Сейшелите ще приемат чуждестранни туристи от 25 март

Изискването е да се предостави отрицателен PCR тест
Обновена: 25 мар 2021 12:57 | 25 мар 2021 12:43, Ния Христова
9
Сейшелите ще приемат чуждестранни туристи от 25 март
Снимка: БГНЕС
Сейшелските острови ще започнат отново да приемат чуждестранни туристи от 25 март. Изискването е те да имат отрицателен PCR тест за коронавирус. Агенцията на Сейшелските острови съобщи, че изключение ще бъде само Южна Африка, където има високо разпространение на новия опасен щам на COVID-19, предаде БГНЕС.
 
"Туристите, пристигащи на Сейшелските острови, трябва да представят само отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането", цитира агенцията министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде. 
 
"Няма карантина, посетителите веднага ще могат за да се насладят на почивката си в сертифицирани хотели. От тях обаче ще се изисква да спазват предпазните мерки - да носят маски, да използват дезинфектанти за ръце и да поддържат социална дистанция."
 
"Надяваме се, че отварянето на границите ще даде на икономиката дългоочакваната глътка въздух", каза министърът. "Също така се надяваме да съживим отраслите, свързани с туризма. Хората по света искат отдих, а Сейшелските острови се разглеждат като възможност."
 
Към днешна дата в Южна Африка е регистрирала най-голям брой хора, заразени с COVID-19 сред всички африкански държави. Според министъра забраната за туристи от тази страна е свързана с желанието за запазване на европейския пазар, който е жизненоважен за икономиката на Сейшелите.
 
"Проблемът е в европейския пазар", каза Радегонде. "Вече сме в британския черен списък поради полети от Южна Африка. Преговаряме с британските власти, за да разберем по-добре загрижеността им. Когато решим този проблем, ще бъдем отворени и за Южна Африка."
 
Според главния секретар по туризма Ан Лафортюн посетителите трябва да резервират стаи в сертифицирани хотели и вили. В момента от 700 лицензирани хотела са сертифицирани 535.
 
"Сертифицирането говори за спазване на предпазни мерки, включително в случай, че турист се разболее - хотелът ще знае какво да прави, къде да го настани", каза тя и допълни, че на туристите е разрешено да се придвижват между островите, включително самостоятелно на яхти без екипаж.

9
Още от Ваканция
1600 евро за умно безделие: Как проект чупи стигмата на думата "отказ"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Споменавам преди 3 седмици
“-Ех, и тази година, пак ми се ходи на Сейшелите.
-Абе, ***, нима ходи миналата година там?
-Не, бре, главоч, просто казвам, че миналата година ми се ходеше, но ме отидох, и сега пак ми се ходи.”
Пословицата:-“Ползвайте правилните нощни шкафчета, и може мечтата да Ви се сбъдне”!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много бих искал да отида, но има обективни причини, които ме възпрепятстват. Не е коронавируса. Предполагам същите причини възпрепятстват и повечето българи.
5
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 седмици
Тъкмо стягах дисагите да въръ натам.
4
0
 
4
 
! Отговори
истината преди 3 седмици
Аз пак ще почивам на сейло.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При такива мерки никога няма да отида на почивка където и да било ... Още малко остава да въведат и задължителни щнорхели по плажа ...
2
0
 
8
 
! Отговори
Joe преди 3 седмици
Нема да им стъпим :D :D
1
0
 
9
 
! Отговори
турист преди 3 седмици
От Занзибар отивам на Сейшелите.