САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.

Танкове у нас и в още няколко европейски страни, иска НАТО
20 юни 2015 08:00,
266
САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.
Снимка: Reuters

САЩ ще доставят оръжия на стойност 300 милиона долара на Украйна, в това число противотанково оръжие. Военната помощ е включена в приети от Сената поправки във военния бюджет на страната, съобщи Фокс нюз. Те не са съгласувани с Камарата на представителите и може да не бъдат подписани от президента Обама.

Измененията във военния бюджет са били одобрени от 71 сенатори, a 25 са били против. Законопроектът се отнася не само до Украйна. Той предполага и ускоряване на модернизацията на военноморския флот, отделяне на средства за поддръжка на армията на Афганистан, прекратяване на закриването на затвора в Гуантанамо. Общата стойност на мерките е $612 милиона.

Още по темата

За да може да влезе в сила законопроектът, той трябва до края на юли да бъде съгласуван с Камарата на представителите, а след това да бъде подписан от президента Барак Обама.

Танкове на НАТО да бъдат разположени в България и още няколко европейски страни, иска главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав пред в. “Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Генералът казва, че няма да се откаже от плана си танкова бригада с до 5000 войници и 250 танка да бъде разположена в България, Румъния, Полша, в Прибалтика, възможно е и в Унгария.

Според Брийдлав идеята му не нарушава договорката между алианса и Русия, защото “числеността на танковата бригада е малка и няма да е съсредоточена на едно място, а ще е разположена в различни държави”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По-добре танковете да дойдат" - Петър Младенов, президент на България. Танковете дойдоха, докара ги шотландстата овчарка и господарят и жабокът Боко.
137
16
 
3
 
! Отговори
нека нека преди 8 години
Проклетите руснаци искат война - НА ВИ ВОЙНА, *** !!!Лив бай дъ суорд, дай бай дъ суорд - стара мъдра американска поговорка!
136
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aide da se izmitat rusnacite ot Ukraina,kakvi sa tiq Novorusiq i dr. Ukraincite iskt da jiveqt normalno,a ne okupirani ot 'opul4enci' .Ima li o6te lekoverni,koito mislqt 4e ruslqmskata durjava ne e pratila voinici i orujiq.Predateli rusofili
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ами...,Странното е че начело на неофашисткото правителство са само евреи, и тяхно знаме е Бандера ,избил според евреиски историци, над 500 000 хиляди евреи. И тази върхушка , със знаме Бандера -антисемит и убиец на над 500 000 хиляди евреи получава помощ от ,,Демократична ,,Европа в която съдят ,ако се усъмниш в убииството на евреи ,или се подиграеш с евреите ,така както се подиграват, те , евреите ,с християните и мюсюлманите .
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До UKRAIN-INFORM-BURO То за тези,жидо -ционистите от Киив нямаше и чувалите при Горловка и Дебальцево и още държат аерогарата . Нещо като атомното и химическо оръжие на Садам,Кадафи !
133
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я я я ! Че досега ,да не би само България да ги въоръжава , я . И ФАЩ и ,,ДИмУкратичният лагер,, ги тъпче с оръжие . и все не им стига .То вече и слепите видяха че ФАЩ въоръжава ИДИЛ ,камо ли и Украйна . И България има,своя ДИмУкратичен принос, за въоражаването на Урките и особенно на ИДИЛ . На ИДИЛ . А народа мизерства и носи ярема робски .
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ше си куп'ат два танка
131
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ala to tui ni e 4esno uaa.opal4enciti nqmat nikakva podkrepa ot rusiq I se biqt sus bradli I koi kavoto nameri.ili pone tui sa govori na selo I po Alfata uaaaa.ala rusiq gotinu uaaa - me4ki I gaz.pak evropata lo6u uaaa - gei i sa falirali su6to uaaa
130
3
 
