Ако САЩ не ударят, Сирия ще използва пак химически оръжия!

Няма да участваме във военни действия, увери Камерън
4 сеп 2013 19:01,
64
Ако САЩ не ударят, Сирия ще използва пак химически оръжия!
Дейвид Камерън Снимка: БТА

Сирийското правителство ще използва отново химически оръжия срещу собствения си народ, ако Съединените щати се откажат да предприемат военни действия срещу него, предупреди днес в парламента британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

На въпрос на депутатка от опозиционната Лейбъристката партия дали ще води кампания за примирие в Сирия вместо за "бомбардировки", той отговори, че президентът на САЩ Барак Обама е изпратил ясно послание на сирийския си колега Башар ал Асад за химическите оръжия и правилно се придържа към него.

Обама "прокара много ясна червена линия, че ако има широкомащабна употреба на химически оръжия, нещо ще се случи", заяви Камерън. По думите му да се поиска от президента на САЩ да се откаже в този момент би било доста рисковано, защото така ще има още химически нападения в бъдеще.

Още по темата
Камерън потвърди, че Великобритания няма да участва в никакви военни действия срещу Сирия, след като загуби гласуването в парламента миналата седмица. Той обаче заяви, че все пак светът трябва да възприеме твърда линия срещу "отвратителната" употреба на химически оръжия от страна на Асад.

Ако химическата атака в Сирия остане без отговор, това крие опасност да се изпрати погрешно послание на Иран за ядрената му програма, предупреди днес в парламента пък френският премиер Жан-Марк Еро, цитиран от Ройтерс.

Той заяви в защита на призивите на Франция за военни действия, че всякакъв отговор трябва да е силен, бърз и да има конкретни цели. Еро обаче изключи изпращането на френски войници в Сирия. По думите му ненамеса сега ще постави в опасност мира и сигурността в целия регион.

"Каква надеждност ще имат нашите международни ангажименти за неразпространение на оръжията за масово поразяване, включително на ядрените оръжия?", попита Еро. Той постави още въпроса какво послание би изпратило това на други режими като тези в Иран и Северна Корея. "Посланието ще бъде: Да, можете да продължавате", заяви френският премиер.

Ако не се реагира с военни действия в Сирия, ще бъде затворена и вратата за политическо решение на конфликта, каза също Еро, цитиран от Франс прес. "Да, решението на сирийската криза ще бъде политическо, а не военно. Да погледнем реалността в лицето: Ако не сложим край на подобни действия на режима, няма да има политическо решение", подчерта премиерът пред френския парламент, който днес обсъжда кризата в Сирия, но няма да гласува по нея.

Според френската конституция президентът Оланд не се нуждае от одобрение за действия, макар че все повече се засилва натискът върху него от опозиционни депутати да свика такъв вот, отбелязва Ройтерс.

"Нашето послание е ясно: употребата на химически оръжия е неприемлива. Искаме да накажем това и да покажем на Асад, че за него няма друго решение, освен да преговаря", заяви Еро.

Парламентарният лидер на опозиционната партия "Съюз за народно движение" Кристиан Жакоб заяви, че Франция не може да действа без мандат на ООН и подчерта риска Париж да се окаже в дипломатическа изолация и призова за гласуване в парламента. По думите му има много тревожни сходства с Ирак и нищо не оправдава радикална промяна във военната и политическа дипломация на Франция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
32
 
! Отговори
коци преди 10 години
Кой използва химоръжие в Сирия и *** вече знаят !! Хитлер и Вестерплате та кой кого е "нападнал" ?????? Обама да си върне НОБЕЛА !!
55
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе изобщо още не ясно кой е използвал химически оръжия - ама щял да ги полва пак ?!?Тия са като глутница кучета - един като се разлае - после лаят по всичко, независимо истина или не е то!
54
8
 
34
 
! Отговори
а преди 10 години
***! *** американска марионетка и канибал! Съюзник на човекоядците от Катар! Държавите, които се съгласиха на агресия срещу Сирия също имат правителства марионетки. Жалко, че не знаят, че ще трябва те и децата им да изкупват пролятата невинна кръв на сирийските деца! БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПАЗИ НЕУТРАЛИТЕТ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ И НА НАС ЩЕ ПАДНЕ ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА НЕВИННИ ЖЕРТВИ!
53
8
 
