Българи и сърби - най-нещастните хора в Европа

Най-доволни от живота си са скандинавците
19 мар 2015 22:55,
71
Българи и сърби - най-нещастните хора в Европа
Снимка: Архив Reuters

По повод Международния ден на щастието, който се отбелязва на 20 март, европейската статистическа служба Евростат публикува равносметка за това колко са щастливи и доволни хората в Европа от живота, пишат в. "Соар" и "ЮрАктив".

Резултатите, представени от Евростат в навечерието на празника, показват, че скандинавските страни са най-доволни от живота си в ЕС. Жителите на Дания, Швеция, Финландия са оценили с оценка 8 задоволството си от живота при максимална оценка 10, която означава по принцип "напълно съм доволен". 8 са дали и швейцарците. Следват ги Исландия и Норвегия с оценка 7,9 и Холандия и Австрия с оценка 7,8.

В дъното на класацията се оказват Сърбия, България, Гърция, Кипър, Унгария и Португалия. При минимална оценка 0, което означава "изобщо не съм доволен от живота", българите са дали оценка 4,8, а сърбите - 4,9. Останалите гореспоменати страни в дъното на списъка са оценили задоволството от живота си с оценка 6,2.

Изданията посочват, че данните са въз основа на изследване, осъществено през 2013 г. Анализът на данните показва, че чувството за задоволство от живота е по-голямо при младите от възрастовата група 16-24 години, но намалява при хората над 75 години.

В изследването сред критериите, които допринасят за задоволството от живота, хората са посочили най-често финансовото положение и социалните връзки, но са изтъкнали като най-важен фактор здравето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Ценител преди 9 години
Елате да ме видите като се събера с родата от Сръбско колко сме нещастни ;-)Как беше за статистиката: В болницата всички са със средна телесна температура - едните пациенти са с 41 градуса Целзий, другите са в мазето на минус 20.
29
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 9 години
Верно ли бе?!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Сърбия поне ядат хубава храна !
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако заплатите ни бяха колкото минималните европейски , сигурно щяхме да бъдем най Щасливите
26
0
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Нормално.Висок стандарт щастливи хора.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
57 БОГ е във всеки от нас ,но зависи в кой как е развито това чувство.Едни използват бог да гадаят,други да пеят,рисуват,композират и т.н.А има едни хора ,които нямат такава чиста енергия в тях наречена бог и тези хора ни управляват,като ни мачкат,грабят,убиват,манипулират.За това много хора на планетата развиват в себе си божественото ,доброто ,светлото,за да може да победи над злото,което ни управлява вече милиони години .Колкото по-светли същества успеят да се трансформират в светлина толкова
24
0
 
7
 
! Отговори
майка преди 9 години
Тази сутрин Каролев големи думи хвърли в ефир.Моите деца са с висше образование и затова са добре.Да му кажа на тъй неприятния Каролев,че не само неговите деца са с висше и моето дете е с висше образование ,но ме е срам да кажа каква заплата взема,като висшист.Не може всички да са учени,ако българина се образова,хора като Каролев няма да бъдат допускани до икономическата сфера да се изказват или изявяват,като специалисти.
23
1
 
15
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
Българите за какво да не са доволни-с 360 лв брутна минимална заплата на месец и 150 лв пенсия в България се живее престижно.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съсипаха ни държавите. На едните безкръвно, на другите, чрез кръвопролития и унищоване на светини. Как да сме щастливи?!?! Но Бог ще даде на всекиму, според делата му! Рано или късно! Някои ще се радват, други ще плачат...
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
49 Много си прав.Но за да си щастлив има и друго условие.Труда ,който полагаш да бъде заплатен достойно ,да имаш нужните средства след ,като се разболееш да можеш да си платиш най-малкото поне лекарствата.Ако вземаш заветните 400лв.заплата и я разпределиш за нуждите ,които имаш за месец ще се окаже,че работиш за този дето духа,даже и за пенсия ще се окажат един ден малко.Несправедливостта е в това,че едни хора ограбиха държавата и сега същите грабят на безценица труда ни ,докато можем да дишаме.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да сме щастливи - КОЙ унищожи държавата?
19
0
 
14
 
! Отговори
абе преди 9 години
В толкова държави съм бил и живял. Ако някой е видял по-добро племе от нашето, да каже, защото аз не съм. А що се отнася до щастието, ето я рецептата: ако ти и семейството ти сте живи и здрави, Господ си е свършил работата. Всичко останало е твоя работа, свърши я и ще бъдеш щастлив.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
елата да се пробвате тук на европейски цени тук ,а с заплати от като африка.
17
5
 
8
 
! Отговори
нормално преди 9 години
На сърбите им взеха косово а на нас предснои южна България. Турсия правят нещаснен всеки народ до който се докоснат. Тази държава трябва да бъде разбитапоне на 10части
16
6
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
Казвах ви аз ,че тия дето плюят по Русия са на хонорар от Турция. Пробват от време на време да пуснат нещо от рода колко сме били добре по турско.
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което прави хората щастливи са пари.Като няма пари как ще са щастливи?В тия държави в които хората са бедни но щастливи или наркотици има в големи количества почти без пари или различни антидепресанти са на свободна продажба.В бг ем всичко хубаво е или недостъпно или забранено ем няма пари.Тогава от какво да са щастливи хората.В Турция съвсем легално продават това което тук наричаме наркотик прекурсор.Българите тва българите онова.Щастието е материя и химичен баланс на мозъка.
14
3
 
7
 
! Отговори
Гарван преди 9 години
Едно е да си щастлив,друго е да си доволен от живота..то угодия няма,няма и да има,колкото и да си добре.А за сърбите и гърците изобщо не са познали. Паулу Коелю има една много хубава мисъл за щастието : "Щастието не е х....,че да го хванеш с ръка"
13
1
 
6
 
! Отговори
Бултрас преди 9 години
Ако бяха звъннали в партийните централи,щеше да се окаже че сме сред първите в Европа по щастлив живот,но те звънят на домашните телефони,зад които стоят бедни пенсионери.То и Пловдив е най-добрият град за живеене,а в Индия няма ядосан индиец,което ги води до челото в световните класации.Е за предпочитане е да си безработен във Франция,след като си внасял осигуровки или фалирал в Белгия ,ден след като си открил фирма.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги съм твърдял че балканците са най-големите нещастници и ***.Не ми трябват проучвания.Имам очи да видя и уши да чуя.А *** са най-гнусната част от балканците.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е вярно! Лъжат! Повечето "щастливци" в тази класация са държави с по- голям брой на самоубийствата отколкото България- въпреки немотията , лишенията и униженията, който търпи всеки български гражданин. А ако това не е основен показател здраве му кажи. Ние просто харесваме да се оплакваме, но това не ни прави по- нещастни..