За 9% от американците ваксините са опасни за децата

30% са на мнение, че ваксините не трябва да са задължителни
Обновена: 10 фев 2015 07:49 | 10 фев 2015 07:49,
38
За 9% от американците ваксините са опасни за децата
Снимка: БТА

Само 9 на сто от американците, независимо дали са демократи, или републиканци, смятат, че ваксините са опасни за здравето на децата. Това сочат резултатите от национална анкета, публикувана вчера в момент, когато в Съединените щати има опасност от епидемия на едра шарка, предаде Франс прес.

Голямо мнозинство - 83 на сто от анкетираните от изследователския център Пю през януари, са на мнение, че ваксини като тези срещу рубеолата и заушката са безопасни за децата с добро здраве.

Дебатите за безвредността на ваксините се възобновиха в Съединените щати, където над 100 случая на едра шарка бяха регистрирани в 14 щата през последните седмици, след като бе обявено, че тази болест е изкоренена през 2000 г.

Някои родители обаче смятат, че ваксините са опасни, а част от най-консервативните републиканци в Конгреса заемат двусмислени позиции по въпроса.

Институтът Пю установи различия в нагласите у хората с по-ниска степен на образование и у младите, които са по-склонни да смятат, че ваксините крият рискове.

Около девет души от десет с висше образование са на мнение, че ваксините са безопасни, а при хората с по-ниско образование процентът е 77.

Това мнение споделят 90 на сто от анкетираните на възраст 50 и над 50 години, 81 на сто на възраст между 30 и 49 години и 77 на сто на възраст от 18 до 29 години.

68 на сто от участниците в анкетата смятат, че обществеността и учените (68 на сто) подкрепят задължителното ваксиниране на децата, а 30 процента са на мнение, че родителите трябва да решават дали децата им да бъдат ваксинирани.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: здравеопасниваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Това пък откъде го измисли ?! Първо сведения за ваксиниране има още в древен Китай и Египет. През Средновековието също има известни проблясъци, но заради не правилно дозирани ваксини, са ставали фалове. Човекът измислил така да се каже съвременната ваксина за вариола в началото на 19 век е англичанин от Англия и се казва Едуард Дженър, а през 1979 година е бил последният случай на заразен в света. Не са ваште американци.
27
2
 
1
 
! Отговори
Към авторката преди 9 години
Не става дума за "едра шарка" (smallpox), а за морбили (measles). Едрата шарка е изкоренена болест именно благодарение на ваксините още от 1946та в САЩ.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vaksinaто и тук не ги приемат, но масово вадят бележки от доктори, че децата са ваксинирани ...
25
0
 
2
 
! Отговори
Баланс трябва преди 9 години
Много ви е черно-бяло пред очите на всички. За едните ваксините са 100% полезни, за другите са 100% вредни, а истината винаги е някъде там. Има болести и ваксини, които са се доказали с времето като полезни, но при всяка ваксинация има рискове. Самите изследвания на ваксините се правят именно на тази база, дали рисковете са по-малки от ползите. При повечето ваксини това е така, но има ваксинации, които са по-скоро безсмислени като грипните например.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като цяло съвременната медицина вкарва хората в една голяма заблуда че може да им помогне и те вярват. Да за някои неща помага но за много други ги разболява и държи на хапчета цял живот тровейки ги допълнително. Правило е да се лекуват или потискат симптомите а не да се излекува самата причина един път завинаги, което говори за една голяма безпомощност. Другото е че куцо и сакато са решили да стават лекари а за тая професия се изискват много състрадание и човещина, които те не притежават!
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срамота е в 21 век да има толкова прости хора, които все още да не осъзнават, че благодарение на напредъка в медицината те и техните деца са живи. То не беха дули, врачки, знахари, аури и пр. глупости... Върнете се в пещерите, садете си картофите и лимеца, раждайте у дома, направете си домашни училища и турнете една ограда около пещерата да не влиза цивилизация. Ба... ти и простотията!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И 50% дават на децата си антидепресанти.
21
3
 
10
 
! Отговори
vaksina преди 9 години
В Белгия ваксинирането е абсолютно задължително за всички.Има глоби и не приемат детето ти в учебно заведение.А за десетте години в Белгия не съм прочел за усложнение от ваксинация.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да предизвикаш зорлем едра шарка на детето си!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много важно нещо е безплатното образование, ама мързелът е и много проблемен. Резултатите са на лице.
18
2
 
6
 
! Отговори
ДИФТЕТКОК преди 9 години
Анонимен 14 - ти виждал ли си последствията от поразената нервна система, точно от пропагандираната от теб ДИФТЕТКОК ваксина? Аз мога да ти посоча веднага две имена с телефон в България. При това не съм ги търсил, а случайно съм ги срещнал. Всеки трябва да има право на СВОБОДЕН ИЗБОР.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На едни хипари от варна детето им (неваксинирано) умря точно от тетанус, след цяла седмица ужасна агония, буквално пред очите им. Да им е честита победата над Сорос и световната конспирация.
16
10
 
5
 
! Отговори
100% преди 9 години
За 100% от хората ваксините са ОПАСНИ!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък мислех че повече от 9% от американците са ***, така ни учат от масква. Ние тук в россия само с уринотерапия се лекуваме и няма проблеми.
14
1
 
8
 
! Отговори
ДО 13 преди 9 години
Какво им обесняваш, не виждаш ли, че това са глупави хора. Да си убиват децата ако искат! Само че, трябва да знаят, че е престъпно такова безотговорно поведение. Започне ли в едно общество да се дискутират темите, значи обществото е ударило дъното и му липсва мозък в главите!!!
13
4
 
14
 
! Отговори
do 6 преди 9 години
Тетанус има във всеки пясъчник, под всеки камък, в ножа, с който се порязваш, в раждясалия пирон, на който се пробождаш или раждясалата игла-кърфица в къщи. Тетанус има в кората на дървото и съчките, с които може да се убодеш!!! Правете каквото искате с децата си, но не бийте лекарите, ако детето ви получи усложнения или умре от болести, за които 100% дейставащи ваксини от 100 ГОДИНИ НАСАМ!!! "Глупостта и вселената са безкрайни, като за второто не съм сигурен"!!!
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** има на този свят колкото си искате! Ваксините за дифтерия, коклюш и особено тетанус е задължителна, ако не искате да си загубите детето още на 2-рата година в пясъчника. Ама какво приказвам изобщо, само един необразован човек може да си мисли, че ваксините били вредни.
11
1
 
5
 
! Отговори
от 4 до 6 преди 9 години
Точно *** (тетаничен анатоксин преципитат)-днес се казва тетанус токсоид е ваксината против тетанус.След инжектиране човек произвежда антитела против причинителя на болестта тетанус.
10
3
 
11
 
! Отговори
keles преди 9 години
Какъв ориентир са американците, които са доказано най-простия народ?
9
10
 
22
 
! Отговори
пепе преди 9 години
Много добре го е казала статистиката:Хората с ниска степан на образование смятат, че ваксините са вреднии 90% от висшистите смятат обратното.Това е показателно и изчерпва темата.Не може да си домакиня, или сервитьорка и да имаш експертизата на лекар учил 7 години за това.Егати безотговорните и безхаберни родители, няма оправия за държавата щом толкова много *** народ вирее.А, да и моето дете е ваксинирано и ще е със всички ваксини които трябва.Антиваксърите трябва да ми благодарите