4
 
! Отговори
Крим преди 8 години
USA today наистина иска да унищожи Русия, защото конкуренцията в свъта това е унищожаването на САЩ.
129
7
 
2
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
През нощта на 16 срещу 17 юни 2015 г. бандитските формирования се опитаха да изпълнят задачата, която провалиха на 3 юни при мащабното нападение на Маринка.Привечер тактическа група на противника от 100-120 души беше съсредоточена в района на совхоза, а втора група (около 50 души) беше концентрирана от страната на Александровка. Едновременно с това към неутралната ивица се придвижиха три танка Т-72Б на терористите, които обстрелваха позициите на силите на АТО с осколочно-фугасни снаряди. Танковете се редуваха, като поединично приближаваха на дистанция за директен огън, а след това се изтег
128
10
 
2
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Увеличава се активността на руско-терористичните войски в Донбас. Освен обстрелите (включително с тежко въоръжение), се активизираха опитите за тактически настъпателни действия на бандитските формирования на редица направления.
127
16
 
3
 
! Отговори
ukraininform преди 8 години
Легендата,че евреите са виновни за всички проблеми в света е една от най големите и най древните заблуди на човечеството.Тя е като легендата че ако глътнеш косъм-той става змия в тебе.Предава се от баби на внучета.Вярват и по тъпите хора,които и в БГ и в Русия са много.
126
13
 
1
 
! Отговори
до 208 преди 8 години
А пък Русия ни продава отровна водка!
125
4
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До kАмериканските самолети изхвърлят отровни химикали над България
124
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, изкарахте родословните дървета и храсти на всички които ви тровят гейския животец. Я си направете равносметка за нашите управленци от 89 насам. Предполагам че 90 пр. са евреи. Няма да ми стигне една кофа мастило да им напиша имената. Та тая напаст Божия, сътвори "демокрацията" в родината ни.
123
3
 
9
 
! Отговори
lubo penev преди 8 години
tezi amerikan4eta mai 6te duhat supata
122
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
другарят Сергей Лавров се представя за руснак ,но той всъщност е АРМЕНЕЦ с бащина фамилия КАЛАНТАРЯН. В арменският именник ,няма името Сергей , то си е руско ,не арменско !ПОГЛЕДНЕТЕ ЛИЦЕТО МУ -ТИПИЧНИТЕ АРМЕНСКИ ЧЕРТИ ,които няма как да скрие .*** -евреин! Тези рашисти не могат ли да намерят руснаци за тези служби ? Няма да се учудя ако кажат че БЯЛ *** е руснак
121
4
 
16
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
СПОКОЙНО ТАНКОВЕ НЯМА ДАА ИМА. НАШИТЕ МОСТОВЕ ПРЕЗ КОИТО ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАВАТ ТАНКОВЕТЕ ИМ НЯМА ДА МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ НА ТАЗИ ТЕЖЕСТ И ЩЕ СЕ СРИНАТ. ТАНКОВЕТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ВАЖНИ ЗААЩОТО СА НЕЩО КОЕТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОЖТМИНЕ БЕЗ ДА ГО ЗАБЕЛЕЖИ. РО-ВАЖНО Е КАКВО ИМА В САМОЛЕТИТЕ И ВЕРТОЛЕТИТЕ ИМ. КАКВО ПОСЯВАТ СЪС САМОЛЕТИТЕ СИ НАД БЪЛГАРИЯ И ЧЕРНО МОРЕ. СКОРО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ АМА ЩЕ БЪДЕ КЪСНО. КАКТО ВИКА ПОПО "КЪСНО Е ЧАДО МАНДАЛОТО ХЛОПНА".
120
8
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Хората бачкат здраво,богати са ,защо да не заделят парички за игра на войници,ние защо не заделяме?
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ало Петре,Zashto izpolzvaha atomni bombi sreshtu japonia piatash? zashtoto niamshe drug na4in da pobediat japoncite , s voinici tankove i samoleti ne sa silni amerikancite