Типове коса и как да се грижим за всеки един от тях

Различните коси имат различни нужди
21 сеп 2017 20:52, Eкип на Teenproblem
0
Типове коса и как да се грижим за всеки един от тях
Снимка: Instagram

Дълга, къса, суха или мазна коса. Каквато и да е тя, някога питали ли сте се дали се грижите правилно за нея? Дали използвате правилните продукти?
 
Възможно ли е вашият шампоан да уврежда косата ви? Дали трябва да я сресвате по-често, или не?
 
С повече от 100 000 косъма на главата, нужно е да се научим как да поддържаме косата си здрава и красива.
В повечето случаи типът кожа съответства на косата. Например, ако имате суха коса, ще имате и суха кожа; същото важи са мазна коса и мазна кожа.
 
На пазара има хиляди продукти, които трябва да помагат на вашата коса, но някои от тях носят повече вреди, отколкото ползи.
 
Сухата коса не е толкова мека и приятна на допир. Съществуват много възможни теории, защо косата ви е именно такава, но това се дължи най-вече на гените. Разбира се, има голямо значение и начинът, по който се грижите за нея. Добре е да миете косата си 2-3 пъти седмично, за да хидратирате скалпа. Продукти, съдържащи масло от орех, шеа и пшеничен зародиш, са много подходящи за овлажняване. Внимавайте с употребата на химикали и преси, особено при този тип коса. Опитайте да мислите за косата така, както мислите за кожата си – не бихте изложили лицето си на 1875 вата горещ въздух всеки ден, нали? Не забравяйте да не прекалявате с нанасянето на боя за коса. Честото боядисване би било пагубно за сухата коса, затова е добре да се потърсят по-щадящи варианти, като къна или поне безамонячна боя. Предпазването от лятното слънце е препоръчително, а най-лесният начин е носенето на плажна шапка. Това може да се окаже много интересен аксесоар към банския костюм.

Останалите типове коса и как да се грижим за тях - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: коса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари