Правителственият "Туполев" лети до 2009-та

Следващото държавно пътуване пак ще бъде с ТУ 154, чакат го да се върне и му оправят колесника
31 яну 2008 11:06,
25
Правителственият "Туполев" лети до 2009-та
Правителственият самолет ТУ 154. Снимка: БГНЕС

Следващото правителствено посещение ще се извърши отново със самолета ТУ 154, каза транспортният министър Петър Мутафчиев преди днешното заседание на кабинета.

Той уточни, че след пристигането на авариралия правителствен самолет, той ще бъде подложен ремонт и ще продължи неговата експлоатация.

Освен с ТУ 154 ще продължи да се използва и самолета Фалкон.

Мутафчиев припомни, че в момента тече процедурата по обществена поръчка за осигуряване на нови правителствени самолети и най-вероятно в началото на 2009 г. първите държавници ще се возят в нови самолети.

Снощи при завръщането си президентът Първанов призова за закупуването на нов самолет, който да обслужва властта.

Заради инцидент с правителствената машина държавният глава отмени визитата си в Мексико.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
да падне тое авион со Гоце и другите туфлеци вътре .....Ке се оттървехме от едно ченге и руско *** , барем.....И от неколко други дръжавни лапачи , барабар .
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
men pak me kefi Tu-95. toi e moqt presidentski samolet!
22
0
 
0
 
! Отговори
bate goyko преди 16 години
Kakav ti TU 154 be?!Tova e BOEING 737!
21
0
 
0
 
! Отговори
ТУПОЛЕВ ТУПОДЕСНИКОВ преди 16 години
Мой самальот в оригинал вот тут на фотографии видется.http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Tup olev_154M_VIA_LZ-MIR.jpgПодлецъй въй, редфотографщики! Подменили модела самольота маево! У мой модел один двигател зеет на горбине корпуса, току перед опашкой! И ищьо два над крилями я проектировал , а механики замонтировали . А где те двигательи на вашей снимкачку? Нету двигателя! И его брата и сьострай у право и у лево тоже нету на фоточку! С ними вьъй что сделали разбойники? Украли? Иль...?...Я вас судом посуду и вконце концов признаться будете отвечать. Вопрос мой: как президентский ТУ 154 успел взлетит без ни одного двигателя на борде? Жду ответа!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ту154 е един много надежден самолет. Случила се е дребна неизправност, каквито стават с всички други самолети. Моля, не преигравайте, че иначе тия *** ще изхарчат още десетина милиона за нов самолет. Те отдавна си правят устата за Еърбъс 319.
19
0
 
0
 
! Отговори
ха,ха,ха преди 16 години
Първанов иска голяма свита. Иска да бъде придружаван от 50 бизнесмени и неясна маса от туристи, за да придадат блясък на екскурзията му.Иска до него да има контингент журналисти, особено от двата вестника Труд и 24 часа. Вестниците не командироват журналисти, а се возят безплатно в президентския самолет. Така се създават тесни връзки между президентството и съответните вестници.
18
0
 
0
 
! Отговори
БРАВО преди 16 години
Аварии се случват с всякакви самолети, но архаичният ТУ 154 на президента Първанов направи България за резил. Да се провали официално посещение в Мексико, защото се получила повреда в самолета, е голяма простотия.Такава маркототевщина подхожда на президента Първанов и на окаяна България. Не се е чуло точно по такива причини да бъде отменено държавно посещение.На проруския политик Първанов някак му подхожда този самолет ТУ 154М, модел 70-те години, на въоръжение от времето на Тодор Живков. Също като старите ядрени блокове на АЕЦ Козлодуй, които Първанов защитава.Защо все пак се стигна дотук?Първанов можеше да отиде в Мексико и с правителствения Фалкон. Но в него ще се съберат само 10-12 души. А Първанов иска голяма свита. Иска да бъде придружаван от 50 бизнесмени и неясна маса от туристи, за да придадат блясък на екскурзията му.
17
0
 
0
 
! Отговори
баба ЛЕНА преди 16 години
ЯЗЪК НЕ МОЖАХА ДА СЕ ПРЕБИЯТ ! ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА СТАНЕ !
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
щял да лети...ще лети, ама ако иска!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
не може да сте толкова зле... как вчерашния "правителствен" бае146 на Хемус еър днес се превърна в боинг 737 на България еър... Вие сигурни ли сте, че правителствения самолет е ту 154
14
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 16 години
Сайта много ми харесва ,продължавайте все така със същият успех/А по принцип на българина все нещо му пречи.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Снощи при завръщането си президентът Първанов призова за закупуването на нов самолет, който да обслужва властта."Оцапал е гащите...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Едва ли в света има по некадърно списван "новинарски" сайт от този. Всеки ден продължавате да ни изумявате с тоталната си журналистическа некадърност и което е най смешното - липса на всякакви знания по български правопис! Аз не претендирам за идеално владеене на правописа, но и не претендирам да съм журналист (-:
11
0
 
0
 
! Отговори
5ко преди 16 години
Алоууу "Днес" - вие направо избихте рибата с тази снимка
10
0
 
0
 
! Отговори
don преди 16 години
Tova e boeing, koito e na BG Air, no se izpolzva i ot vlassta, zatova ot ednata strana pishe Republica Bulgaria, ot Drugata e Bulgaria air
9
0
 
0
 
! Отговори
wew преди 16 години
Да се возят у катафалки към малашевци държавниците! ПУ ваща мама
8
0
 
0
 
! Отговори
tu 154 преди 16 години
на снимката със сигурност не съм аз
7
0
 
0
 
! Отговори
Оня с коня преди 16 години
играли са си здраво с фотошопа...Това е Боинг на Бългерия Ер, даже и логото на опашката е тяхното :)Само някои е добавил надписа Република България, които по принцип е и на английски :)
6
0
 
0
 
! Отговори
ime преди 16 години
Тоз модел на снимката - много интересен Туполев!Руснаците ще се ахнат като разберат какво са направили.
5
0
 
0
 
! Отговори
MODERATORI преди 16 години
V TOZI SAIT SNIMKITE V 90% NE SA VERNI ILI STAVA VAPROS ZA NESHTO DRUGOKOETO ME NAVEGDA NA MISALTA CHE INFOTO NE E VERNO