Япония може и да се размине с цунамито

Степента на опасност е намалена
1 яну 2024 16:15, Нели Христова
9
Япония може и да се размине с цунамито
Снимка: БГНЕС

Японските власти намалиха степента на опасност от вълни цунами след регистрираното в 16:00 ч местно време земетресение със сила 7,6 по Рихтер.

Първоначало беше издадено предупреждение, че е възможно вълните да достигнат до над 5 метра, издадено беше нареждане за евакуация на жителите на застрашените райони. Няколко часа по-късно вече се очаква вълните да са по-малки - около 3 метра.

Южна Корея съобщава, че бреговете ѝ са заляти от малки вълни цунами, предупреждение беше издадено и за Северна Корея. В готовност за предстоящо бедствие са и в източната част на Русия.

Междувременно - най-малко 50 са вторичните трусове регистрирани в Япония - със сила от 3.6 до 7 по Рихтер. Съобщава се за нанесени материални щети, десетки срутени сгради, затворени са магистрали, не се движат и влаковете. Противоречива е информацията за броя на затрупаните под отломките хора - местни медии съобщават за между 6 и 9 души. Към момента няма информация за загинали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
ПАстора преди 3 месеца
Ще падне _биткойна заради намлелия хеш рейт
3
3
 
4
 
! Отговори
Блааа преди 3 месеца
Ама сверете си малко информацията....за жалост има вълни цунами.....да се възстановят бързо!
2
7
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 месеца
А една женица, преди време каза, че Япония и Англия ще останат само спомен ! И още -до 2025 сите българе в странство да се приберат, иначе ще берат ядове !
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мммммммммммм..."Първи вълни цунами достигнаха бреговете на Япония" не съм го писал аз, а вие. Сега пък нямало да има цунами. Ей това също са фалшиви новини въпреки че не са "политически". Играем си на разпространяване на слухове, а не новинарство а...