"Газпром" увеличи износа на газ за първото тримесечие

Доставките за България са се повишили с 52.4%
8
"Газпром" увеличи износа на газ за първото тримесечие
Снимка: БГНЕС

Руската компания "Газпром" увеличи износа си на природен газ през първите три месеца на 2021 година с 30,7% в сравнение със същия период на миналата година.

Общият обем достигна 52,7 милиарда кубически метра, съобщи компанията в петък, предаде Ройтерс. По данни на компанията търсенето на природен газ в Европа през март е било сравнимо с това през зимните месеци.

Доставките на руски газ за България са се повиши през посочения период с 52,4%, за Турция са скочили с цели 106,6%, за Германия - с 33,3%, за Полша - с 18,5%, за Сърбия - със 71,3%, в посока Финландия - с 67,3%, за Румъния - с 90,4% и за Гърция - с 23,4%, предаде БНР.

Същевременно добивите на природен газ от страна на "Газпром" са се увеличи през първото тримесечие с 10,5% спрямо същия период година по-рано, достигайки 136,2 милиарда кубически метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
петролът ще пада преди 3 години
Съществената новина от днес е че кронпринцът на Саудитска Арабия е решил рязко да вдигне добива на петрол след разговор с Путин който не е изявил желание да намаля износа от Русия с още 500 хиляди барела дневно.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От глобалното затопляне ще да е.
2
5
 
12
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 3 години
Много убаво! Само че скоро ще внасяме газ от САЩ и от братска Саудитска Арабия!
1
17
 
9
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Ей ама големи глупости пишете тука бре - за Румъния скочили доставките с 90,4%...ми,че тя Румъния от кога намери залежи на газ в Черно море и вади газ от там за собствени нужди,ама видиш ли дори и 10% според статията не може да си докара.Абе колко рубли ви плащат от Рашата за тая измишльотина.