"Алтернатива за Германия" бе обявена за екстремистка в Саксония

Това е трета провинция с подобна категоризация
72
"Алтернатива за Германия" бе обявена за екстремистка в Саксония
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската партия "Алтернатива за Германия" бе обявена за дясна екстремистка организация от източната германска провинция Саксония, предаде ДПА, като се позова на местната служба за вътрешно разузнаване.

"Вече няма съмнение за дясната екстремистка ориентация на "Алтернатива за Германия - Саксония", каза Дирк-Мартин Кристиан, ръководител на провинциалната Служба за защита на конституцията. Саксония е третата германска провинция, която прави същата категоризация, след като Тюрингия и Саксония-Анхалт също обявиха партията за екстремистка.

"Алтернатива за Германия" от четири години е под наблюдение в Саксония и от февруари 2021 г. се подозира, че е екстремистка организация.

В резултат на широкообхватно разследване разузнавателната агенция стигна до заключението, че звеното на "Алтернатива за Германия" в провинцията "преследва цели, противоречащи на конституцията", отбеляза Кристиан.

В доклада си Службата за защита на конституцията говори за политиката на партията по отношение на миграцията, критериите ѝ за получаване на гражданство и враждебността към исляма и мюсюлманите, както и антисемитските ѝ позиции./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ненормалният тоталитарен 4-ти Райх. Дали някои източни германци не съжаляват обединението?
64
1
 
2
 
! Отговори
И да забраняват, преди 4 месеца
И да не забраняват, някой вече държи пламенни речи в бирариите. Когато някой такъв вземе властта в днешна или в утрешна Германия, което е неизбежно, да се благодарят на Меркел.
63
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Във Франция се откри , че Лю Пен е взимала огромни кредити за партията си от Руски Банки . ЕС разкри връзката и с Путин. Тая алтернатива няма почва в по-голямата част на Германия . Нито финансова нито политическа. Тия активисти са на социални грижи от десетилетия . На практика са без реални професии.
62
2
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 4 месеца
Проблема е че Европа става Африка. И поради страхливостта, конформизма и липсата на нови идеи всички си заравят главите в пясъка. Ей го, АзГ им показват че обикновените германци не харесват имиграцията, елита е прекалено страхлив за да направи нещо по въпроси и решават да действат към забрана на АзГ. Няма мнение - няма проблем. Аденауер ако беше доживял да види че мохамед е най популярното име за новородени в Берлин сам щеше да основе АзГ.
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не се оформят . Тия източни аст на Германия са много различни от другите. Някога от там е тръгнал социализма и такси е останал. Във всяка държава има сбъркани партии. Във Франция на Лю Пен . В Испания на Пуч Демон .
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И на това му казват демокрация? Страх ги тресе от АзГ, защото все повече набират популярност. Оформят се като 3-та полит сила.
59
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
" Германия това е Европа " . Тези думи са на големия Канцлер Аденауер след ВСВ. И сега Германия набира скорост в ЕС. Тази партия не никакъв процент спрямо 600 милионна Европа. Никои не я брой за нищо. Правят се на патриоти нещо като копейките в България.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе тоя Путин явно е всесилен! Какво ли вече не по света беше обявено за негова рожба!
57
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая партия е рожба на Путин. Защо Русия още не е обявена за екстремистка държава?
56
1
 
8
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Всеки, който не е правоверен жендар-либерал и яростен русофоб, е екстремист. И трябва да бъде забранен. Така е демократично.
55
3
 
1
 
! Отговори
Батьо преди 4 месеца
Вместо да ми цъкате минуси, вземете и пишете според Вас как е, че да стане мухабет в съботния ден. Съжалявам, че не можем на живо да се срещнем и да се напием, обсъждайки световната политика, както наистина се прави. Тука... Абе не е същото.
54
11
 
0
 
! Отговори
Батьо преди 4 месеца
Действително е интересно каква ще е съдбата на Русия. Путин прави там това, което правеха лидери като Кадафи и Хюсеин - балансира между вътрешните сили, а те в Русия не са никак слаби (когато притежаваш активи за милиарди съвсем не си слабичък) и в резултат успява да дирижира целия ансамбъл до войната в Украйна доста успешно. Сега въпросът е кой ще спечели изборите догодина, с какви нагласи ще бъде (по-краен или по-умерен) и дали ще е толкова добър в балансирането.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дрезден е разбомбен от Американците. Руините от огромния пожар още се пазят. Хиляди хора са енищожени. Приели конституцията, която са им написали без да я четат.
52
4
 
7
 
! Отговори
Имп Маврикий преди 4 месеца
Каква гавра само. От Трети Райх, Германия в близко бъдеще ще е в границите на Еврохалифата. Разбира се всичко това ще е гарнирано с борба между правоверните, кой е по правоверен, от една страна и с десни екстремисти врагове на режима. Та толкова за Европа, изкривените й ценности и тн. Интересно какво я чака Русия.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Извpaтeнoтo e нoвoтo нopмaлнo, a тo бивa cтиrмaтизиpaнo, цeнзypиpaнo и npecлegвaнo...
50
1
 
10
 
! Отговори
Батьо преди 4 месеца
За съжаление ме цензурираха и постът ми стана неразбираем. Думата, която бившият кмет спомена е тази, с която наричаме онази раса от хора, с която традиционно е населен континента Африка.
49
0
 
7
 
! Отговори
Батьо преди 4 месеца
Вървят някакви скрити процеси. Ще ви дам пример какво става зад кулисите. Един от кметовете на провинции през цялата Ковид-криза беше изключително краен и говореше постоянно как трябва да има задължителни ваксини и как неваксинираните трябва да бъдат затваряни - съвсем сериозно. Канеха го постоянно в националните телевизии. Сега на някакво студентско събиране в Университет нашият човек споменал няколко пъти думата "***" - не в обиден контекст. Принудиха го да се оттегли от кметския пост.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
44- АфД ЛИ? - СТИГА НИ ТОВА ДА МРАЗИ ОБРАТНИТЕ И ТЪМНИТЕ.
47
6
 
0
 
! Отговори
Германец преди 4 месеца
До До 44/47 Ти ли знаеш повече за АфД, или службата за защита на конституцията на Германия?
46
1
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 4 месеца
Зная това което виждам и чувам да говорят и вършат от АФД. Другото е пропаганда.А колкото до тази институция за сигурност в Заксен която обяви АФД за екстремистка Абсолютно съм сигурен че е повлияна от политици за такова решение. Предвид огромното и влияние в тази провинция Нека хората в бг не си мислят че в една германия в организации учреждения или пък съдилища няма политическо влияние ...Има на всякъде по света има Дори в Америка го има!!