Писмо до бате Слави - Ракетата

Един ведър поглед на скандала Бойко Борисов - Слави Трифонов
20 яну 2010 17:55, Красимир Ангелов
186
Писмо до бате Слави - Ракетата
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Мнението е на ianchefff , автор в Blog.bg.

Здравей, бате Слави. Аз се казвам Станислав и съм на 9 годинки. Мама твърди, че съм кръстен на тебе, понеже много те харесвала. На галено ми викат “Станиславчо”. Много се радвам, че нося твоето име.

Едно време, според татко, можело и Бойко да ме кръстят, но така решил семейният съвет. Имало и вариант да съм с две имена, то, сега е модерно. Примерно Станислав-Бойко. Или Бойко-Станислав.

От няколко дни обаче, татко ми изобщо не е в настроение. Понеже ти, бате Слави, нещо си се скарал с бате Бойко, нещо не се разбирате напоследък.

У дома има много големи разправии и аз искрено се страхувам да не се разведат мама и тате. Понеже тате държи за Бойко, а мама за теб. А аз ви харесвам и двамата. На бате Бойко най-харесвам, че бие лошите, а на теб най-харесвам, че си най-добрият по смешките, откакто се помня. Ние винаги те гледаме с огромно удоволствие.

Бате Слави, радвам се, да ти кажа, че вече не си с патерици, а само с бастун. Аз като съм в настроение, вземам чадъра на татко ми вместо патерица, слагам си една кофа на главата вместо пожарникарска каска и се правя на тебе и на бате Бойко едновременно. Понякога ми се карат, защото вдигам много шум, тъй като обичам да удрям по кофата с чадъра на тате, да пея твоите песни и да крещя: “Стой, горе ръцете, аз съм Бойко Борисов, всички сте арестувани!”

Обаче тате счупи твоята патерица, т.е. чадър, в главата ми и сега временно не мога да бъда и двамата наведнъж. Ама обмислям варианта да взема чадъра на мама. По-къс е, но ще свърши работа. А и ти все пак се оправяш и ще се скъсява и твоя бастун, нали?

Снощи пак те гледахме цялото семейство. Ти си страхотен. Радвам се, че си се излекувал и вече не носиш тъмни очила, а само прозрачни. И аз имам такива. Мама ми ги купи от пазара. Така приличам на теб. Като порасна още малко, ще започна да ходя на фитнес, за да приличам на бате Бойко. И като порасна искам да стана, пожарникар, певец или министър-председател. Но има време до тогава.

Бате Слави, не знам какво да правя по отношение на развода, за който ти пиша. Аз харесвам и двама ви. Ето, ходих с тате да гласува за Бойко, а с мама ходя на всеки твой концерт. Твоята музика е уникална. Някои казват, че е чалга, но аз вече набих един в училище, който твърдеше подобно нещо. Разказвам ти ги тези неща, за да видиш, че подкрепям и двама ви.

Наистина не можах да разбера защо бате Бойко казва, че ти е искал 50%? А пък ти не си му ги бил дал. Или беше обратното?Ти си му искал? Обърквам се...

Аз се обърквам, бате Слави, това са си ваши шоу проблеми, които не винаги разбирам, но майка ми и татко ми вече все повече започват да се карат за пари, за чакане по автобусни спирки, щото нямаме кола, за задръствания, за връщане на заеми и за други неща. Споменават думички, които не са ми ясни какво значат. Питах госпожата в училище, а тя ми каза да извикам родителите си да си поговорели. Ти как мислиш, защо така се получава? Аз тия думички съм ги чувал и в твоето предаване и не смятам, че са гадни, явно учителката не те гледа. То си е за нейна сметка.

Преди си беше добре, бате Слави. Слушахме си твоите песни, радвахме се на бате Бойко по телевизора като го пуснат и всички проблеми някак не се забелязваха. А сега и двамата ми родители са скочили един срещу друг. Не знам какво ще стане, но май не е на добре.

Между другото прав си, че бате Бойко пише есемеси на всички. Вчера написал на мама, да я пита, защо не го харесвала. От есемеса станало ясно, че мама говорела срещу него на някаква опашка, като ходила да плаща тока.

Виж само бате Бойко колко е силен, от разстояние е чул какво казала мама. Сега се чудя, да му се възхищавам ли за тези умения или да съчувствам на майка ми, дето е получила такъв есемес от него. Посъветвай ме нещо, моля те. А мама пък хвърли телефона си в стената и сега е без телефон. Татко й вика, че нямало да й купи друг. Аз ако имах пари, щях да й купя, понеже не искам да се карат моите родители, бате Слави. Понеже ги обичам почти колкото вас, двамата, с бате Бойко.

