Четири експлозии в Лондон затвориха метрото, жертви няма

Тони Блеър отмени ангажиментите си следобед и се очаква да отиде на спешна среща с външния министър Джак Стро
21 юли 2005 15:44,
Четири експлозии в Лондон затвориха метрото, жертви няма
Полицията отцепи района около Уорън Стрийт. Снимка: АР

Три лондонски метростанции бяха евакуирани в четвъртък по обед след получена информация за инциденти, съобщи британската транспортна полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Става въпрос за слаби експлозии, при които няма жертви.

Станциите на Уорън Стрийт, Шепърдс Буш и Овал са евакуирани, на мястото се намират спасителни екипи. 

Отделно е имало и слаба експлозия в автобус на Хакни роуд, при която са се изпочупени прозорците на превозното средство.

Шефът на полицията в Лондон - Иън Блеър, обяви ситуацията като "сериозен инцидент" и прикани лондончани да останат там, където са в момента. Той допълни, че транспортната система в града е спряла работа.

„Хората се бяха паникьосали“, коментира Айвън МакКракън за Скай нюз. Пътниците видели дим, който излизал от метрото,  като според телевизията на една от метростанциите е избухнало взривно устройство с малка мощност, поставено в раница

Един човек е ранен на Уорън Стрийт, има информация че той може би е държал раница с детонатор.  Според полицията, на Шепърдс Буш е имало мъж, който е заплашил да се самовзриви и след това е избягал.

Тони Блеър отмени ангажиментите си следобед и се очаква да отиде на спешна среща с външния министър Джак Стро.

Преди две седмици британската столица бе ударена от четири самоубийствени атентата в три метростанции и един двуетажен автобус. При атаките загинаха 52-ма души

Американският президент Джордж Буш е бил информиран за събитията в Лондон, като за момента единственото официално изявление от Белия дом е: „Следим събитията отблизо и президентът е в течение за инцидентите“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание