Музиката на Едип

Поредният Салон за музика и рефлексии е посветен на постановката „Едип цар” от Стравински под режисурата на британката Джули Теймър
23 яну 2008 09:40,
Музиката на Едип
Момент от спектакъла. Снимка: Салон за музика и рефлексии

На 23 януари ще се проведе поредният Салон за музика и рефлексии. Както обикновено, той ще започне в 18:30 часа (вратите се заключват в 18:45) в : „Отвъд алеятА На таванА”. Водещите Илия Граматиков и Николай Колев този път ще ни изненадат с няколко нововъведения.

От новата година Салонът за музика и рефлексии приема съвсем нова непредвидима стратегия на изданията си. Тя се случва, за да се избегнат стандартзирането и фетишизирането на програмата си в досегашния й вид.

Освен това ще е съобразена с прииждащите нови гости на Салона, които трябва от една страна да бъдат задоволени и задържани, а от друга – са провокация заглавия от стари издания да се повторят на нов глас.

Затова новото в Салона най-вече се изразява в разширяването  и промяната на някои от темите.

Съвсем в контекста, първият за 2008-ма салон ще репликира пилотното издание от декември 2005рож. Тоест – ще представлява прожекция и рефлексии върху постановката на „Едип цар” от Стравински под режисурата на британката Джули Теймър („През Вселената”).

С тази тема водещите се питат какво би се получило, ако съберем на едно място цикладските статуи, примитивното японско изкуство, митове на Изтока и Запада, Софокъл и Фройд, Аристотел и японските театрални традиции, Арто и театъра на остров Бали, танца и маската, жеста и алегорията, Стравински и Теймър?...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание