6-те неща, които ви пречат да сте успешни

Вината, извиненията, перфекционизмът са ви врагове
4 мар 2017 17:18, Екип на Tialoto.bg
13
6-те неща, които ви пречат да сте успешни
Снимка: архив, Reuters

Повечето хора мислят, че за да бъдат успешни, трябва да придобият нови квалификации, качества, навици. Понякога обаче е достатъчно да се отървете от негативните неща, които в действителност ви дърпат назад. Започнете с:

1. Извиненията

Успешните хора не винят семействата си, приятелите си, шефовете си и колегите си. Те умеят да поемат отговорност и винаги първо търсят причините за провала в себе си. Ако постоянно си търсите извинения, няма да решите проблемите си, няма и да се развивате.

2. Перфекционизма

Перфектното е недостижимо. Хубаво е да се стремите към усъвършенстване, но ако сте фокусирани изцяло върху това да бъдете перфектни, може да загубите пътя и истинската цел – а именно, да станете по-добри.

3. Страхът

Страхът ви спира да разгърнете потенциала си. Дори да имате идеи и качества, вие не може да ги демонстрирате, нито реализирате. Страхливите души винаги остават най-назад, никога не са чути, следователно и разбрани.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: успехКариери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
Познавам мъж-ръководител перфекционист на компания. Пари бол, обаче жена не може да задържи до себе си. Защо ли не му се получава?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11 Ти се написал най-обективния коментар! Поне що се отнася да България днес, пък и, доколкото знам, така е било и през онези 45 години.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я оставете розовите приказки, особено в България,едно е да ти ударят рамото, после да те лансират, да си си с нисък морал и ценности....., друго е да си коректен, морален, да бачкаш като луд и все да те обвиняват и да те товарят с още работа, защото си попаднал по обява. Айде да не споменавам успешни хора, известни личности, които не стават да нищо и после ти разказват легенди за успеха, че и щедро съвети дават, първа работа директор.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Екип" на Ти-яловото алармирва.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ключовата дума е успешни.Има само една единствена дефиниция, нали?Всички ли искат да са успешни така, както на вас ви се иска?Туй промитите и препрограмирани мозъци сте истинска досада.То е ясно, че сте от инкубатор.Жалко, че формирате, малко или много, мирогледа на раята.
7
0
 
10
 
! Отговори
отСиднейАв$тралия преди 7 години
А що първо вие не станете "успешни" и чак тогава ни давайте акъл. Ако беше така щяхте ли да бачкате като преводачи в изпаднал сайт защото на всички други интервюта за работа са ви отписали. От такива "успели" като вас съвети ли ще ми дават??? Ми това ми напомня за оня дето знаел кои числа ще се паднат на тотото и искал 10 лева за да ти ги каже...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от мантри на принципа ние ви успиваме, а вие ни вЕрвате.Интернет определено даде свобода на обществото.Тълпата, която беше лишена хилядолетия от глас и и се преписваше гласът на шута, днес се изразява вербално, че и в писмен вид.Като ми пишат врели-некипели, наистина ли си вЕрват?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятате ли, че госпожата от снимката е успешна??? Преди седмица публикувахте изразеното от нея презрение към това, което я е направило популярна.Христо Смирненски е класика по темата. -" Приказка за стълбата"
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-много пречат безработните мними инвалиди - многодетни самотни майки без никакви разходи за ток, вода, квартира, данъци и транспорт.
3
1
 
1
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
До 2: нормално е да действам. Когато не ми оставят ход да мисля.... и ме вкарват в тяхна игра.. ще ги бия в тяхната.... няма как да са по добри от мен.....
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вината, извиненията, перфекционизмът са ви врагове"---Вината, независимо дали са бели или червени, не са ми врагове. И не пречат.Перфекционизмът може да враг САМО на неорганизираните и разхвърляните хора.Извиненията не приемам като форма на общуване - те са присъщи на хората, които "първо действат, после мислят".
1
10
 
7
 
! Отговори
Ето ги причините преди 7 години
1. Руснак си2. Не си Путин3. Не си роднина на Путин4. Не си приятел на Путин5. Не си роднина на приятел на Путин6. Не си приятел на роднина на Путин