КНДР: Корейският полуостров е на ръба на ядрена война

Причината според Пхенян са необмислените действия на САЩ
27 сеп 2023 08:20, Елка Василева
47
КНДР: Корейският полуостров е на ръба на ядрена война
Снимка: архив, БГНЕС

Корейският полуостров е на ръба на ядрена война, предупреди Северна Корея, предаде Франс прес.

Предупреждението бе отправено от постоянния представител на Северна Корея в ООН Ким Сон. Той каза, че Корейският полуостров е на ръба на ядрена война заради необмислените действия на САЩ.

"Непредпазливите действия и продължаващата истерия на САЩ и на техните съюзници относно ядрена конфронтация водят Корейския полуостров към една военна ситуация на ръбата ядрената война", заяви Ким Сон в реч пред Общото събрание на ООН.

Той разкритикува политиката на Вашингтон в Североизточна Азия, каза, че това води до опасна ситуация, която е в резултат на действията на САЩ, които се опитват да постигнат своите хегемонистични амбиции с всички средства, като подценяват севернокорейската мощ.

Според севернокорейския представител отговорност за опасната ситуация имат и управляващите сили в Южна Корея, които се опитват да наложат ядрена война срещу неговата страна.

Сеул е обсебен от доброволното си подчинение на САЩ и от братоубийствена конфронтация, добави севернокорейският дипломат.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
Хорица нещо за размисъл: КНДР има най-много подводници в света вярно че са дизел електрички но вижте размерите на Южна Корея(450км Север-Юг и 300км Изток-Запад). Всички пристанища ще бъдат блокирани. ЮКорея не може да се самоизхранва а за да купува храни трябва да произвежда блага които да продава. Енергетиката е основана на ядрени централи. При кой да е конфликт СКорея ще ги отстреля(по точно трансформаторните станции) следва BALACKOUT. Полевата артилерия не говоря за РСЗО обстрелва 3/4 от СЕУЛ
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Иван Иванчо, Иванчооо, когато фактите говорят и боговете мълчат. Само третополовите евроатлантици вият от безсилна злоба. Точка по въпроса!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Южна Корея е кален лонгоз. Икономиката е от Японски инвестиции, изградена по Японски модел - заместване на западни продукти с местно производство!
32
7
 
6
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Който много му харесва, като идиoтa под мене, да иде да живее там!
31
7
 
12
 
! Отговори
Мдааа! преди 7 месеца
От години всеки месец от глад в СК умират хиляди...Само дето населението им е с непрекъснат прираст и в момента е 26 000 000. А ние като горд член на ЕС и НАТО и под грижите на евроатлантическите партии се топим от ден на ден. Мдааа!
30
8
 
6
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Мдааа! И тоя така като оная .. у....тка .. у рашистан! И те кат ги натиснат и почват да говорят за ядрена война! И само се чуда този месец колко хиляди умряха от глад у северна корея а? Или прасока ким това ич не го интересува!!!
29
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До 27 "Подобни ракети падат като круши от модерната ПРО на Южна Корея." - та кога казваш се е слу0чило, или пак мокри евроатлантически сънища, по подобие на комунистическите на баща ти - доносника?
28
11
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Южна Корея трябва да бъде освободена от американския си окупатор и да се обедини със свободния север! Ким ще осгане в историята като Ким Обединителят!
27
5
 
7
 
! Отговори
преди 7 месеца
пълно с експерти бе. Браво. Цели агенции дето получават милиарди за дейността си не са сигурни какъв е точно потенциалът на ВС на СК, обаче г-н Ga ne в знае. Даже знае и за колко часа щяла да бъде смазана СК. Само че това не ти е холивудски сценарий или измислиците на Том Кланси. Янките не са особено умни, но все пак не са самоубийци!
26
10
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 7 месеца
Човекът по-скоро изкоментира далекобойната артилерия с адрен заряд. Такова нещо НЯМА. КНДР има стари СССР-ски установки, които биха могли да работят с ядрени глави. Подобни ракети падат като круши от модерната ПРО на Южна Корея. Нещо повече- ще паднат над територията на КНДР. А за далекобойната артилерия е така, но там ядрен заряд няма. Иначе най-много ми хареса коментарът, че най-модерното на КНДР е МиГ-21. Факт, ще бъде смазана от САЩ и Южна Корея за часове.
25
7
 
11
 
! Отговори
Моето мнение преди 7 месеца
Няма гадост по света където да няма американски пръст - Де Гол
24
8
 
3
 
! Отговори
Унуфри преди 7 месеца
Севернокорейската мощ, вика :D:D
23
3
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 7 месеца
От DXC имам трима души в екипа си- напуснаха заради ниски заплати. Дейта архитекти. Там взимаха около 8к на месец, ние им дадохме 12.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А това за 9-10к за всеки в ай ти сектора *** го кажи на 1,2,3 линия в hp/hpe/dxc, IBM и така на татък. Ти даже не знаеш кое какво е. За тебе всичко е ай ти....като за боци....:)
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 21 Ай, кеф! Имал награда за точна стрелба!? Само че такива калибри дето си ги написал НЯМА! Има 7,62 по З9, съответно 5,45. Така че велики ,,стрелецо,, първо прочети и после влизай във филми!
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До до 15 Даже и американското, и японското и даже ''великото'' британско разузнаване не са наясно какъв точно и колко е ядрения потенциал на СК. Ти обаче като един велик панелен експерт знаеш! Браво!
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фалшива тревога. Праситу Кимчо просто е ял много боб.
18
6
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 7 месеца
Написал съм обикновено какви са тия с казармите. Ти си изключение. А 9-10к на месец е една нормална заплата за всеки в ИТ сектора. Дори бих казал вече ниска.
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак ли до парите опряхте бе жалки консуматори. Системен администратор съм. Взимам 9-10к на месец. Имам 10 дена награда от казармата за точна стрелба с 7х62 и 5х45...
16
10
 
8
 
! Отговори
До анонимен преди 7 месеца
Какъв запад сме като сме в източната част на Европа бе. Ти на училище ходил ли си въобще... и само да ти кажа че калашника на живо е малко по различен от тоя в цс-чето... ;)