Япония ще се пази от севернокорейския опит

Обмисля се разполагането на два разрушителя, носещи балистични ракетни прехващачи, в Японско море и в Тихия океан
18 мар 2009 08:36,
2

Япония се подготвя за разполагане на прехващачи на балистични ракети, докато се подготвя за възможността планираното изстрелване на севернокорейска ракета да попадне на нейна територия, предаде Ройтерс.

Японският закон позволява свалянето на всеки опасен обект, приближаващ японска територия, освен самолети. Ако севернокорейското изследване протича по план, ракетата няма да удари японска територия. Северна Корея обяви, че ще изстреля сателит в орбита между 4 и 8 април, което мнозина смятат за прикрит ракетен тест.

Японският кабинет планира да позволи подготвителните стъпки за унищожаване на ракетата, ако започне да пада към територията на страната. Разрешението на кабинета е необходимо според японската конституция, за да може министърът на отбраната Ясукадзу Хамада да заповяда разполагането на прехващачите Patriot Advanced Capability-3.

Обмисля се и разполагането на два разрушителя, носещи балистични ракетни прехващачи, в Японско море и в Тихия океан. Пхенян съобщи, че първата секция на ракетата ще падне в Японско море, а втората ще падне над Тихия океан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе написали сте Patriot PAC-3, ами напишете и Aegis Standart Missile-3 а не балистични ракети прехващачи :)