ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни

Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки, каза Расмусен
Обновена: 12 май 2014 21:42 | 12 май 2014 21:37, Александър Попов
206
ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни
Снимка: Reuters

Европейският съюз не признава вчерашните сепаратистки референдуми в Източна Украйна. Те са незаконни, заяви на
пресконференция президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от Франс прес.

Ако Русия не работи за деескалиране, ЕС е готов да приеме допълнителни санкции срещу нея, с по-голям обхват и в множество сфери, подчерта той.

Още по темата

САЩ смятат за незаконни състоялите се в неделя в Донецк и Луганск референдуми за самоопределение на тези два
източноукраински региона и не признават резултатите им, заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки, цитирана от Франс прес. Според Вашингтон тези референдуми само задълбочават разкола и хаоса в Украйна.

Псаки разкритикува и методологията, използвана при тези, както ги нарече тя, незаконно организирани плебисцити и обвини проруските сепаратисти, че са карали да гласуват "деца и отсъстващи личности". Тя изрази мнение, че Русия "би могла да направи много повече" за стабилизиране на положението в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също смята референдумите в двете източноукраински области за незаконни.

"Те бяха организирани хаотично и на тях бяха поставени неясни и двусмислени въпроси", каза той в интервю за Си Ен Ен, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според него единственото, което има значение, са изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май. Расмусен каза още, че при необходимост алиансът може да вземе допълнителни мерки за противодействие на Русия.

"Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки. Те могат да включват коригиране на съществуващите и разработване на нови отбранителни планове, провеждане на допълнителни учения и съответното разполагане на военен контингент", добави той.

Въпросът за признаване на независимостта на украинските региони ще се решава от страните-членки на Общото събрание на ООН, а не от генералния секретар на световната организация Бан Ки-мун. Това каза официалният говорител на генералния секретар - Стефан Дюжарик, в отговор на въпрос на кореспондента на ИТАР-ТАСС в Ню Йорк.

Според Дюжарик въпросите на признаването са от компетенцията на Общото събрание. Той добави, че в ООН наблюдаваха протичането на гласуването" в Югоизточна Украйна, но съобщи, че в секретариата на ООН засега не са постъпвали искания за разглеждане на въпроса за независимостта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: УкрайнаНАТОСАЩес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Референдумите били подготвени хаотично! Айде като толкова знаеш, ходи ги подготви по-добре докато биваш обстрелван от фашистите от десен сектор!
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 80И на какво смърдя? На "***"! *** си е тъпо - казва се "***". За твой ужас думата е влязла в българския от руски.
52
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 9 години
То в тaя сърaнa нямa нищо зaконно. И е глупaвa илюзия дa се мисли, че тези хорa вече могaт дa живеят зaедно. Колкото по бързо се рaзделят, толковa по бързо ще приключи войнaтa.
51
2
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
Плявнавлиев + Кончита Вурст =В.О.Л
50
3
 
