестинци нагло разпростран€ват в медии и на хулигански протести с лъжлива пропаганда и погроми срещу »зраел и —јў, както и фалшивата руска про-исл€мска анти-»зраелска анти-”краинска пропаганда.»—“»Ќј“ј е че исл€мските терористи само са подкупени с ќќЌ милиони, а –уси€ въоръжава исл€мска за изгода.
74
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо кратко и €сно........—лед два месеца н€ма да има нужда от такава помощ защото всичко вече ще е приключило !!!!
73
0
 
8
 
! ќтговори
 акво следва преди 2 месеца
ќт комитаджийско време: "¬ойводо, тука оружие много, но сакат пари или д_пе. ўо да чинам"? ¬ойводата отговар€ "ѕари нема. ƒействай!".
72
0
 
1
 
! ќтговори
““ттт преди 2 месеца
ƒо ƒо 39“и къде живееш и въобще бил ли си в Ѕългари€ или си € виждал на снимка /√ърци€ - “ърново ???????????/
71
5
 
3
 
! ќтговори
√орко на предатели преди 2 месеца
 огато Ѕезбожни врагове на Ѕога като антисемити и антихристи- комунисти, нацисти,ж исл€мисти и др. терористи и про-терористи станат мнозинство и наклон€т везните в полза на злодеите престъпници срещу човечеството каквито да са исл€мските терор.режими като »рански, ѕалестинските ’амас ƒжихад »ƒ»Ћ ’избола “урски —ирийски јл айда и др. –уски агресорски режими , тогава предават не само невинните им жертви »зраел и ”крайна, но и истината Ѕог и душите си на д€вола. «ащо —јў даде 6 млд.на »ран и на ѕј
70
0
 
9
 
! ќтговори
√орко на —јў преди 2 месеца
∆алко за —јў и цели€ американски народ тк.€вно исл€мски€ про-терористи ќбама е инфилтрирал вече толкова много исл€мски терористи и про-терористи дори в —ената, които вършат посто€нно престъплени€ на расизъм нелегална окупаци€ фалшива пропаганда и погроми на "демократични" протести от исл€мски терор. групи, масови стрелби религиозна омраза асимилаци€ готвен геноцид срещу законните собственици -американски€ христи€нски народ, ко€то про-исл€мска ќќЌ ≈— антисемитска политика следва и Ѕайдън
69
3
 
6
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 2 месеца
ƒо 56 "—коро “агаренко и ƒенко ще последват —јў. ќще да не пращаме бетеерите, защото ѕосолството промен€ ¬€търът на пром€ната." - над€вай се... Ќо да не се озъбиш като чуеш, че ще тр€бва да компенсираш отказано ти от €нките!
68
2
 
7
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 2 месеца
» с€ кво? Ќ€ма да могат да научат украинските "морски" пехотинци да плуват?! ѕѕ. Ќе им и тр€бва!
67
2
 
16
 
! ќтговори
ѕрез октомври преди 2 месеца
»нтересно ми е какво коментират прозападнитежендър€ци в момента, но повече ми се спи.. ѕишете коментари, а коги стана ще се по смеем всички нормални заедно.
66
3
 
23
 
! ќтговори
јми сега? преди 2 месеца
 ак да преговар€ за мир «еленски, след като с декрет забрани преговорите с –уси€? Ќай-веро€тно ще му спретнат н€кой преврат и ще сложат «алужни на неговото м€сто. ј той ще продължи войната докато и той оплеска работата достатъчно за да махнат и него. ƒа му мисл€т украинците.
65
5
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќ€ма денги за укрофашагите, в смисъл н€ма да могат да откраднат по-гол€мата част от т€х. :)
64
3
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 акто казват нашите либертарианци от непеотата: Ќе тр€бва да наливаме милиарди в нереформираната ”крайна, нереформирани€ «еленски и нереформираната военна система на ”крайна.
63
20
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќа “ръмп стената е екологична катастрофа. ѕромен€ миграци€та на животински видове, промен€ цели екосистеми живели там с хил€долети€. “акива промени се отраз€ват рано или късно и върху цели€ св€т с климата и пандемиите.
62
6
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«еленски направи "¬ойна на кредит" и "¬ойна на социални помощи". Ќашите слаби умници да се поучат от тъжни€ край на ”крайна и «еленски, че при война не можеш да разчиташ на социални помощи и кредити и да си подаар€ваш оръжи€та, защото през последните 30 години не сме стрел€ли с т€х по никого.
61
3
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“е са сетиха че н€ма смисъл да се наливат пари 💰 в изгубена кауза, жалкото е ”крайна ще плаща за грешките на зеленски
60
1
 
7
 
! ќтговори
ћда преди 2 месеца
ѕишете глупости , вижте пак вота от 2020 , 65% от латиносите са зад демократите и винаги е било така.
59
1
 
34
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒа събираш помощи за »зраел е все едно да събираш помощи за ћарк «укърбърг, за »лън ћъск, за Ѕил √ейтc, за ѕринц вече  рал „арлс и разни такива от този сорт.
58
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ћатиносите в —јў не искат други латиноси да отиват при т€х и да развал€т държавата. ўе гласуват за “ръмп и за јмериканската стена.
57
1
 
6
 
! ќтговори
ƒо 53 преди 2 месеца
“ова не е в€рно. –езултатите от 2020 , 65% от латино вота печели Ѕайдън , също 87% от гласовете на черните и 68% от гласовете на азиатците.ѕри белите печели “ръмп , там Ѕайдън взима само 41%.
56
8
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
"Ћатиносите масово подкреп€т “ръмп, който макар да не е католик, като Ѕайдън, е твърдо за подкрепа на семействаата с деца, работа за всички и е против прайдовете и прочие." - ћда... » “ръмп е поддръжник на евреите и в същото време на б€лата раса. — други думи нещо подобно на расист, фашист и други подобни определени€. » аз се чуд€ с какъв акъл му гласуват латиносите, след като “ръмп на практика е срещу т€х. Ќад 50 милиона американски граждани имат роднини на юг от —јў, вкл. в ёжна јмерика.