Сбират снега по столичните спирки

Кметът не дава още пари на концесионера за риенето на снега; кварталните улици обаче оставали в сняг, защото Борисов къта пари за пролетно почистване на реките
8 яну 2008 13:08,
14
Сбират снега по столичните спирки
Спирките на градския транспорт и площадите в София се разчистват от снега. Снимка: БГНЕС
Спирките на градския транспорт и площадите в София се разчистват от снега, обяви Бойко Борисов.

Снегът след това се изсипва в река „Владайска“.

Кметът заяви, че концесионерът „Екуест“ не е искал 20-процентно увеличение от общината на парите за снегопочистване и нарече "умишлен слух" информациите за подобно искане.

"Няма такава тема при нас. В сряда концесионерът ще представи своята програма и смятам да поставим на обществена дискусия какви операции по почистване да се провеждат в София и какви не", допълни Борисов.

Той отново изтъкна, че ако се започне почистване на малките улици в столичния град, ще се изразходва резерва от средства, които са предназначени за пролетното почистване на реките в Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
лъжите на кмета
12
0
 
0
 
! Отговори
снегорина преди 16 години
Не е само проблема в Бойко. 7 милиона лева е много малък бюджет за град с близо 2,5 милиона жители Това хора са под 3 лева на човек. Преди няколко дни Бриколаж купих за близо 100 лева сол за да се обезопаси и осоли около сградата в която работя в кв. Лозенец. За 3 лева на човек толкова.Само не мога да разбера например в един от най-богатите квартали Лозенец, където общината събира колосални суми от данъци как така НИКОГА За ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ където съм тук не се е чистил снега по малките улици Никога. И това беше и при Янчулев и при Софиянски и сега при Борисов.Защо кмета на община Лозенец не си реши проблема самостоятелно ! По принцип по малките улици в София задължително трябва да се ИЗВОЗВА СНЕГА както се прави в Европа ама това струва пара. За 3 лева толкова !
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://stirka.my.contact.bg/
10
0
 
0
 
! Отговори
мари преди 16 години
Стига с тия заблуди! Има 7 милиона - той го каза! Почистването на всички улици ще струва най-много 250 х.лв. - това го изчислига по ТВ 7. Е, стига краде бе Бойко!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
amina преди 16 години
го събраха, когато ИМАШЕ сняг. Сега е над нулата. И колко струва събирането? Кой ще ни каже.
8
0
 
0
 
! Отговори
SpaWn преди 16 години
Горкият г-н Борисов. Дойде с обещания да преразгледа всички договори, сключени от СО и ги промени в полза на общината. Очевидно това не се случи! Започнаха оправдания, че общинския съвет не работел с него. Сега когато общинския съвет ''работи'' с него - резултат нулев! Нещо повече - сега нов проблем - няма пари!?!!? Ако земята на Московска се отвори и погълне г-н Борисов няма да съм шокиран! Горкият г-н Борисов! Но на мен ми се струва, че е налице не ''детето на мизерията'' Борисов, а история за една крива ракета...
7
0
 
0
 
! Отговори
tanita преди 16 години
бате бойко ще се разкара, ама ще стане премиер и тогава ....
6
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 16 години
Тоя Бойко е много зле!Трябва час по-скоро да се разкара...!
5
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
Нали и вчера това правеха?! Хаиде по-бързо, преди да се е стопил!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
Пари за малките улички няма, защото данъците, които се събират от града отиват в държавния бюджет. После правителството го разпределя както си иска (примерно харчи милони за да изгради мото писта) и определя какъвто предцени бюджед за града. Тоест - пари няма, защото няма децентрализация.
3
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 16 години
ама ЛЯТОТО!
2
0
 
0
 
! Отговори
abdul преди 16 години
е как така няма пари за малките улички ?!Плаща се за почистване на града. Кви са тия простотии няма за уличките... ***
1
0
 
0
 
! Отговори
adi преди 16 години
sled dujd ka4ulka vinagi e bilo taka i taka 6te si ostane s vsi4ko v BG sega se setiha kogato po4na da se topi .Otnosno malkite uli4ki az sum ot kv.obelq i ni6to ne e po4isteno ne 4e me e mn qd ama e tupo za kakvo gi pla6tame tezi danuci???!!!!