Стрелба в Осло, нападателят - с антиимигрантски възгледи

При атаката в джамия пострада един човек
Обновена: 11 авг 2019 19:37 | 11 авг 2019 16:32, Василия Пейчева
77
Стрелба в Осло, нападателят - с антиимигрантски възгледи
Снимка: БТА

Един човек бе ранен при стрелба в джамия в предградие на норвежката столица Осло в събота. Нападателят е бил задържан, а днес полицията съобщи, че разглежда случая като "опит за терористично нападение".

"Разследването показа, че нападателят има десноекстремистки възгледи", заяви полицейският представител Рюне Скьолд.

По думите му заподозреният има антиимигрантски възгледи и изразил подкрепа за Видкун Квислинг - норвежкия политик, сътрудничил на окупационните германски сили.

Засега са му повдигнати обвинения в опит за убийство и убийство, но не и в тероризъм.

При атаката срещу ислямския център "Ан Нур" леко пострада един човек. Няколко часа след нападението полицията откри трупа на млада жена, роднина на заподозрения, припомня Франс прес.

Днес полицията съобщи, че убитото момиче е доведената сестра на нападателя, дъщеря на неговата мащеха. Жертвата е била на 17 години.

Норвежката министър-председателка Ерна Сулберг се срещна днес с членове на ислямския център, събрали се да отбележат празника Айд ал Адха.

"Станалото е нещо, което не бива да се случва в Норвегия. Норвегия трябва да бъде безопасно място", каза Сулберг пред репортери.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
7
 
! Отговори
,.,.,., преди 9 месеца
Джамии и ислям нямат място в европейските християнски държави.Вън.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма как да работиш цял живот, да ти съдират по 3 кожи от гърба под формата на разни данъци и налози, а ти да се радваш, че с тия пари отглеждат патладжани, които нито работят, нито искат да се интегрират. Дори напротив, искат да те асимилират.
Скоро такива събития ще станат масови. Ще се опитват всячески да ги спрат, но няма как, реакцията е естествена и докато има живи, бели хора, до тогава ще има и борба за нашите си ценности.
41
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 месеца
Нека продължават да взимат лекарството.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Логично Европа залитна прекалено в ляво сега пък прекалено в дясно и сменихме комунисъическия с фашистки тероризъм.Но големия въпрос е друг.Кога люшкането между крайности ще спре защото то е вредно само по себе си.А каква е истината?Трябва ли границата да е отворена-да трябва ли за всички да е отворена-не трябва ли да сме толерантни да но към всичко ли не.Ключа е в баланса.Народа ще е на страната на човека, който го предложи начално.
39
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Ако на емигриралите 3милиона българи дойдат толкова африканци ще бъдете. ли съгласни?Според модерните разбирания само гък да кажете и ще ви обявят за расист,че говорите с език на омразата,и прочие глупости.Май фюрерът ще излезе прав за някой неща.(мое мнение)
38
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Ако на емигриралите 3милиона българи дойдат толкова африканци ще бъдет ли съгласни?Според модрните разбирания само гък да кажете и ще ви обявят за расист,че говорите с език на омразата,и прочие глупости.Май фюрерът ще излезе прав за някой неща.
37
0
 
10
 
! Отговори
Вълнаро преди 9 месеца
Бавно се пробужда народа, но ще има ефект. Този акт ще има последователи. Интересно местенце ще е Европа в близките години
36
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Асо нямаше нагли мигранти в Осло нямаше да я има тази стрелба. Белият човек е до стената, а пред него тълпа с колове и ножове.
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В името на галактиката трябва да сме едно цяло без граници и расизъм. Черен да пл*щи бяла и така. Само така ще израстнем на следващото галактическо ниво. Амин
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
сега да не се окаже, че бащата на стрелеца му е довел мащеха-мюсюлманка и нещата са се развили така, че този младеж е можел да реши проблемите само чрез стрелба?
Пуснаха онези в държавата си, а те им налазиха и семействата, след което ги подлудиха и ги принудиха с оръжие в ръка да отвоюват личното си пространство в собствената си родина.
май такава ще се окаже истината.
33
1
 
26
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 9 месеца
"Станалото е нещо, което не бива да се случва в Норвегия. Норвегия трябва да бъде безопасно място", каза Сулберг"

То нещото е станало откакто почнахте да пускате всяка тарикат маймуннна в Норвегия. Е те точно тогава си загубихте безопасността.
32
2
 
16
 
! Отговори
Трагедия преди 9 месеца
Слаб(2) на тоя аматьор!
31
3
 
16
 
! Отговори
Коце кмета преди 9 месеца
Абе аматьори, имате за пример Брайвик бе, как може такова нещо? Срам за Норвегия! Както казаха в коментар 25, няма ли да има поне 50 зелки курбан, не се захващайте!
30
1
 
10
 
! Отговори
До Пустиняк преди 9 месеца
Всичко ще си признаеш... Само подход и търпение са нужни... Вие гейовете сте "нежни натури"
29
5
 
12
 
! Отговори
Бау преди 9 месеца
Сега ще има отмъщение и кръга се затвяря ... Въртим се в тази глупост от стотици години заради глупавите религии ... 2019 е бе хора .... света е ОГРОМЕН не сме в центъра му ....
28
26
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 9 месеца
Поредният смачкан комплексар, който ще бъде възпят от форумните нехранимайковци.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бъдещето на Европа е забулено и шалварено в неизвестности.
26
15
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 9 месеца
Каква борба, бе мишок! Твоята борба докъде се разпростира? Да лаладжийстваш във форумите. Скопени сте от комплекси! Смешни сте и жалки. Повечето хора инстинктивно се отдръпват от такива като теб, само виждайки злобните ви незадоволени физиономии...
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като се има предвид написаното в №10, питам се, кога най-после ще им узреят кратунките на западняците, за да ревнат, че тези навирени минарета обиждат религиозните им чувства, както и това д/пене на обществени места там, където джамията не може да побере всички фанатизирани д/пещи се?
24
1
 
29
 
! Отговори
До Анонимен 28 преди 9 месеца
Мой близък спечели с конкурс добро работно място в неголям немски град (с около
90 000 население). Беше потресен от количеството шляещи се без работа пришълци и забрадените им жени - всички на социално помощи, но и от изключителната им арогантност.
Повече от една година този мой познат се мъчи да си издейства преместване в друг град, където пришълците са по-малко. По думите му, и наемът му е малко по-висок, и времето, което губи, за да иде на работа е повече, но предпочита да е там.