А татко ми пък ми каза да не те гледам снощи! Ама аз те гледах. И мама те гледа. И татко те гледа, щото мама му каза, че ако не те гледа, нямало да му направи това, за което госпожата ги вика в училище. Сега, не знам, дали Бойко ще ми се кара, че съм те гледал? Ти как мислиш? Щото той не ми е забранявал да те гледам. Аз нямам телефон, за да получа есемес от него и много съжалявам.

А бих искал той да ми пише за каквото си поиска. А телефонът ми ще звъни с някоя твоя песен. Например онази за френската гимназия. Макар и малък, аз много я харесвам. Една от любимите ми е. Да ти кажа, ама тайно, ако бате Бойко ми забрани да те гледам, аз пак ще те гледам, но няма да казвам на никого. Защото все пак ти правиш смешки, а бате Бойко само се бие. Предпочитам смешките пред боя.

А защо, бате Слави, ти не каза, получавал ли си есемеси от бате Бойко или не си? Ние си говорихме после, след шоуто, и установихме, че това е нещо изключително важно. Сутринта питах децата в училище и те ми казаха подобни неща. Че всички деца и родителите им се чудели, дали бате Бойко ти е писал есемеси или не ти е писал. Да ти кажа, това си беше твой пропуск. Така щеше да натрупаш още много много зрители, които да те обичат и да те гледат. Нищо де, следващия път го кажи.

Да те питам, че снощи не разбрах, защо всички сценаристи бяха облечени в черно? Да не би да е починал някой? А онзи с бялата глава защо постоянно се заяждаше с тебе? И с бате Бойко? Даже го нарече лъжец. Това, дори и да е истина, не мога да го повярвам! Ама и ти как му го каза само, на този с бялата глава, че бил болен от емоцио и той млъкна! Нещо такова.

Преди малко, бате Слави, от притеснение какво ще стане с моите родители, пръднах, докато обядваме, и татко зашлеви шамар на майка. Аз се разревах, а те отидоха в кухнята да си довършат скандала. А тъкмо се бяха поуспокоили.

Бате Слави, моля те, да се разберете с бате Бойко, защото не искам мама и тате да се развеждат. Ако се разведат, ще дойда да живея при тебе. Тъй да знаеш! Или при Бойко. Ще го реша после.

И още нещо, бате Слави. Аз понякога си мечтая да стана космонавт. Снощи ти каза, че можеш да бъдеш ракета носител. Може ли да ме вземеш, да ме повозиш малко? Ще се разходим до село, да видим баба ми и дядо ми и ще се върнем. Или пък ще минем покрай училището ми, да се изфукам пред децата, а? Моля те, моля те, моля те.

А сега ти казвам довиждане, приятен ден,приятно пеене и приятно водене.

П.С. Аз наистина искам ти да се разбереш с бате Бойко, защото той все пак е много силен и ако се наложи да се биете, може пак да ходиш с патерици. Нещо, което искрено се надявам да не се случва. Разбира се, в такъв случай аз бих ти услужил с някой от чадърите на мама или на тате. Който си избереш, него ще ти дам. Можеш да разчиташ на мен.

Твой Станиславчо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
1
 
! Отговори
Павлина Недева преди 13 години
Искам да те попитам и още нещо.Защо събарят готовите построени къщи(почти градчета)след като могат да се използват за детски лагери или почивни станции или домове за стари хора или за изоставени деца,като се обособят със училища детски градини.Могат да се настънят и многодетни семейства или крайно нуждаещи се.Защо трябва да се събаря готово построеното?С уважение Павлинка.
175
0
 
1
 
! Отговори
Павлина Недева преди 13 години
Здравей Слави,скоро ще се яваявам на ТЕЛК и пенсията ми ще бъде спряна докато излезе новото решение.Лекарствата които вземам ми струват някъде около 120 лв.През тези няколко месеца,с какви пари ще си закупувам лекарствата,ще се храня,и ще си плащам сметките?Защо здравното министерство не помисли за самотните стари хора,които нямат помощ от никъде и да им изплаща някаква минимална пенсия докато не излезе решението,зада могат да посрещат своите нужди.
174
0
 
