10 предимства на твърдите сапуни пред течните

Вижте кои са те
Обновена: 31 дек 2019 20:06 | 31 дек 2019 20:06, Ивета Иванова
10
10 предимства на твърдите сапуни пред течните
Снимка: Pixabay

 В последните години течните сапуни стават все по-популярни и използвани от твърдите. Някои ги смятат за по-удобни, тъй като те са в бутилка и особено на обществени места, е по-подходящо и хигиенично да има течни, а не твърди. Твърди се, че те щадят кожата повече,  а твърдите я изсушават и я правят по-груба. Но се оказва, че това не е съвсем вярно. От американското издание на "Cosmopolitan" пишат, че твърдите сапуни не заслужават тази репутация и са точно толкова добри, а дори понякога по-добри от течните. Твърдите сапуни може да се измиват след ползване, а течните също съдържат бактерии - например по бутилката или диспенсъра. Ето кои са предимствата на твърдите.


Те са еко
Ако мислите за природата, е по-добре да използвате твърди сапуни. Те са опаковани в хартиени или картонени опаковки, които могат да се рециклират и се разлагат по-лесно от пластмасовите опаковки на течните. А и пестите повече от твърдите сапуни - когато търкате ръцете и тялото с тях, вие усещате кое количество е достатъчно. А когато сипвате или помпате от бутилка, често вземате по-голямо количество. За производството на течни сапуни се използват и повече ресурси - енергия и химикали.
 
Добри за кожата
Има твърдения, че те изсушават кожата, но това не е вярно. Смята се, че съдържат повече бактерии, заради това, че не стоят в опаковка, след като веднъж започнете да ги използвате. Но има много качествени твърди сапуни, които съдържат глицерин - той овлажнява кожата. Много от тях съдържат и съставки като алое вера и ботанически масла, които са приятели на кожата.
 
Не съдържат консерванти
Не е нужно в твърдите сапуни да бъдат слагани консерванти, за да останат свежи и да са ефективни. В течните сапуни има консерванти, дори някои от тях да са по-безобидни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
МДА преди 4 години
Всичко твърдо е качествено.
7
0
 
4
 
! Отговори
ерхцфгх преди 4 години
Глицеринът в древен Египет са го използвали за мумифициране на трупове.Първоначално овлажнява кожата,но после я изсушава.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдите сапуни са по-качествени.
5
2
 
2
 
! Отговори
факири преди 4 години
Изобилието от простащина, от хора които не са стъпвали в обществена баня.... Един манафин се опитваше да ме сваля преди 25 години, но разбра навреме, че съм помощник готвач... Тогава бях доста рязък със заплахата да го сготвя в казана и да нахраня кучетата пазачи на почивната база с него.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най - добра работа на кмета, вършат глицериновите.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямото им предимство е, че свършват много по-бавно от течните. Любимите ми са Nesti Dante, Safeguard chamomile и le chat marseille . А порите на лицето се почистват най-дълбоко със *** за пране, за препоръчване универсален-пране и тяло. Два-три пъти ако се измие се получава супер дълбоко почистване.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавите сапуни направени от качествени и безвредни био мазнини започват от 5-6 лв. бройката а най хубавите са към 10лв.Хубавите сапуни се правят изцяло от естествени мазнини (животниски или растителни) и се ароматизират със истински етерични масла извлечени от растения и билки. А това което масово се продава по магазините за 1-2лв. е 100% синтетика и отрова. Изсушават кожата и предизвикват алергии. После химикалите замърсяват и природата като изтичат през канализацията.
1
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ами предимството им е да ги изпускаш и да се наведеш да го вземеш и да бъдеш оно....ден от загорял в обществена баня.