Измамник поискал $5 млн. от милиардера Ричард Брансън

Не ги получил, но пък взел $2 млн. от негов приятел
19 окт 2017 09:38, Елка Василева
9
Измамник поискал $5 млн. от милиардера Ричард Брансън
Ричард Брансън. Снимка: архив, Reuters

Милиардерът Ричард Брансън разкри, че измамник, представил се за британския министър на отбраната Майкъл Фалън, се опитал да го убеди да даде 5 милиона долара за предполагаемо тайно плащане на откуп, предаде Ройтерс.

Брансън призова за информация, която да помогне за откриване на мошеника, и каза, че подозира, че същият човек по-късно се е представил за самия него, за да открадне 2 милиона долара от негов приятел, преструвайки се, че набира средства за хора, пострадали от урагана Ирма.

"Тази история звучи като излязла направо от книга на Джон льо Каре или филм за Джеймс Бонд, но за жалост е напълно вярна", написа в своя блог Брансън, който е един от най-известните британски бизнесмени.

Той заяви, че преди шест месеца разговарял по телефона с човек, представил се за Фалън. Мъжът му казал, че британски дипломат е отвлечен от терористи и държан с цел откуп. Измамникът казал, че правителството не плаща откупи, но има особено деликатна причина, поради която дипломатът трябва да бъде спасен, затова правителството тайно моли британски бизнесмени да се намесят.

"Бях помолен да допринеса с 5 милиона долара за плащане на откупа и той ме увери, че британското правителство ще намери начин да ми ги върне", заяви Брансън.

Милиардерът се усъмнил и направил проверка в правителството, при която му казали, че Фалън не е разговарял с него. Случаят бил съобщен на полицията.

Шест месеца по-късно Брансън научил, че мошеник, представил се за него, се обадил на негов приятел, когото милиардерът описа като много успешен бизнесмен в САЩ.

Измамникът, който по думите на милиардера много успешно се представил за него, излъгал, че се нуждае от заем в момент, когато Брансън се опитвал да събере помощ за Британските Вирджински острови.

Милиардерът притежава малък остров в архипелага, който беше опустошен от урагана Ирма. Мошеникът се е възползвал от този контекст.

"Те твърдели, че не съм могъл да се добера до банката си във Великобритания, защото не съм имал никакви съобщителни връзки с Европа и едва съм успял да се обадя по сателитен телефон само на бизнесмена в Америка", заяви Брансън.

"Бизнесменът бил невероятно благосклонен и дал 2 милиона долара, които бързо изчезнали", написа милиардерът.
 

/БТА/


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
xaxa....... преди 3 години
написа милиардерът.........................а ти само копира и постави Текста тука
7
4
 
3
 
! Отговори
чери преди 3 години
АШКУЛСУМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този министър е Ветово
5
4
 
5
 
! Отговори
ггг преди 3 години
я НАП да го разследват тоя Брансън от къде са му милиардите!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1

Ако поставяш знак на равенство между Брансън и Сорос,значи си много зле!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин явно е бил и е поискал да му ги хвърлят през терасата.
2
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Щото не му се е обадил лично комисар Попов ,ами някъкъв самозван министър.Лошото е ,че комисар Попов не знае и дума английски език
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамник поискал 5 млн. от мошеник, мошеника не му ги дал.