1
 
! Отговори
boata преди 14 години
Eh, Slavi, Slavi predi pone razkazvashe dobre vizove, ta ponyakoga se zabavlyavah. A naposledak neshto i v tova kuzash. Izobshto otvsyakade kuzash. Mislya, che veche si v zaleza. Vsyako neshto ima izgrev, apogey i zalez.... .
173
0
 
1
 
! Отговори
k.g преди 14 години
xaxaxxaa
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоа слави трифонов ли е какъв е , не е никакъв шоумен , а е пълен *** и *** и е сташно антипатичен
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
s zarvuli po divia azpad-udriai samara da se sesta magareto-kior sun tabela budala slavcho gledai si souto ine se izlagai-kade si tragnal s gumenki v .a. grupa slavchoooo...
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това май е писано от сценаристите на онзи дългия моканин :)
169
0
 
1
 
! Отговори
царвул преди 14 години
фани единиа, па удари дугиа
168
0
 
1
 
! Отговори
asd преди 14 години
Стана ми интересо и прочетох "писмото", но сега съжалявам, че си изгубих времето. Но най-много съжалявам за изгубеното време, през което четох коментари :(Този бат Бойко е взел акъла на мноооого хора. А Лютфи Местан казал, че това е първият вот, който не бил за месия :) Еййй ХОРА ОПИЧАЙТЕ СИ АКЪЛА!Много добре си го е написал "малкия Станиславчо" с ирония и към Слави Трифонов и към Бате Бойко. Поне според мен, защото и двамата са големи палячовци.Бог да пази България!
167
0
 
1
 
! Отговори
ИВАЦ преди 14 години
Написано е доста умно.Забавно е.
166
0
 
1
 
! Отговори
асф преди 14 години
Този така наречен водещ Ст.Тр. е най-слабоумния и *** "шоумен"в света....хора този човечец неможе да каже две приказки като хората...ако не са "сценаристите"му той неможе да се изкаже по нито едно тема нормално като здравомислещ културен и образован човек.Ще ви кажа и защо е така--защото не е такъв
165
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИН ОТ ВАС преди 14 години
ЕДНО "ПИСМО" И ПОЛУДЯХТЕ !? 164 КОМЕНТАРА ТУК ? ЯКО СА ВИ ЗАИНТРИГУВАЛИ И МАНИПУЛИРАЛИ /КОНФЛИКТИРАЛИ/. ТА ТОВА НОВИНА ЛИ Е ?ИМА ПО ЯКИ - ТА ЧАК И СТИХОВЕ ?! ИНАЧЕ И БОЙКО И СЛАВИ СА МНОГО ЯКИ-ТОВА Е ИСТИНАТА !!!
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е песано с ирония, това е някаква пародия- за тези, които не разбират от хумор. Телевизията и медиите са най-големия манипулатор!
163
0
 
1
 
! Отговори
чавдарче преди 14 години
Бате Слави,Бате Слави,татко каза че си ***.*** и то със хъс,адекватно на дългият ти ръст!Бате Слави ,бате Слави казват и с турските *** ,джуркаш далавери и мастрави яки!БатеСлави,бате Слави,тако каза че си ***!!!
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Bahhh ti i prostotiqta,tva jurlaqta savsem izkukaha
161
0
 
1
 
! Отговори
ina86 преди 14 години
каквото и да говорим Слави си е Слави - най-добрият :) САМО ПЛЕВЕН ОЛЕ
160
0
 
1
 
! Отговори
Амон Ра преди 14 години
глуповата статия за глуповати хора и с глуповати коментари. Махайте я бързо.
159
0
 
1
 
! Отговори
Ив.Кулеков преди 14 години
А бе, Слави, а бе брат,вече не си толкоз млад!А интригите, язък-правиш ги като балък!Кой ти даде таз идея-Гоце, Доган, или Сергея?И решил си да сгрешиш,с Бойко власт ти да делиш?!С него бяхте Вий авери!Що го впрягаш в далавери?Знай, че той човек е с чест,ще те срита като пес!Шоуто ти е банално,вече не е актуално-пошлост, глупост, мръсотии, интриганства, тъпотии!Затова ти казвам днес,ако още имаш честслизай бързо от екрана,инак .........................на!!!
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каквото и да се пише, на плевенския "шоумен" са му преброени дните, за щастие.....
157
0
 
1
 
! Отговори
Vik преди 14 години
E... ти цирка- Министър председетеля да се оправдава катоученичка за това че някой не го харесва.... Кой кого прави фактор? Кой кого омаловажава?