Военни се включват да доставят горива във Великобритания

Правителството може да промени имиграционната си политика
2 окт 2021 15:15, Петя Славова
32
Военни се включват да доставят горива във Великобритания
Снимка: БГНЕС

  Кризата с горивата във Великобритания е сериозна, а от понеделник около 200 военни ще бъдат мобилизирани, за да извършват доставки до бензиностанциите в страната. До ситуацията се стигна заради липсата на професионални шофьори след Brexit.

Внасяне на временна работна ръка и мобилизиране на армията, за да извършва доставките на горива, докато бъдат намерени професионални шофьори. Така британското правителство се надява, че ще овладее ситуацията с пресъхналите бензиностанции.

"За половин час обиколих 10 или 12 бензиностанции. Само тук има останало", сподели един от потърпевшите, цитиран от

Bulgaria ON AIR

.

Снабдяването ще започне в понеделник. До тогава гледката пред колонките за гориво на много места ще бъде една и съща - километричните опашки от чакащи да заредят автомобилите си. Обстановката беше допълнително усложнена от паническото презапасяване.

"Хората трябва да се сдържат и да не се паникьосват. Да мислят и за другите", категоричен е гражданин, живеещ във Великобритания.

До кризата се стигна главно заради Brexit и новата емиграционна политика, която изгони хиляди от страната. Ковид-19 също оказа влияние, тъй като има много заразени в бранша. Проучване на британската Асоциация за пътни превози изчислява, че в момента има недостиг на повече от 100 000 квалифицирани шофьори на Острова.


32
Още от ЕС
Вечният град потънал в боклук: Ще се справи ли Рим с проблема си?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хи хи...
29
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Да запретват ръкави,и да хващат геврека.Време е за работа,господа джентълмени,трябва да си поизцапате маникюра.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Във Великобритания няма действаща пазарна икономика и свободни цени............. Кризата трябва да се преодолее чрез увеличаване на цените на горивата до новата равновесна пазарна цена............ Опашките ще изчезнат, бедните ще се приберат в квартирите си под наем, при съквартирантите си, и ще оставят богатите да си пълнят без опашки бензин...................Във Великобритания има комунизъм и хората харесват комунизма във Великобритания.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те поне си имат армия! А българите в България - дудуци!
26
3
 
4
 
! Отговори
Ливърпул преди 3 седмици
Ебаааси фейка .Нямам думи. Живея близо до Ливърпул и работата ми е свързана с пътуване . Тази цялата седмица съм бил по работа в Ливърпул,Манчестър,Честър,Стоук он Трент бях и в Уелс .минал съм над 870 мили... НЯМА, ПОВТАРЯМ НЯМА километрични опашки. Най -дългата опашка която видях беше около 200метра миналия петък. Да имаше много затворени бензиностанции понеделник и вторник но имаше и работещи с ограничение за зареждане - 30 паунда . Толкова . От Четвъртък всички си зареждат колкото си искат .
25
0
 
2
 
! Отговори
Айде сега глупости преди 3 седмици
Не знаят ли за Ленински съботници?Нали Куманизъм строят?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си купуват електромобили. Хем няма да замърсяват природата, хем няма да се редят на опашки. Зареждат си ги у дома.
23
1
 
4
 
! Отговори
Световен шампион преди 3 седмици
Обиколил 10 - 12 бензиностанции за половин час. 2 - 3 минути на бензиностанция. Ми той не може да и види името. Хайде като пишете ГЛУПОСТИ, си ги четете и после побликувайте.
22
0
 
6
 
! Отговори
Away преди 3 седмици
Хора, то така не се кара камион бе, качваш се и хоп вече си шофьор. Ако хванат всеки който иска да кара и го пуснат на пътя нали се сещате какво ще стане. Липсата на гориво ще е най малкия проблем
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо не накарат милионите безработни пакистанци, негритяни и индийци да работят като шофьори ?!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Капитализмът фалира от много комунизъм.
19
1
 
9
 
! Отговори
в матрицата преди 3 седмици
Там поне си имат военни тука ако стане такова нещо................ незнам !
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
с американците ще стане същото, ако ограничат латиносите и източноевропейците, работил съм там, американеца една чаша го мързи да вдигне, ако не е негова работа
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Капитализмът фалира. За бога, братя, не купувайте..................Защо не вдигнат цените на бензина и стоките заради дефицита и увеличеното търсене? Защо има опашки, а не се вдига цената на бензина и сстоките до равновесната цена? Нали така учат западните университети и икономисти? Защо не спазват пазарната икономика и продължават с комунизма си? Опашки няма да има, ако вдигнат цената до изчезването на опашките. Запада живее в социализъм и комунизъм.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чета по коментарите ,защо не си вкарали повече индиици да им карат камионите? Хахахахаха! И представа си нямате ,колко са зле *** от Индия с шофирането. Тези същества не различават гумата от волана на колата. За тях ляво и дясно е едно и също.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Незная защо ,ама мед ми капе на сърцето!
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къдеа тези километрични опашки, живея в Англия, вече нещата са съвсем нормални. Вчера зареждах, имаше две свободни колонки, няма напрежение. Аман от *** , повтаряни до безкрай глупости, като папагали без мисъл сте.
13
0
 
37
 
! Отговори
Шоферо преди 3 седмици
Как временно внасяне на работна ръка. Те ни изгониха сега временно щели да ни внасят. Не става. Добре сме си из ЕС, парите са по-малко но поне няма иди ми дойди ми Брекзит, ама след Брекзита елате временно. Аре у лево. Ингилизите са най-големите неблагодарници.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Великобритания стана като Венецуела, без гориво.
11
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано военните могат и да берат ягоди, да сервират, да лекуват, да мият тоалетни....