Диктатори в модата: Джамбатиста Вали

Италианецът, който олицетворява висшата мода
Обновена: 21 май 2016 12:33 | 21 май 2016 12:33, Криси Табачка
0
Диктатори в модата: Джамбатиста Вали
Снимка: Vatienne

Италианският моден дизайнер Джамбатиста Вали е роден и отгледан в красивия исторически град Рим. Неговите колекции висша мода се представят всяка година на Седмица на модата в Париж и се радват на безброй успехи и похвали от страна на модните критици.

Вали завършва Liceo и взима диплома със степен Бакалавър.

Нещата, които го убеждават по-късно да запише в Instituto Europeo del Design през 1986 година включват влиянието и вдъхновението от неговия град, римските корени, филмите на Микеланджело Антониони и Ив Сен Лоран, разбира се.
Последният е главната причина Джамбатиста Вали да открие и да се влюби в красотата и изкуството на висшата мода, изразено чрез впечатляващи скици.

Година след това записва курс по илюстрации към Колежа по изкуствата „Central Saint Martin” в Лондон. На връщане към Италия той работи в студиото на Roberto Capucci като асистент, където реално е въведен към света на висшата мода и майсторството на ярките цветове. През 1990 година след двугодишна работа, модна къща Fendi кани Джамбатиста Вали за дизайнер на колекциите им Fendissime. Приемайки тази покана, дизайнерът меко казано експериментира с дрехите.

С непрестанните пътувания между безбройните колекции, Вали запълва ума и въображението си с няколко основни влияния. Различни видове силни и талантливи жени го вдъхновяват за хора на кариерата му като моден дизайнер.
През 1995 година, Джамбатиста Вали се мести в Милано, където е назначен като дизайнер на женските колекции на Krizia. След две години, двете му най-големи мечти вече са факт. Едната е да се премести в любимия си град Париж и да демонстрира своята чувственост при среща с Емануел Унгаро.

В рамките на няколко години, Джамбатиста Вали представя собствените си колекции и през 2005 година дебютира със собствена изложба в Париж.

От този момент нататък се ражда марката Giambattista Valli!, четете повече за нея в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари