Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация

Руската армия обяви, че е подобрила позициите си
10 авг 2023 16:19, Елка Василева
150
Руско настъпление: В Купянск обявиха задължителна евакуация
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в град Купянск, Североизточна Украйна, наредиха днес задължителна евакуация за жителите му на фона на настъплението на руската армия, която от няколко дни твърди, че напредва в тази посока, предадоха Франс прес и Укринформ.

Още по темата
"Като се има предвид тежката ситуация в областта на сигурността и увеличаването на броя на обстрелите ... може да се евакуирате на по-безопасно място", посочи в канала си в "Телеграм" администрацията на този град, чието население преди войната наброяваше приблизително 25 000 жители.

През септември украинските сили успяха да си върнат при контраофанзива контрола над Купянск, превзет от Русия в началото на инвазията й в страната през февруари миналата година, отбелязва АФП.

Според съответната заповед, подписана от ръководителя на военната администрация на града, Андрий Конашевич, задължителната евакуация е в сила за населените места Купянск, Заоскилия, Кившаровка и Купянск-Вузлови. В същия район задължителната евакуация важи и за населените места Дворичанское, Петропавловка, и частично за Кондрашовка и Кириловка, посочва Укринформ.

Градската администрация на Купянск призовава жителите да не пренебрегват своята безопасност.

Руската армия обяви днес, че е "подобрила позициите си" в Североизточна Украйна в район, където от няколко седмици провежда настъпление и откъдето беше изтласкана преди година от украинските сили.

"В посока Купянск щурмовите части на бойните групи "Запад" по време на настъпателни действия подобриха позициите си в предната линия на фронта", се казва в ежедневната сводка на руското министерство на отбраната, цитирана от АФП.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При други обстоятелства биха държали местните за заложници, но не искат да докладват позииции на руснаците, така че евакуация, жилищата и животите ви трябва да станат на сол за да може покрайна да забави поражението си
111
6
 
2
 
! Отговори
Де бе! преди 8 месеца
До: 119 (Абе)Ако повече ти харесва руснаците да настъпват, то значи руснаците настъпват, ама... на изток, в обратна посока, към матушка Россия настъпват яко!
110
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украинската армия вече навлезе в Работино - един от основните отбранителни постове в Запорожска област, без никаква съпротива от руска страна!Руснаците бягат панически!
109
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Последно-кой настъпва и кой отстъпва? Щото ако се съди от евроатлантическата пропаганда, то Русия вече е загубила или е въпрос на дни.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И.във футбола е така. Цял мач атакуваш и накрая ти до вкарат! По трудния начин се разбира че с соло дупе таралеж не се гази.
107
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Войната е приключила до пролетта на 2024. Украйна ще се преименува на Киевска Рус, защото ще е останала с територията на Молдова. Кравaрските тpоляци може да си се гърчите колкото си искате. Зеленски, също като Саакашвили от Грузия, ще се научи какво значи да слушаш американски празни обещания за чест слава и богатство и да ръчкаш мечката.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Европа да спре с лицемерието и да даде всичко необходимо на Украйна да унищожи руската армия!" - АХХАХАХА! Ама ти честно ли вярваш, че Европа е като Бъглария преди 30-40 години. Че има едни ОГРОООООМНИ складове с боеприпаси, ракети, танкове, самолети, оръжия, станции и прочие, готови за бой във всеки един момент?
105
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евакуират ги задължително, защото ако русите дойдат, може много от тези "завладените", да пожелаят да останат в пределите на Русия, ДОнбас или аквото ще е там....
104
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Хаха, тук все повече изпуснати от лудниците пишат :)
103
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цялата руска ахгентурна мрежа и техните последователи, партийни и икономически в лицето на партии като БСП и Възраждане трябва да бъдат ликвидирани тейнически с невъзможно да осъществаяват подривна дейност срещу България и Македония!!
102
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Европа да спре с лицемерието и да даде всичко необходимо на Украйна да унищожи руската армия! Трябва да се води война с Москва и московския режим на Путин! Дайте оръжие на Украйна да може да нанася удари по цялата земя на измислената и разпадаща се руска федерация!
101
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Леопардите двойно по-тънки от Т-74. Германецът си е германец - прос. Сложил 4 сантима броня от двете страни на танка, а танкът му тежи 60 тона. Руснакът сложил 8 сантима странична броня, а танкът му тежи 45 тона. Пита се - къде е сложил 15 тона германецът?
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пробив ще има в североизточна Украйна. Нашите Продажници усещат жегата.
99
2
 
22
 
! Отговори
Zelenskiy преди 8 месеца
Зеленият наркоман да сяда на масата на преговори с руснаците.....................какво се инати тоя тъ@@@пак......................изгуби Крим и 20 % от територята на Украйна..........кога ще разбере, че не може да спечели войната..........руснаците си знаят работата..............фашистите от киевската хунта щя ядат още бой......това е ясно!!!
98
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако има българи във форума препоръчвам ви мнението на F16.
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Иска ви се извади си главата от дирника на кгб *** и виж сам коношенко )))
96
0
 
4
 
! Отговори
Иска ви се преди 8 месеца
До Анонимен: "700 метра назад" - покажи къде на картата? :):)
95
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До по-кратко и по-ясно 700 метра назад към кремъл ФАКТ ва,,та )))
94
1
 
9
 
! Отговори
контрамотиката преди 8 месеца
как е рипат ли укропитеците отгоре?
93
1
 
8
 
! Отговори
по-кратко и по-ясно преди 8 месеца
До кратко и ясно - реалността ви бяга :)