България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"

В САЩ пък доволни от спирането на строителството на проекта
Обновена: 4 дек 2014 12:22 | 4 дек 2014 09:07, Александър Попов
301
България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"
Снимка: Булфото

Да му е честита на Европейския съюз засилената зависимост от украинския транзит, заяви в Twitter Алексей Пушков, председател на външнополитическата комисия в Държавната дума, предаде РИА Новости, цитирана от БТА.

Така Пушков коментира отказа на Русия да продължи работата върху проекта "Южен поток", пояснява агенцията.

"България нека се пукне от яд", добавя със задоволство руският парламентарист.

Още по темата

На другия полюс е американският сенатор Джон Маккейн, който изрази задоволство от решението на страната ни да не разреши строителството на планирания от Русия газопровод.

"Радвам се, че нашите приятели в Европа отмениха строителството на газопровода, който трябваше да премине през Европа", казал републиканецът Маккейн пред руския информационен портал Спутник.

Вчера от пресслужбата на сенатора, който по-рано призова българското правителство да се въздържа от сътрудничество с Русия, казаха, че неговите усилия са били успешни.

Маккейн предположи, че Съединените щати може да започнат да доставят природен газ в Европа до 2020 г., за да балансират износа на енергоресурси от Русия.

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди в Брюксел спирането на проекта “Южен поток”. Очаква се той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с председателите на Европейския съвет – Доналд Туск и на европарламента – Мартин Шулц.

Междувременно Русия обяви, че ще води преговори с Австрия, Унгария и Сърбия за това какви ще са следващите ходове след спирането на проекта „Южен поток”. Това става ясно от изказване на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо темпото на ушанките хич го няма. Рублите вече нищо не струват и могат да си ги лепят вместо тапети.
209
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, Южен Потоп няма да има! Страхотна новина!
208
3
 
4
 
! Отговори
Pomo преди 9 години
От къде на къда пишат тук някакви мухльовци на руски. Това е български форум, а не руски. Не стига, че претендират за авторство на Кирилицата, а отгоре на това се опитват на важни да се правят. Тук е България и колкото и да сме бедни няма да ви търпим имперските болни амбиции. Вън, ходете в тайгата, в Москва или където желаете, само не и тук.
207
1
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Южен поток трябваше да минава през Черно море и България, сега ще минава през Черно море, Турция и България. Проектът става по-евтин за Русия, но ще трябва се дава нещо и на Турция. А иначе най-прекия път е през Украйна, където тръбите си стоят ненатоварени, газът в крайна сметка ще отива в Унгария, която има граница с Украйна. Русия са готови да се оръсват за нови проекти за да заобикалят Украйна, което е учудващо за разумни управници.
206
0
 
5
 
! Отговори
. преди 9 години
Че то на САЩ им през ..., че отатък. Нали войните, и студени и горещи, все на чужда територия и за чужда сметка ги водят.
205
1
 
3
 
! Отговори
Андрей Червеняков преди 9 години
До Анонимен 275 - Мы люди такие несчастный. Пошел ты знаеш куда...
204
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЧем тебе Русские виноваты??? Вы очередной раз кинули Россию, все 2 мировые войны подряд, или правительство у вас продажное, или люди вы такие....
203
3
 
2
 
! Отговори
До I az tuk pak преди 9 години
браво! най-накрая да прочета хубаво подредени мисли и много вярни!
202
2
 
4
 
! Отговори
istina govorq K преди 9 години
KOGATO ATOVETE SE RITAT,STRADAT MAGARETATA ....ILI INA4E KAZANO AMERIKA I RUSIA SE RITAT -BALGARIA STRADA !...AMA TO TOLKOVA MOJEM !NQMAME POLITICI S DARJAVNI4ESKO MISLENE ,VSI4KO E EDNA PARODIA NA EDNI JALKI NE6ASTNI ,AL4NI 6ARLATANI !
201
7
 
15
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Днес.бг браво!Строшихте глупомера от тапашки статий.До сега така не съм се смял.Били сме се пукали от яд.Мухаха.Ама вий пишете.Няма проблем.Нали затова ви плащат
200
0
 
16
 
! Отговори
zag52 преди 9 години
*** винаги е имало,ние сме една шепа хора а егото ни на велика държава.Защо никой не се запита защо са ни тези 8млрд заем.Нали сме много умни,защо близо 2милиона българи работят и плащат данъци в чужбина?Занимаваме се да си мерим кой по по най ,вместо да си оправим държавата.До като протягаме ръка за милостиня ще сме просяците на Европа.
199
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Противни са ми и руснаци, и американци. Големи приятели ни се пишат. Е*аси лицемерието.
198
0
 
12
 
! Отговори
брент преди 9 години
През градината ми минава тръбата на веика. Съседа ми се пука от яд. След 30 години ще печеля!
197
1
 
8
 
! Отговори
I az tuk pak преди 9 години
Когато ви призовах да МИСЛИТЕ нямах предвид да пордължавате да изливате жлъч срещу мен, Русия или пък ЕС....Защо сте винаги озлобени...и та вие дори не обичате себе си, какво остава за нещо толкова имагинерно,като Родина. Преди да се оправят нещата, обикновено напълно се объркват и развалят...само незнам как е с глупостта...дали като оглупееш съвсем , после ставаш много мъдър.
196
4
 
30
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Американците е нормално да се радват. Синчето на вицепрезидента Байдън е един от приватизаторите на украинската газопреносна мрежа (заедно с други американци) и сега поне за още 2-3 години парите от транзита ще отиват у тях.След това, таксите отива при турците, защото Ердоган не го е страх да се опъне на янките. Протести му спретнаха, скърцат със зъби, ама на него не му пука, а и става все по силен. При това положение е нормално и турците да се кефят.Не разбирам някои българи защо се радват?
195
6
 
21
 
! Отговори
и..диод преди 9 години
Сега Путин да забрани на рашките почивките в България!
194
18
 
21
 
! Отговори
1492 преди 9 години
Нека и те се пукнат от яд, че не им лижем г...
193
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сме плюели и сме се самоунижавали.Така никой няма да ни уважава
192
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 254_и като врътнат крана-какво ще стане-на кого ще продават-единствено на извънземните:-) Най-големите печалби на Русия са от Европа и в близките 10_15години ще е така.Ти много умна мисъл им даваш:-) :-) -да се самозакрият:-)
191
5
 
7
 
! Отговори
Драгов преди 9 години
Абе тука сме, ама до кога?