35
 
! Отговори
eucitizen преди 10 години
Остава Камерън да каже кога, къде и срещу колко пари ще бъде използвано химическо оръжие. Ако не знае да пита Обама :)
52
8
 
34
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Ако четете простотиите на Одисей,това се дължи на...Русия.Къде по-хубаво би било да те таковат турците..,докато славословиш американците...Мъка,няма благодарност на тоя свят,ц-ц.
51
8
 
34
 
! Отговори
ivo преди 10 години
До Одисей 1А кой казваш е проектант и изпълнител на идеята да е такова положението там ?
50
8
 
32
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До Влади-МиП, нали имаше джентълменско споразумение?!?
49
8
 
32
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
До Влади-Миp 53 От кога чакам да го направиш
48
13
 
32
 
! Отговори
Влади-Миp преди 10 години
Отвратих се вече от политиката на *** и мисля да се самоубия, но преди това да извикам високо: Да живеят Съединените Американски Щати! Ура!
47
8
 
35
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Няма да участваме във военни действия, увери Камерън "Това единствено доказва максимата , че "Няма вечни приятели има вечни интереси"
46
8
 
36
 
! Отговори
111 преди 10 години
прочетете тази статия и ще ви се избистрят доста от нещата случващи се в Сирия и региона.news359.bg/2013/08/30/bitkata-za-resursi-kak-i-zashto-be-sasipana-siriya/
45
8
 
41
 
! Отговори
До одисейчо преди 10 години
Пиши по -често,много си ни смешен.От минусите ти виждам че веселиш мн народ.***!
44
19
 
32
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
45 извинявай но ги ядеш и още как, добре че бяха маериканците та спряха тази вандалщина до границите ни .Отиди в Босна да се посмееш в някоя кръчма с това което си написал.Ако се върнеш ще разказваш
43
15
 
32
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
За това да можеш да пишеш глупизмите си в нета не разбра ли
42
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ако ударят,въобще няма да използват....Гадни кръвопийци
41
10
 
45
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До Одисей 1Ние тоя филм го гледахме навремето в БОСНА, където в 1995 г босненски талибани бомбардираха собствените си хора на един пазар. Бяха убити стотици,което послужи като удобен повод на янките да извършат бомбардировки над Сърбите. А сетне истината излезе наяве,че босненците САМИ СА БОМБАРДИРАЛИ СВОИТЕ за да предиззвикат американски въздушен удар. ХАХААА,ЗНАЕМ ГИ НИЕ ТЕЗИ ШАШАРМИ! ТРЕВА НЕ ПАСЕМ И НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ както си мислят за нас другарите американци. Хайл Обама!
40
9
 
34
 
! Отговори
чори 2 преди 10 години
само бат бойко не се дава и си взима а от тука а от там :д
39
9
 
39
 
! Отговори
чори преди 10 години
абе някой долу е писал Русия да си изсипят всичко върху сащ... те тия пед*ли тва чакат някои да ги нападне и след тва идва война и добре за тях, защото ще падат пари и кво ли още не.за жалост и цялата страна да обсипят с бомби, тия дето са зад кулисите нема да ги хване радацията бъдете сигурни.. ще се изнесат на сушина и после пак ще правят мизерстват из целия свят. За съжаление така е устроен светът, такива като тия дето командват парада(определено не Обама лол) винаги ще ги има.
38
10
 
37
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До Одисей 1"едно е в Ирак предполагаемото оръжие и съвсем друго инцидент с 1400 жертви от които 400 деца , с хиляди свидетели , този път е истина и блъфирането на Москва беше до тук ,"То че е истина,истина е. Въпросът е кой използва това оръжие! ОБАЧЕ ПРАВИ МНОГО СТРАННО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ЯНКИТЕ И ЗАПАДНЯЦИТЕ ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА ИЗПОЛЗВАНО ЛИ Е ТАКОВА ОРЪЖИЕ,А НЕ КОЙ ГО Е ИЗПОЛЗВАЛ. МОЖЕ БИ НАРОЧНО НЕ СЕ ИНТЕРСУВАТ КОЙ Е ИЗПОЛЗВАЛ ОРЪЖИЕТО. ИЗГЛЕЖДА ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КОЙ Е?
37
8
 
32
 
! Отговори
язвичката преди 10 години
точно това е идеята на това да имаш атомна централа на своя територия,бомбардираш=ядеш бахура