11
 
! Отговори
До msimov преди 9 години
Отдавна не бях виждал такъв бяс по тези и така ненормални страници! Ти още сега гориш в ада, пържиш се в злобата си, задавяш се в л* си! Зададе ли си въпроса каква правят танкове срещу мирно население, деца и старци! Нуждаеш се или от мощни дози халоперидол , или от "девят граммов в сердце"!
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ЕС, САЩ и НАТО" звучи както "САЩ, САЩ и САЩ" :)
48
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия май още не са схванали... украинците не са *** българи. Не и искат ни демокрацията ни евроидеалите... всичко свърши.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плебисцитът е с върховенство над закона. Народната воля не може да бъде обезсилвана по никакъв начин... освен в пародията на демокрация, в която живеем.
46
15
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ВСИЧКИ СПОРОВЕ СА БЕЗМИСЛЕНИ!!!ЦЕЛИЯ СВЯТ ДОБРЕ ВИЖДА КАКВО СЕ СЛУЧВА В УКРАЙНА И КАК ПУТИН САМО ЧАКА ДА АНЕКСИРА НОВИТЕ ТЕРИТОРИИ!!! :DИЗОБЩО НЕ СЕ САМОЗАЛЪГВАЙТЕ, ЧЕ НЕЩАТА ЩЕ ОСТАНАТ ТАКА ЯКО КОМУНИСТИ ЩЕ ИМА ДА *** ОЩЕ В УКРАЙНА!!! ТО ПА МНОГО ВИ ПУКА НА ВАС ПРОСТИ КОМУНИСТИ ЗА ВАС ВАЖНОТО Е КРЪВ ДА СЕ ЛЕЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е ВАШАТА ИЛИ ЧУЖДА ЕГАТИ И *** СТЕ!
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По въпроса за ученията и отбранителните действия:Путин няма да провежда учения. Путин ще вземе да ги научи веднъж завинаги. Следете зорко само, какво предстои!
44
16
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
СТАЛИН, ЛЕНИН ВСИЧКОТО ТОВА Е ПРОМИВАЛО МОЗЪКА ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО С РАЗПАДА НА СССР!!!НУЖНИ СА 50 ГОДИНИ МАЛКО ДА ОТВЪРНЕ НАРОДА ТАМ ОТ КОМУНИЗМА!!! ЕДВАМ СА МИНАЛИ 25 ГОДИНИ!!СЛЕД 25 ГОДИНИ ТАКИВА КАТО *** И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ПАРТИЯ ЩЕ СА В ИСТОРИЯТА !!!
43
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Мръсни хора изпълнение с лицемерие. Не били законни ? А кое е законно ? Вашите кървави войни ли ? Хората се бориха и искат демократично и с борба да се определят. А вие явната истина пред очите на света наричате незаконна. Горко ви лицемерни *** същества - Бог ще ви въздаде вашето - ще пиете собствената си кръв и собствената си плът ще ядете...
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ромпой да хване на Кончита вурста !!!
41
2
 
27
 
! Отговори
SIVO Iskarsko преди 9 години
*** OFF EU
40
1
 
14
 
! Отговори
Коко преди 9 години
1901г. - интервенция в Колумбия 1902 - влизане с войски в Панама1904 - американски войски в Корея, Мароко и Доминиканската република1905 - американски войски се намесват в революцията в Хондурас1905 - войски влизат в Мексико /в помощ на диктатора Порфирио Де Маз, за да потушат възстанието срещу него/1905 - отново войски в Корея1906 - влизане във Филипините, потушаване на освободителното движение1906 - 1909 - американски войски влизат в Куба по време на изборите и остават там 3 години.1907 - военно присъст
39
3
 
15
 
! Отговори
василевскии преди 9 години
отчаян опит на сащ да отложат неизбежното този път няма лабаво както каза тато всеки момент путин ще обяви началото на новият световен редг8 става г20до 05 2015 г доларът гърмизападният апокалипсис е неспасяем
38
0
 
17
 
! Отговори
Коко преди 9 години
..."САЩ смятат за незаконни състоялите се в неделя в Донецк и Луганск референдуми "... !?!А какво смятат за законно? Да се месят в суверенни държави с войски? Вижте "законните" им намеси от началото на миналия век, та до наши дни:1901г. - интервенция в Колумбия 1902 - влизане с войски в Панама1904 - американски войски в Корея, Мароко и Доминиканската република1905 - американски войски се намесват в революцията в Хондурас1905 - войски влизат в Мексико /в помощ на диктатора Порфирио Де Маз, за да потушат възстанието срещу него/1905 - отнов
37
2
 
23
 
! Отговори
познах преди 9 години
До msimovТи си яко сбъркан!Бил съм Русия ,там бизнеса кипи.А тия от ЕС ни налагат чиновнически комунизъм.Червени червиви *** -глобалисти.
36
2
 
18
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Тексас се отделя от УСАто,мали какво *** ще падне а гей-дружинката.
35
34
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
РУСИЯ Е ВЕЧЕ ВЪВ ПЪЛНА СВЕТОВНА ИЗОЛАЦИЯ АКО НЕ ВИ Е ЯСНО ОЩЕ!