Украйна харчи за отбрана близо $4 млрд.

Докато се води война, няма да дойдат инвестиции, призна Порошенко
Обновена: 10 мар 2015 07:19 | 9 мар 2015 21:52, Камелия Цветанова
54
Украйна харчи за отбрана близо $4 млрд.
Снимка: Ройтерс, архив

Украйна харчи за отбрана повече от 90 милиарда гривни (около 3,8 милиарда долара), каза днес украинският президент Петро Порошенко, предаде ТАСС.

Още по темата
"Около 25 процента от промишления потенциал на страната не работи, 10 процента от предприятията са физически разрушени.

Разходите на отбрана днес са повече от 90 милиарда. Но страната намира сили да ги осигури. Докато се води война, в Украйна няма да дойдат инвестиции, а на хората трябва да се казва истината", заяви президентът в интервю за украинския Първи канал.

По-рано украинският министър на финансите Наталия Яреско казваше, че през 2015 г. Киев планира да отдели за отбрана 5,2 на сто от БВП. През 2014 г. военния бюджет на Украйна възлизаше на 1,25 процента от БВП, съобщи ТАСС. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Украйнаотбрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До украинецЕ на това се вика: Тъпо *** с богата душевност.Пиши си в западноукраинските сайтове и не ни занимавай - нали сам казваш, че не ставаме. Разбрахме.
30
8
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Когато очистим Изтока от ватирани ***,тогава ще се заемем с икономиката-на първо място да се отървем от тероризма и бандитизма.А кой ви е казал,че ни трябва Европа ?Да не сме балъци като вас ?Стига ни САЩ,Канада и Австралия.Европа си я заврете в ......
29
1
 
8
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Всеки гъзолизец журналист/ в моята страна България/ всеки ден "съобщава" на народа си ,как "целият" свят "изолира " Русия !!! Е може да ви се пукнат вашите "еврейски "жлъчки, но светът е голям и Русия има подкрепа от всякъде : Бр., К., Индо, Инд., Тр., К., Ср., С. ,В.,Ар., Кн,Ун,А.,Кн,Мо,Ет,МЕН и останалите пострадали от американско-еврейската намеса !
28
3
 
4
 
! Отговори
САЩ преди 9 години
САЩ и е толкова зор за Украйна че сега в САЩ много от продуктите "made in Ukraine" започват да изместват тези "Made in China" и украинската икономика просперира, докато руската вече моли за прошка.
27
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Юнаци с умни калпаци са това украинците - краденето им е национален спорт - от олигарха до последния мародер в окопите на АТО!
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горките украинци, как жестоко ги излъгаха, а те още не осъзнават , че ЕС ще видят през крив макарон, след като им съсипаха икономиката, сега ще видите как ще вземат да затварят и атомни централи, нито на ЕС, пък още повече на САЩ им трябва конкурент на пазара, а какви предприятия имаха украинците -ЗАЗ, Южмаш, Антонов, ВПК - но всичко го правеха със и за руснаците.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От къде ги взима тези пари? Кога украинците ще разберат че ги лъжат? Това е пети път. А парите трябва да се връщат! А ще могат ли или ще преотстъпват територии? Само въпроси...
24
3
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Украйна харчи само средствата,които й отпуска запада за прочистване на руснаци,българи,и пр.етноси.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зорлем направиха държава с потенциал и богата на ресурси от всякакъв характер най-бедната в Европа.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У крайна - у лево!
21
2
 
23
 
! Отговори
Az преди 9 години
Вчера пияндето призна, че за една година Украйна е загубила 30 % от промишленото си производство, но не каза защо. Заради САЩ и назначената от тях политическа върхушка, които искат разправа на всяка цена с руснаците, независимо от коя страна на границата са. За САЩ е ясно, че ще жертват Украйна без значение на цената за геополитическтие си цели, т.е. конфронтацията с Русия. Неясно е поведението на украинските им пудели, но се носи мълва, че всичките са се подсигурили със западни паспорти...
20
2
 
17
 
! Отговори
Az преди 9 години
Пияндурът от снимката може да спре войната когато пожелае, все пак формално е главнокомандващ на украинските войски, които разрушават Донбас и избиват жителите му. Да спре геноцида и да започне преговори със сепаратистите. Ама не, в новият украински строй, неизвестно защо наречен "демократичен", място за различномислещи политически елементи няма. Право на достъп до избори и въобще до обществен, политически и т.н. живот имат само правилно ориентираните субекти. Другите просто ги изгарят и убиват.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да няма инвестиции, най-големите ГМО фирми изкупуват чернозема. Умориха си техните пчели, сега е ред на вашите.
18
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна ще бъде окончателно досъсипана заради интересите на украинските олигарси и американските ***.
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма страшно, Монсанто и Дюпон ще им "развият" земеделието.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDNA VECE ZAGUBENA DARGAVA S MNOGO PROST NAROD
15
1
 
39
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Украйна, поредната демократизирана държава, сега ги очаква дългогодишен разцвет и обещаващо бъдеще, нещо като България.
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Блумбърг": "Ротшилд" предложи своите услуги на Украйна в преговорите по дълга й - След Газпром и Европа не откликна на молбите на Украйна, a ЕС окончателно ѝ хлопна врататаНае..на и изоставена.
13
3
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
до 26, НЕ, ти си от тях.
12
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Очеввидно човека си е направил изводите.