Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Ben преди 8 години
Your articles are for when it abuoestlly, positively, needs to be understood overnight.
185
0
 
0
 
! Отговори
Ali преди 8 години
Great thingink! That really breaks the mold!
184
5
 
0
 
! Отговори
UKRAININFORM преди 8 години
Колкото и войски да трупат на границата кацапите,ще ги смачкаме-стига да влязат в Украина.Тамън ще си изпробваме новополученото оръжие от Щатите ! Уктаина понад усе !!!
183
0
 
0
 
! Отговори
балък преди 8 години
Журналисти от ройтерс близо до армейски поделения и групировки ??? Нещо в ред ли е тоя който е писал статията и то на 50 км. В русия кой ли ще ги остави да отидат до там
182
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 8 години
Това което става в момента е само дрънкане на саби и щитове от страна на Русия и като предупреждение към Украйна при евентуална "специална операция " , " контра настъпление" , "офанзива " на украинските въоръжени сили в територията контролирана в момента от ДНР И ЛНР в нарушение на минските договорености. Както и в следствие на декларацията за отказ от спазване на конвенцията за човешките права от страна на Украйна, ав ДНР И ЛНР има много рускоезично и с такова самосъзнание население.
181
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 289Умнико/Куха лейко ако в Медиите излезе съобщението, че Сестра ти е "Лека жена" и почнат в форумите да дюдюкат върви доказвай, че нямаш сестра.Току що почна да дюдюдкаш на подобна новина. Рашките са дявола, Рашките са агресор, Рашките са в основата на всички беди - Ама то не са те ама аз да си кажа Рашките ...
180
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До сами м 288Сами взимай колкото искаш хапчета Аз не ползвам. Ако няма друго какво да кажеш и как по-добре да се изложиш просто замълчи.
179
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, дупедавци-русофили, какво се оказа, че Русия наистина си е гаден агресор!
178
3
 
2
 
! Отговори
сами м преди 8 години
Брей, Боби, днес си забравил да си изпиеш хапчетата!
177
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 283Не просто искам Хамериканците а и другите като тях да не се месят в живота на по-малките страни за да ги експлоатират икономически.Ползваха Украйна и собствените си санкции като икономическа маша срещу РФ. Естествено не се получи. Като мярка за застраховка почнаха етническа война в Украйна с геноцид срещу местното и про руско настроеното население.Ето такива гадости не искам
176
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахаха, с китки щели да посрещат поробителите :)направо и с разтворени бузи може
175
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен285 А ти какво предлагаш ?Да се прегърнем с хомосексуализма, с наркоманията ,с двуполовите бракове ,да си продадем земята , да забравим ,, кръвният данък,, данъкът зъби ,Турското робство ,Баташкото клане ,Старазагорскота ,избитите в с. Градешница над 2000 българи ,да забравим разрушените заводи и икономика ,разрушеното земеделие и да гоним накакви ,,демократични и евроатлантически ценности ,,които никой досега е не виждал и прочел ,както гонихме комунизма .
174
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ега ти, миризливият памперс . Че говното мирише ,мирише ,ама друго си е американско *** да мирише . Някак си по благо мирише ,и друго звучи -американско *** . Този памперс е притоплен от преди 3-4 месеца. ,,Струпват войски ,, И тогава ,,струпваха ,,в полигона ,,Аншлук,,на 800 километра ,до Каспия .С тази примитивна пропаганда на ФАЩ и др. Гьобелс ще се срамува . Примитивност от 50-60 години на миналият век .
173
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бобивъв всеки случай скапване на икономиката и МИЗЕРИЯи като бонус МНОГО СМЪРТи какво ни препоръчваш - да вземем да върнем СССР, СИВ, Варшавския договор? Много си елементарен.
172
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 277Дали скоро пак няма да посрещаме братушките с китки на Дунав мост?
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Опъченецда не би да си искал да напишеш одупенец?
170
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен268 То ,чунким пък Фашингтон ги обявява!И При краварите е забранено да се разгласяват случаите на загинали американски воиници по време на ,,спецоперации,,в мирно време .И когато жертвите в Ирак надхвърлиха 8000 воиници ,приеха този закон . И свободната и независима преса оттогава си заби тапи в ушите. А убитите в Ирак отдавна надхвърлиха 15 000х. Само във ,,Иракският Сталинград,,-Фалуджа ,краварите фира , над 1000 -груз 200.
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
USA iska da zapali voina v Evropa posle che zatvori granicite si...tova e chast ot plana za svetovno gispodstvo.. i Vanga e kazala che 2016 Evropa che pochernee
168
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали скоро пак няма да посрещаме братушките с китки на Дунав мост?
167
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна сега е като червей в *** на Русия. Сърби, не се трае. Затова и няма да миряса докато не започне война, та да се начеше.