5 начина да се справите с ревността

Как да ограничите?
22 авг 2022 23:00, Екип на Tialoto.bg
17
5 начина да се справите с ревността
Снимка: Istockphoto
Ревността е качество, което може както да поддържа пламъка в любовта, така и да го загаси. В големи дози и без контрол тя е задушаваща и деградивна. Тази емоция обаче е напълно човешка и почти няма човек, който да не я е изпитвал и да не се е сблъсквал с нея. Когато обаче това се случи, е много важно да я държите под контрол, за да не разрушите връзката с партньора си.
 
Ето как да обуздаете "зеления звяр":

1.  Мълчание

Вместо постоянно да задавате куп въпроси на партньора си, когато прекарва повече време навън и с други хора, не му говорете. Дистанцирането винаги се забелязва от половинката ви и затова той/тя бързо ще се позаинтересува какво се случва. Използвайте възможността да започнете един градивен и спокоен разговор и да обясните точно какво ви мъчи.

2.  Погрижете се за себе си

Вместо да трупате негативна енергия и постоянно да се самоубеждавате, че любимият човек има интерес към друг/а, по-добре вложете всички усилия върху себе си като правите неща, които ви носят удоволствие и подобряват самочувствието ви. Купете си нещо хубаво, отидете на масаж или маникюр… излезте с приятелка на кино и т.н.

3.  Проучете човек, от когото ревнувате

Най-добрият начин да разберете дали има смисъл изобщо да ревнувате от трети човек е като се запознаете със ситуацията в детайли и с него/нея. Така ще можете от първа ръка да видите има ли наистина флирт или е само във вашата глава. Наблюдавайте, сприятелете се ако трябва с този човек и поемете контрола над ситуацията. Както казват: Дръж приятелите си близо и враговете си още по-близо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ревност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Зависи от теб преди 1 година
До На жена без доверие - Ще търсиш такава, която харесва мъж като теб. Ако я уважаваш и й докажеш, че може да разчита на теб, тя няма да ти изневери. Жените търсят сигурност. Само много гл.упава жена би рискувала заради 5-минутна авантюра да загуби мъжа, който й дава сигурност. Ще сбъркаш, ако си мислиш, че сигурността има преди всичко финансов аспект. За жената е важно да знае, че може да разчита на теб и че ти виждаш в нейно лице човек, а не салфетка за еднократна употреба.
11
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 1 година
ревнувайте се разделяйте се пък те черните мъже от веднъж и се размножават с половинките ви за да има от новите европейчета пък и паспорт да вземат все пак а после пак се съберете и им гледайте децата
10
1
 
2
 
! Отговори
На жена без доверие преди 1 година
Всяка жена оставена сама в компания на по-настойчиви и упорити мъже почти винаги колкото и да се дърпа накрая пуска и дава секс.
9
0
 
3
 
! Отговори
Модерно е преди 1 година
Правене на секс на публични места на всяко място и по всяко време. Няма оправия чаках бавеше се моята приятелка дойде закъсняла за срещата ни и тя миришеше на спермаа парфюма не успя да прикрие.
8
0
 
4
 
! Отговори
Неизбежно е преди 1 година
Хората могат да правят секс на всякъде и по всяко време. Вашата жена, приятелка или любовница може да прави секс дори докато я чакате в ресторанта да се върне от тоалетна - нямате никаква гаранция какво прави там и с кого. Работата става и за по 5 минути, за повече време цялата секс програма може да извърти.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като го хванеш на калъп и ревността свършва.
6
2
 
5
 
! Отговори
Излишен мазохизъм преди 1 година
Няма смисъл да мъчите себе си, ревнувайки. Всеки може да почувства дали партньорът/партньорката е предан и почтен човек, на когото може да се разчита и дали става въпрос за истински чувства. Друг е въпросът, ако се самозалъгваш и си въобразяваш, че наистина виждаш това, което искаш да видиш. Ако някой е склонен към изневери, не си губи времето с него и не сключвай брак с такъв. Не е възможно да го промениш, дори той/тя да те обича.
5
0
 
4
 
! Отговори
До Диана преди 1 година
Напиши нещо за БСП! Там как стоят нещата?
4
2
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Ревността е лошо чувство..Тя е болка и показва, че си станал зависим от тази връзка, вътрешно зависим в лошия смисъл на думата,т.е. връзката не дава криле в живота за да летиш и се реализираш, а ти поставя ограничения и изисква от тебе жертви..Обикновено ревнуват хора,които не са уверени в другия, не го чувстват, не получават нужните грижи, любов и внимание и се страхуват, че той/тя ще ги остави..Това е страх от неуспех, самота, започване от начало, загуба
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 направете си една злобарка и ще ви мине.
2
0
 
4
 
! Отговори
Навремето в селото преди 1 година
на баба и дядо, имало един красив момък на име Петър. Бил от заможно семейство в онези години. Петър се влюбил в момиче на име Невена. Били много влюбени. Преспали и Невена забременяла. Било много срамно това за онези години,но Петър казал на Невена да избягат някъде заедно. Майката на Невена се намесила и казала на дъщеря си да изпие една отвара, с която ще изхвърли бебето. Петър не бил съгласен, но майката настоявала, за да избегнат срама и критиките. Невена я изпила и...си отишла с бебето.
1
0
 
12
 
! Отговори
Мул преди 1 година
Глупости на търкалца. Ако гълъбчето се опитва да излети, никой не може да го спре. Затова отворете прозореца. Ако се върне, значи е вашето гълъбче. Ако не се върне, значи никога не е било ваше гълъбче. Народна мъдрост.