Езикът на Африка

Африканска вечер и уъркшоп по свирене на джембе ще ни учат как да си говорим чрез езика на Африка - ритъма
18 апр 2008 18:27,
Езикът на Африка
Снимка: Global Vision Circle

Предпоследната Африканска вечер от серията World Beat Nights-Dancing Around The Globe ще започне два часа по-рано от обикновено с уъркшоп по свирене на джембе – най-известният перкусионен инструмент от Западна Африка.

На 18 Април в клуб Пулс от 20:00 часа любителите на афро ритмите и спонтанната музика ще научат повече за перкусионните практики от Гвинея, Мали и Сенегал.

Уъркшопът, воден от Петър, Деян и Тони (музиканти от Irfan, Kayno Iasno Slonce, Root Souljah), е отворен за всички, които искат да общуват посредством ритъма и си носят джембета (за силно желаещите, които все още нямат такива, организаторите се наемат да осигурят няколко).

“Да се съберем всички заедно” е едно от значенията на djembe - eдин от най-известните ударни инструменти, призхождащи от Западна Африка.

Djembe, първоначално използвано в древните мистичните ритуали на африканските племена нуму (пазители на силата и владетели на огъня), и до днес служи като важно комуникационно средство в редица африкански общества.

Характерното звучене на инструмента го прави широко разпространен в съвременната музика и основен в практиката на drum circle.

По-късно вечерта ще протече под музикалното ръководство на познатите ни вече „афронафти” Dancing Angel и Africandro от Global Vision DJs.

Участниците в уъркшопа и всички, които дойдат с ударни инструменти, ще могат да се включат на живо в един от най-големите, провеждани досега в България, дръм съркъли, и да разберат на практика как непознати хора могат чудесно да комуникират и без думи, като използват обединяващия език на ритъма - езикът на Африка!

Тези от вас, които миналия път не са успели да се сдобият с автентични африкански предмети от Гана, Сенегал и Кения, ще имат възможността да го направят този път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание