Може ли любовта да бъде математическо уравнение?

Да, формулата й е открита след 5 години сметки на учени
31 мар 2010 07:07,
31
Може ли любовта да бъде математическо уравнение?
Снимка: БГНЕС

Може ли любовта да бъде изразена като математическо уравнение? Да, ако питате швейцарските учени, открили формулата й, която е: >t=>♥.

Според тази "математика" в идеалната двойка партньорите са от една националност и нямат разводи зад гърба си, мъжът е поне с 5 години по-възрастен, а жената - по-образована, пише Дойче веле.

В продължение на 5 години учените наблюдавали 1074 швейцарски двойки и анализирали в каква степен евентуалната раздяла на двойката се влияе от такива фактори като възраст, образование, националност и по-ранни бракове.

Швейцарското проучване доказало, че за 68% от участниците съществува по-подходящ партньор, с когото вероятността за развод от математическа гледна точка е по-ниска.

Негативните емоции на единия, неговите агресии и враждебност, предизвикват същото поведение у другия и не водят до нищо добро, твърдят учените.

И обратното: колкото по-малко изисквания и претенции предявяват партньорите един към друг, толкова повече радости ще има и за двамата.

Например, ако жената престане да мъкне мъжа си по магазини и приеме, че понякога той има право да си мълчи, това със сигурност ще допринесе за хармония в отношенията им.

Но методът работи, разбира се, само ако и двамата партньори са готови на компромиси.

Любовта е била и винаги ще бъде сложна задача, струва си обаче решението й да се доведе докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 14 години
visha matematika-drobi:)
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дрън дрън!
23
0
 
0
 
! Отговори
Viktor преди 14 години
Кой е този швейцарски учен?
22
6
 
7
 
! Отговори
gandoni преди 14 години
Любовта зависи от диференциала на жената и патарока на мъжа
21
1
 
9
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Може, да е математика. Всичко е математика. Но любовта е от ирационалната динамична математика. Тя подлежи на обяснение, но не подлежи на планиране. Когато това се случи, уравнението вече е доказано. И всички аксиоми и теореми, вече са в завършен вид.
20
3
 
4
 
! Отговори
математик преди 14 години
поправка:да се чете: двата члена може да са в обратно пропорционална зависимост
19
4
 
8
 
! Отговори
математик преди 14 години
То тази формула се знае отдавна$ + см=лубовдвата члена са в обратно пропорционална зависимост или иначе казано Ако $ расте "см" може да клони и към -безкрайност. хахахаххахахахахаха
18
1
 
8
 
! Отговори
S***S*** преди 14 години
до 21По себе си ли /продажна твар с ниски страсти и морал/ съдиш и отсъждаш за 90% от българките?!?
17
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
formula za lubov maj (bogat s mnogo imoti i skapi koli) plus balgarka(*** 90% ot balgarkite e ravno na lubov
16
1
 
10
 
! Отговори
Веси преди 14 години
За съжаление в днешно време много малко хора могат да обичат истински. То всичко стана пари и интереси. Не знам на къде отиваме. Толкова е жалко!
15
1
 
5
 
! Отговори
S***S*** преди 14 години
Да обичаш е по-лесно, отколкото да докажеш любовта си.Омир Когато се пише и говори за Любовта изразните средства са малко и недостатъчни,освен ако не си поет или творец-с малко да опишеш много и пак да е недостатъчно. Както и разните му там постулати , формули и лимити. Всичко е лично, индивидуално, несравнимо и неповторимо!
14
1
 
4
 
! Отговори
nqkoi si преди 14 години
...среща също, дори и по-често. Има толкова празноглави жени, които са природно надарени с олигофрения и са ужасно ***. Ами ето следната картинка, жена на 27 е с мъж на 32. Тя се облича като 17 годишна, радва се на Хана-Монтана, би се из.чукала с всеки срещнат и се държи като тинейджърка, а мъжа иска сериозна връзка и вероятно вижда за вбъдеще брак. Ето пак несъвместим вариант... Тея швейцарци май стават само да си гледат банките, но като учени не струват :)
13
0
 
5
 
! Отговори
nqkoi si преди 14 години
Тея швейцарци разбират от часовници, шоколад и кашкавал и май вече само името им остана, защото има доста по-качествени от техните продукти. Как определиха, че точно с минимум 5 години трябва да е разликата между партньорите в полза на мъжа. Примерно аз познавам много *** мъже, които са на по 30 години, а мислят като 18 годишни... Е кво правят горките "момченца", ако са с една жена на 25 години, която иска мъж до нея, а не момченце, което да си бърка из дупките..;) Обратния вариант се среща...
12
0
 
2
 
! Отговори
Воев преди 14 години
Дебели учени не вярват, че са погълнали напразно цял живот...
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
??
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
e i gotva4kite se vliubvat ...:)
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ako ima matematika izob6to v liubovta to 4algapevicite miha bili otli4ni4ki.te nai dobre smetat i vinagi sa nai vliubeni....:)
8
2
 
11
 
! Отговори
радост преди 14 години
Любовта е до момента , в който се завъртят тенджерите и ***.
7
6
 
3
 
! Отговори
хора без работа преди 14 години
Тук проблема е друг!Откъде-накъде тези хора си въобразяват,че всичко може да се изчисли!?Че на всичкото отгоре и го ПРАВЯТ(каквото и да означава това!)1 е прав,вместо нещо полезно,сервират поредната дивотия!Голям мерак да се правят на Господ,или поне да са някъде около него!
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...5 години наблюдения и изследвания... (rofl) Ако се бяха отдали на любов и емоции, щяха да научат много повече ;)))))