Гладуващите ще се удвоят до 265 млн. души заради коронавируса

Пандемията от COVID-19 се отрази на икономиките
21 апр 2020 14:45, Павел Гълъбов
6
Гладуващите ще се удвоят до 265 млн. души заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Броят на хората по света, които са изправени пред остра хранителна несигурност, може да се удвои тази година до 265 милиона поради икономическият спад в резултат на пандемията от COVID-19, заяви във вторник Световната продоволствена програма (WFP) - специализирана агенция на ООН за борба с глада в света, съобщава Ройтерс, цитирани от БНР.

Още по темата


Очаква се въздействието от загубените приходи от туризъм, намаляването на паричните преводи и пътуванията и други ограничения, свързани с пандемията от коронавирус, да остави около 130 милиона хора силно недохранени през тази година, като те ще се добавят към около 135-те милиона души по света, попадащи вече в тази категория.

"Пандемията COVID-19 е потенциално катастрофална за милиони, които вече "висят на косъм", казва Ариф Хусаин, главен икономист и директор на научните изследвания, оценката и мониторинга в Световната продоволствена програма.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
Спокойно и тук гладуващите не са малко,даже и ще се увеличат.Въпросът е кога?
5
1
 
1
 
! Отговори
северозапад преди 2 месеца
че то ние които се стопяваме от към население имаме много гладуващи
4
2
 
5
 
! Отговори
По данни на ООН, преди 2 месеца
през 2015 г. населението на света е около 7,3 милиарда.

Значи до миналата година са гладували по-малко от 2% от хората и това благодарение на безкрайните помощи, наливани от богатите страни в по-бедните държави с политически цели и най-вече за да имат достъп до ресурсите в земите на неграмотните михлюзи. Без тези помощи щяха да гладуват над 50% и естественият подбор щеше да си каже думата.
Заради тазгодишната криза ще гладуват 3%. Ако не бяха раждали като на конвейр, никой нямаше да гладува.
3
0
 
6
 
! Отговори
Затова преди 2 месеца
педагози, медиатори, проповедници, племенни тартори и тем подобни трябва непрекъснато да повтарят и втълпяват на постоянно безработните, по традиция неграмотните и на живеещите на етап първобитно-общинен строй, че не бива да се размножават безконтролно и че по 2 деца хем са предостатъчни, хем са и вид гаранция, че след приблизително 2 века потомците им няма да бъдат подложени на изтребване със санитарна цел, когато изчерпването на ВСИЧКИ природни ресурси се очертае като скорошна перспектива.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А колко очакват да са умрелите от глад?
Или ще ги припишат и тях на коронавируса, а глада като съпътстващо заболяване???
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а има единици богаташи, които могат да нахранят целия свят... ако тези единици изчезнат?... дано се короноват!