Погребението е концерт по желание

"Goodbye My Lover" на Джеймс Блънт е най-поръчваната песен за погребения и панихиди във Великобритания, следвана плътно от "Angels" на Роби Уилямс
4 окт 2006 11:24,
Погребението е концерт по желание
Погребението може да се превърне и във весело изживяване, ако предварително е била избрана правилната песен. Снимка: Корбис

Парчето "Goodbye My Lover" на Джеймс Блънт е най-поръчваната песен за погребения и панихиди във Великобритания, следвана плътно от "Angels" на Роби Уилямс, става ясно от проучване, цитирано от Ройтерс.

Според изследването 51% от хората искат на погребението им да звучи определена песен, а 79% са разговаряли със семейството или приятелите си за евентуалния избор на парче.

Проучването е обхванало 5000 души и резултатите показват някои доста необичайни предпочитания за финалното сбогуване, като например "I'll Sleep When I am Dead" на Бон Джови, както и класически и соул парчета.

Въпреки че модата се променя, някои песни са останали любими и досега.

Такива са "Wind Beneath My Wings", която е четвъртата най-предпочитана, както и "Candle In The Wind" във версията, изпълнена на погребението на принцеса Даяна през 1997 година, която е на шесто място.

Много от парчетата са показателни и за разликата във възрастта на предалите богу дух.

Песни като "Danny Boy" /№11/ изглежда се предпочита да бъде изпълнявана на погребения на по-възрастни хора, докато "Reach For The Stars" на S Club 7 е по-искана за церемониите на деца.

В първата 20-ка са и "Knocking On Heaven's Door" на Боб Дилън, както и "I've Had The Time Of My Life" на Дженифър Уорнс и Бил Медли, също така "Tears In Heaven" на Ерик Клептън, "With Or Without You" на U2 и "Every Breath You Take" на The Police.

Предполага се, че и оперетата „Веселата вдовица“ би могла да си проправи път в класацията, ако съпрузите се разберат предварително по този извънредно щекотлив въпрос.

Все още подобно проучване не е правено в България, но няма да е изненадващо, ако резултатите покажат, че народът иска да бъде погребван под съпровода на „Тез червени домати“ на оркестър „Варненци“, „Гъци, гъци“ на Амет, „Шест без десет“ на Зенун Тата и Амет, както и „Елена“ на Насо Ментата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание