6 признака, че не трябва да имате доверие на шефа си

Той/ тя си приписват вашите заслуги, а и клюкарстват
3
6 признака, че не трябва да имате доверие на шефа си
Снимка: pixabay

Да работите за шеф, когото уважавате и на когото имате доверие, е от решаващо значение не само за постиженията, успехите ви и качеството ви на работа, но и за здравето ви. Доверието в работата, усещането за честност и коректност от страна на ръководителя ви играе важна роля в постигането на резултати и лични успехи.

Когато обаче работите за шеф, на когото нямате доверие, с когото винаги сте на тръни дали няма да ви провали в изпълнението на даден проект, дали ще ви уволни без причина или просто ей така ще хвърли неоснователно вина върху вас, е крайно вредно.

Вредно е за здравето ви, за психиката ви, за изграждането и развитието на професионалните ви качества.

Кои са признаците, че не трябва да имате доверие на шефа си?

Той/ тя има политика на затворени врати

Част от ключовите предпоставки за успех е възможността свободно да разговаряте с ръководителя си. Така ще можете да работите в унисон с неговите изисквания и с вашия потенциал. Тогава най-лесно се изгражда двустранно доверие, защото в динамичната работа заедно прозират професионалните качества.

Когато достъпът ви е ограничен, изпълнени сте с въпроси, около работата ви има куп неизвестни, но от вас се очакват конкретни резултати, това буди сериозно недоверие.

Той/ тя клюкарства 

Дори да сте се сприятелили, дори да сте в неангажираща извънработна среда, не е коректно, не е колегиално да чувате как шефът ви клюкарства за ваши колеги. Дори да решите да влезете в тона му и да обсъдите колегите заедно, това може да ви навреди. Шеф, който е склонен да клюкарства за другите вероятно го прави и за своите. Не мислете, че като се включите в тона му ще спечелите червени точки. Винаги нещата могат да се обърнат срещу вас, когато станете неудобни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кариерашефработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Нека си приписва каквото иска, аз пари искам. Признанието не се яде.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шеф ли е , не ми го хвали.