Какво всъщност се случи при атаката на флотилията

Разказите на активисти и командоси с уникални кадри от операцията
2 юни 2010 12:46,
341

 

Източник: Reuters

Израел започна експулсирането на близо 700 чуждестранни пропалестински активисти, задържани при завземането на флотилията, превозваща хуманитарна помощ.

Междувременно Израел започна да изтегля семействата на дипломатите си в Анкара. Израелско радио съобщава, че ще бъдат прибрани около 50 души, които са свързани с персонала на консулството и посолството на Израел в Анкара. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама много ясно, че хората от кораба са атакували израелските военни с пръчки! Апък израелските военни са се поуплашили и са избили десетина човека с автомати.Хаха, аве Израел са прави. Винаги и то съвсем независимо какво правят.Впрочем, ако Иран беше атакувал хуманитарен конвой, САЩ вече щеше да им "доставя демокрация по въздуха". За Израел тва не важи, все пак евреите са яко навлезли в САЩ-инската администрация и имат и голям медиен контрол.
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как така се защитават в международни води. Това е позор за Израел. Нито един убит военен от тяхна страна.
58
8
 
13
 
! Отговори
До Yashinaki преди 13 години
Всяка държава има право да се защитава. В случая Израел прави точно това, като ако обърнеш внимание на всички факти,без да изопачаваш, ще видиш, че се опитва да го направи мирно. Иначе щяха да тръгнат директно с автоматите. Компромиси от страна на арабите не съм видяла. Някак всички забравиха за атентаторите,които убиваха малки деца по автобусите. Земята далеч не е чужда, и държавата е призната от цял свят, та аз и ти ли ще спорим на тази тема?
57
8
 
16
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
#61E добре де!Този "режим" не ти ли прилича на окупация? НЕ стига че изреал си направи измислена държава на ЧУЖДА земя, ами на всичкото отгоре ще командва и съседите! Не може само едните да правят компромиси!И още нещо - не забравяйте кои са първите ТЕРОРИСТИ в региона - това са изреалците, които след първия отказ на Англия да подкрепи създаването на изреалска държава, прибягват към кървави атентати!!!!
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много кекави тези командосчета бе Баце??? Требаше *** американци да пущат Рамбо 8 или островитяните Джеймс Бонда ???
55
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За мен евреите в Израел с нищо не са по-малко опасни от арабите в Иран. Те са тези с ядрената бомба, те са тези, които вярват, че Господ им е подарил света, те са тези които нападат всеки, който не им играе по свирката. Арабите са като деца пред тях.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото успешно са изпълнявали заръката на Сталин-" Нет человека- нет проблемьi" Ама този път е имало твърде много камери за да го потулят. През 2008 беше малка яхта с 25 човека - тогава го скриха- сега са 9 кораба с 700 човека- няма как. Никой не е над закона. А закона на Израел не важи за МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ.
53
6
 
7
 
! Отговори
До Yashinaki 3 преди 13 години
Споразумението, подписано от израелското правителство и палестинската автономия гласи:Външна сигурност Израел запазава контрола върху сигурността и наблюдението над влизането на хора, превозни средства и оръжия във всички пропусквателни пунктове. Израел запазва контрола по сигурността в морето, както и в цялото въздушно пространство.Хуманитарната помощ влиза в Газа, само чрез сухопътни пунктове.. това е закон. А аз да те питам - защо с другите кораби не е имало проблеми?
52
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки знаеше че Израел не воюва срещу Хамас или терористи, воюва срещу невинни палестинци. Но едно е да знаеш друго е да го приемеш. Активистите ако бяха само араби или мюсюлмани все още щяхме да говорим колко лоши хора са арабите или мюсюлманите. Но активистите бяха от различи страни и религии и заради това ние вече приемаме че юдеите убиват невинни хора.
51
8
 
16
 
! Отговори
all преди 13 години
Газовите камери само могат да решат проблемите с евреиската магаломания!
50
7
 
10
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
53, Че от кога Изреал командва кой кораб къде да отиде? И на всичкото отгоре, за "назидание" да убие 20 души!!! Като всички са били "въоръжени" на борда на кораба, защо няма нито един убит изреалец?
49
14
 
11
 
! Отговори
das преди 13 години
ewala na izrael
48
3
 
5
 
! Отговори
До Yashinaki 2 преди 13 години
Колкото до международните води - чл. 67А от меморандума от Сан Ремо за приложение на м/ународно право при въоръжени сблъсъци в море - 67. Търговски кораби, плаващи под флага на неутрална страна не могат да бъдат атакувани, освен ако :(a) не се предполага на основателни причини, че корабът пренася контрабанда или нарушава блокада и след предварителни предупреждения целенасочено и ясно откаже да спре, или целенасочено и ясно откаже посещение, претърсване и залавяне от съотвените власти
47
7
 
9
 
! Отговори
До Yashinaki преди 13 години
Израел можеха и искаха да претърсят кораба на пристанището в Ашдот, именно за това предупреждаваха от седмици наред корабите да отидат там. Точно това са направили и останалите кораби, единствено Мармара продължи към Газа въпреки всички предупреждения.
46
1
 
3
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Ти можеш ама има малка подробност. Фото-шоп обработва ФОТО а не ВИДЕО, а доколкото видах става въпрос за клипове....... демек ВИДЕО
45
0
 
0
 
! Отговори
ганчо преди 13 години
И кво стаа с'а ? Кой крив и кой - прав ?
44
7
 
14
 
! Отговори
RSG преди 13 години
Abe kyw chep praiat izraelski komandosi w mejdunarodni wodi. 20 jurnalisti gi nabiha - kyw go tyrsish na moja korab.
43
11
 
26
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Каквото и да си говорим, видно е, че Изреал за пореден път се изложи. Можеха да претърсят товата на някое пристанище, мирно и тихо. Но те предпочетоха да покажат мускули, и то в международни води! На всичкото отгоре, се очудват, че хората на кораба са били враждебно настроени, все едно се очаква да ги посрещнат с хляб и сол! Поредната несправедливост, към която света ще си затвори очите, защото палестинците просто нямат парите на евреите...
42
6
 
14
 
! Отговори
xaxax преди 13 години
Ми да, правилно, може би трябваше да ги изчакат да им влезнат в териториалните води и да ги вривят всичките... Тогава щеше да има стотици убити и може би щяхте да сте доволни...
41
10
 
27
 
! Отговори
7777 преди 13 години
19 убити от страна на Европа и 0 -евреи!!Това видео има да ви го въртят милиони пaти!Световните води не са еврейскиСветът трябва да обяви Израел за опасни пирати и терористи