Меркел пак печели подкрепа сред германците

Популярността на канцлера започна се възвръща
9 мар 2016 15:07, Бойчо Попов
72
Меркел пак печели подкрепа сред германците
снимка: Ройтерс

Въпреки спора за политиката, свързана с бежанската криза, по всичко изглежда че доверието на германците към федералния канцлер Ангела Меркел отново расте. В анкета на Forsa, осъществена по поръчка на списание Stern и телевизия RTL, Меркел получава рекордно за годината доверие.

Ако можеше да бъде директно избрана сега, тя би получила 50% от вота на имащите право на глас. Преди седмица рейтингът ѝ е бил 46%.

Вицеканцлерът и икономически министър Зигмар Габриел, който е и лидер на Социалдемократичната партия, губи един пункт в проучването и би получил одобрение за канцлер едва от 13% от запитаните. Дори сред поддръжниците на собствената си партия Габриел изостава, като едва 36 на сто от тях го искат за канцлер, докато 38% биха гласували за Меркел. 
 
Проучването на Forsa потвърждава резултатите от други проучвания от последните седмици. Още в края на февруари публикувана от ARD Deutschlandtrend анкета показа, че подкрепата за Меркел отново нараства. В това проучване популярността на Меркел скача с осем процентни пункта.

Докато канцлерът и лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер в началото на февруари имаха равна подкрепа, сега канцлерът е с 12 процентни пункта пред своя критик от Бавария. В началото на февруари популярността на Меркел, според тази анкета, спада до най-ниското си ниво от 2011 г. насам.

И друго проучване на YouGov, което беше публикувано преди два дни, показва, че в момента отново повечето избиратели оценяват работата на канцлера положително. 37% вместо предишните 32% са удовлетворени или много доволни от дейността ѝ, въпреки че по-голямата част (56%), все още са много или малко недоволни. 

Още подобни новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: ангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
9
 
38
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Не ми се вярва . Меркел няма полезен ход открай време, така че това просто не може да бъде истина.
54
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
CDU и фрау Меркел са фаворита на всички трезво мислещи немци, просто елита и средната класа не вярват на празни приказки.
53
10
 
38
 
! Отговори
д-р Гьобелс преди 8 години
Една лъжа повторена 100 пъти става истина!
52
11
 
41
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Това е поредната Манипулация на наричаната от германиците "Лъжлива Преса."Изборите на 13.3. в трите провинции ще покажат, че Алтернатива за Германия е ТРЕТА силав Германия, а на някои места е втора, като изпреварва Социалдемократите.Меркел се ИЗОЛИРА все повече от Европа. За какво единство говори Меркел - такова вече съществува между голям брой държави, които успешно се противопостят на Меркел, тя е останала сама.
51
9
 
39
 
! Отговори
7 преди 8 години
изборите са най-добрата анкета
50
12
 
43
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Това е манипулиране... Имало свобода на словото. Глупости! Баба Меркел все още държи нещата в свои ръце и затова рейтинга и се вдига изкуствено. Долна лъжа !!!
49
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката бабата показва с колко ще спечели на изборите, с малко, но за винаги
48
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе изчакайте поне 1април бе......
47
11
 
49
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Това изследване е правено от някой като Хелзинкския комитет. Меркел да е популярна сред германците е немислимо. Това е все едно цар Киро да стене председател на рокерски клуб в България.
46
9
 
37
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До КО? не!Много странно - немското мислене не могат да го разберат нито българите, нито испанците, нито датчаните, нито австрийците, нито унгарците, нито поляците, нито американците, нито...Явно немците мислят по съвсем различен начин от останалите народи. То сигурно заради това немците преди 80 години избиха толкова много евреи, 20 млн. поляци, 20 млн. руснаци и още, и още. Та те немците явно мислят по друг начин, ние хора не искаме да избиваме.
45
11
 
44
 
! Отговори
33 преди 8 години
ГЛУПОСТИ!Тези проучвания ги знаем - правят го соро-соидните фондации и лъжат до безобразие!Никой повече няма да гласува за Меркел, търсят и място в ООН, за да я махнат без ексцесии
44
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ме развеселихте!Още от заглавието имам усещане,че съм в някакъв виц или комичен филм.Немската преса постоянно критикува Меркел,народиха се нови политически формации,които печелят привърженици с една единствена цел - да я детронират,дори Дойче Веле е против нейният начин на управление.Сега изведнъж доверието в нея растяло.Колкото повече мюсюлмани тъпче в страната си,толкова повече гласоподаватели ще има.С една дума тя ще управлява немското ДПС.
43
9
 
39
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До АзНемците имат най-великите политици, даааааа! Ама нещо нямат навик да печелят международните конфликти, които предизвикват! Ща така! Нали са най-великите!Ще ги питам, колко са велики, когото цялата им държава се напълни с всякаква *** от Близкия Изток и Африка - засега само някои от провинциите са пълни.
42
12
 
36
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
Не е точно така. И аз пътувам често до Германия почти във всички провинции. В бившата източна Германия ще гласуват "под строй" за Меркел почти 90%, но там и нямат проблем с бежанците. В южна Германия са разделени наполовина в мнението си за нея. Но в Западна и Северна Германия не могат да я дишат. Все пак средно претеглено половината германци си я обичат.
41
10
 
38
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До LanТова, че немците са болни мозъци е констанация не от вчера. Според теб, нормални хора могат ли да предават съседите си, и децата им, и приятелите си, само защото са евреи? Сега пак са си внушили, че са най-великата нация, и колят, бесят, заплашват, изнудват останалите европейски народи да приемат бежанци. Германия е най-големият враг на ЕС, и ще доведе пак разруха в Европа. Някой трябва да ги спре. Кой може да спре пак немците, не знам!
40
8
 
40
 
! Отговори
Змей горянин преди 8 години
До do 35Арабите са "само" проловин милиард, но като прибавим и 700 милиона *** и 1300 милиона братовчеди на нашите роми Европа ще стане 2 пъти по голяма от Китай.
39
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тука бабите по селата тимуровските команди им помагат, цепят им дърва, носят им вода, копат им градинките.
38
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нов вариант на вица на годината:Говорят си двама ГЕРМАНЦИ след 10 години: " Да те питам Мустафа" "Кажи Ахмед" "Ти къде ще ходиш на почивка тази година?" "В Русия""А по-точно?""В АНТАЛИЯ":)))
37
8
 
57
 
! Отговори
До КО? не! преди 8 години
Много обичам такива като теб, да русят "мъдрост" и заучени фрази ала ББ или ЦвЦв! Работя за немска компания и пътувам регулярно до Германия и мога да те уверя, че германците не могат да понасят баба ти Меркел! Пробелма е че при тях чувството за самосъхранение е оперативно остстранено! В момента хората чакат избори за да гласуват срещу Меркел! Тук живеем под информационен похлупак и до вас достига информация угодна за власт имащите! М/у другото там нападат жени деца и възрастни от преди Коледа!
36
9
 
37
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Че кой е казал, че бежанците са само араби?