Хавиер Бардем получи награда "Гоя" за най-добър актьор

"Паралелни майки" на Педро Алмодовар не спечели нито една от 8-те категории
3
Хавиер Бардем получи награда "Гоя" за най-добър актьор
Снимка: БГНЕС

„Добрият шеф“ е големият победител на испанските годишни филмови награди „Гоя“, които снощи бяха раздадени за 36-и път в Двореца на изкуствата във Валенсия, съобщи БНР.

За разлика от миналата година, когато бяха без публика и наградените се включиха онлайн, тази - най-големите звезди на испанското кино минаха по червения килим и зарадваха почитателите на седмото изкуство.

„Добрият шеф“ получи 6 от наградите на Филмовата академия, следван от ,“Законите на границата“ с 5 „Майксабел“ с три и „ Средиземноморието: Законът на морето“ и „Свобода“ с по 2 награди.

Изненадата на вечерта дойде от филма „Паралелни майки“ на Педро Алмодовар, който не спечели нито една от 8-те категории, в които имаше номинации.

Наградата за най-добър актьор отиде при Хавиер Бардем, а за най-добра актриса при Бланка Портильо.

„Добрият шеф“ спечели и в категориите най-добър филм, оригинален сценарии, монтаж и музика.

Наградата за цялостно творчество отиде при Хосе Сакристан, а първата международна награда „Гоя“ получи актрисата Кейт Бланшет.

Испанският вариант на Оскарите, носят името на художника Франсиско Гоя и  започват да се раздават за първи път през 1987 година. Те представляват бронзов бюст, създаден от испанския скулптор Хосе Луис Фернандес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Гоя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
До 1-ви: Тюркският бог Тангра е индуският Дангара (прозвище на Шива), който е шумерският Енлил, староегипетският Амон (Амин), еврейският Яхве, гръцкият Зевс и римският Юпитер - т.е. планетата Юпитер...
1
3
 
0
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Хора които казват че аз трябва да се лекувам, всъщност лъжат, трябва живота ми да бъди уреден , за да съм добре! Тва е!От хапчета истинска полза няма !Ако някои хора смятат че аз съм психо болен, нека тогава да ми дадат писмен психо тест, който да изкарам, за да се установи каква е истината!Разбирате ли?